Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-02-2012, 10:49 AM   #5 (permalink)
Berilce
Yüzbaşı
 
Berilce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2011
Bulunduğu yer: Ankara
Mesajlar: 834
Tesekkür: 2,207
808 Mesajinıza toplam 2,263 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Berilce is a glorious beacon of lightBerilce is a glorious beacon of lightBerilce is a glorious beacon of lightBerilce is a glorious beacon of lightBerilce is a glorious beacon of lightBerilce is a glorious beacon of light
Standart Cevap: Kristal Kuvars

Alıntı:
sweeet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bugün kendime bir kristal kuvars aldım. 3-4 cm boyunda. Şuna benziyor:


Daha önce işlenmiş ametist taşlardan oluşan bir kolyem vardı. O da bana kendimi baya iyi hissettiriyordu ama kuvarsı elime aldığım anda taş beni çekti. İlk olarak bir dükkana girdim ama tereddüte düştüm. Çünkü aklımda başka bir dükkan vardı. Sonra aklımda olmayan o ilk girdiğim dükkandan aldım. Hem de istediğim fiyata.

Bir kere görünüş itibari ile çok temiz ve saf. Gerçekten ondan yayılan güçlü bir enerji titreşimi hissettim. Okuduklarımdan etkilenip anlam yüklemiş olabilirim diye düşündüm. Ama hissedilir derece farklıydı. Bense şimdi karar vermek yerine bekleyip görmeyi seçiyorum.

Benim kristallere bakış açım biraz farklı yani ben işin doğasını bildiğim için hayranım kristallere. O oluşumun doğasına hayranım aslında. Ufacık bir tuz kristali bile beni cezbedebiliyor. Doğal taşlar ise çok çok farklı hem çok güzeller hem de çok uzun zamanda doğada kendiliğinden oluşuyorlar. Topraktan geliyorlar. Hayatın kaynağından. Bu taşı şimdiden çok sevdim. Bakalım programlamadan sonra neler deneyimleyeceğim merakla bekliyorum. Benim olumlu enerjime enerji katacak ve beni negatif enerjilerden koruyacak. :))

Taşların tuzlu su ile temizlenmemesi gerektiğini okudum bir yerde. Ya su ile ya da toprağa gömerek temizlenmesi öneriliyor. Taş programlama da ve eski programların çözülmesinde niyet ve düşünce gücü önemli temizlemek ve programlamak için niyet ederseniz başarmanız mümkün bence.

**************

Kristal kuvars ile ilgili bazı bilgiler:

Kuvars kristalinin fiziksel etkileri

Zihinsel konsantrasyonu kuvvetlendirir.

Cep telefonu, telsiz ve bilgisayarlardan yayılan radyasyonu toplar.

Not: Hangi amaçla kullanılırsa kullanılsın, yeni satın aldığınız bir kristali kullanmadan önce mutlaka bir gece toprağa gömerek negatif enerjilerden temizleyin ve ondan sonra kullanmaya başlayın. Kristaller, onun enerjisine alışkın olmayanlarda ilk başlarda başağrısına sebep olabilir. Böyle bir durumda kristalinizi çıkarın. Ancak enerjisine alıştığınızda sürekli olarak kristal takabilirsiniz. Temizlediğiniz bir kristale başka insanların dokunmalarına izin vermeyin.

Metafiziksel ve psikolojik etkileri

Tedavi edici nitelikleri en yoğun taşlardan olan kuvarslar; beyin fonksiyonlarını uyarır. Kişinin çevresinde oluşan negatif enerjiyi yokeder ve pozitif enerjiyi toplar.

Tene temas ettirilerek kıyafet altında taşındığı takdirde, kişiyi diğer insanların negatif enerjilerinden korur. (Pozitif insanlar arasında iseniz kristalinizi görünür şekilde takın. Böylece etrafınızdaki insanların pozitif enerjilerini kendi içinde toplar.) Dikkat edilecek husus; eğer kristalinizi çok uzun süre kullandıysanız enerjisi tükenebilir. Toplamış olduğu negatif enerjiyi gerisin geri size aktarmaya başlayabilir. (Bunu baş ağrısı, mide bulantısı şeklinde hissedersiniz.) Bu durumda kristalinizi tekrar kullanabilmek için yıkayarak, ya da bir gece toprağa gömerek temizlemeniz gerekir. Kristalinizi bir ametistin yanına bırakmanız da temizlenmesini sağlar. Bunun için iki kristal alıp, birisi temizlenirken diğerini kullanmaya devam edebilirsiniz.

Pembe kuvarslar (Rose Quartz) kişinin kendisiyle barışık olmasını ve kendisini kabullenmesini sağlar. Özgüven duygusunu güçlendirir. Kişinin endişelerinden kurtulup yaşama sevinci duyması için güç verir. Çevresindeki güzelliklere karşı duyarlılığını artırarak ümitsizlik ve kötümserlik duygularını yokeder. Yatıştırıcı etkisi ile kalbi rahatlatır ve duygusal acıların çabuk geçmesini sağlar. Alkolikler için de ayrıca tavsiye edilen bir taştır.

Dumanlı kuvarslar, duyguları güçlendirir. Başarısızlık korkusunun yenilmesini sağlar.


alıntı
Sevgili Sweet, sizin kendinize aldığınız kuvars kristali beyaz, pürüzsüz yüzeyli gibi görünüyor resimde. Kuvars kristali başka renklerde olabilir mi acaba? Bir de tuzlu suda bekletmek yerine sadece akar suyun altında yıkamak yeterli midir, ben bir de nasıl kodlama yaptığınızı merak ediyorum Arkadaşlardan da uygulama yapan varsa, bir örnek verebilirmisiniz bana, Teşekkürler
Berilce isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla