Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-02-2012, 11:08 PM   #5 (permalink)
sweeet
Administrator
 
sweeet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2009
Mesajlar: 4,053
Tesekkür: 19,481
3,779 Mesajinıza toplam 10,280 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
sweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to behold
Standart Cevap: bir insan niçin eski kötü alışkanlıklarına bi süre sonra geri döner ?

Bu alışkanlıklarınıza dönerken içinizdeki sesler ne diyor? Bir kulak vermek gerek belki de. O zaman neden olduğunu daha kolay buluruz. Aslında neden yaptığını ya da yapmadığını en iyi sen bilirsin.

Yapman gerekenleri yapmak yerine kötü alışkanlık diye nitelendirdiğin şeyleri yapıyorsan aslında yapman gerekenlere karşı bariz bir isteksizlik var. Yüksek bilinci ile hareket ettiği zaman insan yapması gerekenleri zamanında yapıyor.

Temel sorunlardan biri de şu: "Yaptığımız şeyi gerçekten isteyerek mi yapıyoruz yoksa bunu mecburiyet olarak görüp türlü bahaneler mi buluyoruz?"

O zaman kendimizi Pc ya da Tv başından kaldıracak gücü bulamayız. Eğer gerçekten istediğimiz halde erteliyorsak o zaman bu isteğimizin nedenlerini ve yaptığımız zaman olacakların sonuçlarını düşünmek faydalı olabilir.

Bunu aşmak için şunu sorarım kendime. Şimdi bunu yaparsam ne olur? Yapmazsam ne olur? Neden yapmalıyım? Arada bir insan kendine hatırlatmalar yapmalı. Özellikle hedefleri için yapması gerekenler konusunda motivasyonu düştüğünde faydalı oluyor.

İçimmizde bir tembel var keyfine düşkün arada bir silkeleyip kendine getirmeli onu. O tembelin adı "alçak bilinç"; onu yenmenin ilacı da "yüksek bilinç" ile iyi geçinmek. Alçak bilincime küstüm. Farkındalığın faydalarından biri de yüksek bilinçle daha çok iletişim halinde olmaktır. Tembellik yaparken bile nedenlerinin farkında oluyorsak bu sorunu aşmaya çok yakın oluruz.

Sevgiler.
__________________
Benim Kişisel GeliŞim Yolculuğum: http://www.hayatimdegisti.com/forum/...olculugum.html



Hayatın düşüncelerinin aynasıdır.

sweeet isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla