Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-01-2012, 09:12 PM   #8 (permalink)
sweeet
Administrator
 
sweeet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2009
Mesajlar: 4,053
Tesekkür: 19,481
3,779 Mesajinıza toplam 10,280 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
sweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to behold
Standart DEĞİŞ TONTOŞ

Yazının devamını büyük heyecan ve merakla beklemiştim. Beklerken iyi ki bu soruların cevaplarını bulmakla vakit geçirmişim. Ben aynı başlıkta bir yazı beklerken biraz farklı bir yazı ile karşılaştım. Aynı yazının başında farkındalıkla sorulan bir sorunun cevabı nasıl alınır konusu yer alıyor. Yazının diğer yarısını da değişimle ilgili başka bir egzersiz -ya da oyun nasıl adlandırırsanız- oluşturuyor. Öğretici bir yazı olduğunu düşünüyorum ve paylaşmayı seçiyorum. İşte yazı:

DEĞİŞ TONTOŞ ( :) )

Yıllar önce ''Yarından Sonra'' filmini izlerken, umutsuzluğa kapılıp, Yaratana sorular sormuştum; ''Gerçekten bunlar olacak mı?'' diye. Oysa dünyanın da bir değişim ve dönüşüm oyunu olduğunu, onun da bu değişimler sırasında yenilendiğini, ruhsal bir tekâmülü olduğunu bildiğim halde bana çok güzel cevaplar vermişti. Yine her zamanki gibi, beni gülümseten o eşsiz zekâsıyla...

Bu soru sonrası bir rüya görmüştüm. Rüyamda, ''Tanrı ile Sohbet kitabının yazarının Türkiye’ye geleceği ve seminer vereceği '' söyleniyordu. Başka ayrıntılar da var, bu rüya ve rüya sonrası eş zamanlılıklarla ilgili. Ama ben sizle sadece bir kısmını paylaşacağım. Rüyadan kısa bir süre sonra, tesadüfen J bu yazarın Türkiye’de olduğunu ve seminer vereceğini öğrendim. O zaman kızım Ala Su’ya hamileydim. Tabii rüyaların peşinden gitmenin ne kadar önemli olduğunu bildiğim için, hemen seminere gitmeye karar verdim. Oldukça pahalıydı ve o zaman için bizim bütçemizi aşıyordu. Kendimi ''Nasıl olsa sigara içmiyorsun.'' diyerek ikna ettim. Genel de böyle yaparım. Sigara içsem, günde şu kadardan ayda bu kadar yapar. Eee o zaman sorun yok. En güzel tarafı da, sigara içmiyor olmak.
Bilmem anlatabildim mi? Bazen insanlar eğitim bedellerini fazla buluyorlar. Oysa gereksiz harcamaları yazsalar, emin olun kendi gelişimleri için harcayacaklarının çok üstünde giderleri oluyor. Güzellik, bakım, kıyafet, sigara fazlalık görünmüyor
ama eğitim için vereceği gözünde büyüyor. Ben de pozitif anlamda onları modelliyorum böyle durumlar için. Neyse şaka bir yana asıl konumuza, yani, esas kız bana ve esas kaynak yaratana dönersek, bu seminere karnım burnumda gittim. Hamile olduğum için, bana en önden yer ayırdılar. İnsan bu avantajlar için bile hamile kalabilir. Sandalyeme oturdum ve esas kaynağa sordum. ''Neden buradayım? Neyi anlamam gerekiyor?'' Bazı cevaplar aldım ama izninizle, onlar gerçekleştiğinde sizinle paylaşacağım. Biliyorsunuz sihri bozmamak lazım!

Sorular, cevaplar ve en sonunda farkındalık motorları açık olarak etrafıma bakınırken, en son sinemada sorduğum soruyu tekrar ettim. Hımmm, cevap bu sefer içsel değil, yazılı geldi. O anda başımı kaldırdım ve aşağı yukarı (geçmiş zaman tam hatırlayamayabilirim) şöyle yazıyordu: ''Sen değiştiğinde dünya değişecek.'' Gülümsedim. O anda bir kere daha fark ettim ki sorun, dünya, ya da dünya üzerindeki değişimler değil, ? senin insan olarak ne yaptığın, nasıl yaşadığın, hayata kattıkların. Endişelendiğin dünya için nasıl eylemlerde bulunduğun. Değişim her zaman sende başlıyor.Ne dışarıda, ne daha ötesi... Daha ötesi, ancak sen değiştiğinde varacağın bir yer.
Ama dışarısı yok, dışarıda hiçbir şey yok... Her şey sende, her şey içinde.İçinde olduğunu fark ettiğinde, değişim başlar.

Şimdi sizinle güzel bir oyun oynayalım. Oyunun adı: ''Değiş tontoş.'' Yapacağımız şey çok basit. 2012 yılında nasıl biri olmak istiyorsak, nasıl bir yaşam yaşamak istiyorsak onu hayal edeceğiz. Bu, bilinçaltı düzlemde eski inançları, kendimizle ilgili puslu görüntüleri silmek için güzel bir yöntem, ama unutmayın, yaşamımızdaki değişimler sadece hayal kurarak olmuyor. Şu ''Kuantum Düşünce Tekniği'' az çekmedi Secret kitabından. Sapla sapanı, özle egoyu karıştırmayalım.

Oyunumuza gelince;

Ayakta duruyoruz. Sağ üstte, arzuladığımız hayatı görüyoruz.( SADECE KENDİNİZLE İLGİLİ OLSUN!) Tüm ayrıntıları ile zihnimizde canlandırıyoruz. Renkler, hatta kokular...

Sonra sol alt köşeye bakıyoruz. Şimdiki halimiz orada. O noktadan sağ üst köşeye, hızlı hızlı birkaç kez ''Değiş'' deyip, sağ tarafa bakıyoruz. ''Değiş'' derken tutkulu, istekli ve meraklı olun.

Tekrar ediyorum, ''Sol altta değiştirmek istediğimiz durum.'' Hızla başımızı sağ yukarı çeviriyoruz ve bunu yaparken, sesli bir şekilde ''Değiş'' diyoruz. En son, sağ yukarıda kalıyor bakışlarımız. O arzuladığımız duruma bakıyoruz ve gözlerimizi kapatıp, ''Bana sunulan, hayal ettiğim bu güzelliklere, her aldığım nefeste adım adım ulaşıyorum. Güneşin her sabah doğuşu gibi gerçek ve kaçınılmaz olan bu mutluluk anına ilerliyorum.''diyoruz.

Güzel, şimdi bir süre verin. 6 ay 1 yıl... Ve sağ yumruğunuzu sıkın. Pozitif duygu orada.

İşte hepsi bu.

Unutmayın, sadece kendimiz için değişmiyoruz. Hayalini kurduğumuz güzel 2012 için yapıyoruz ve diğer güzel anlar için.

Işık ELÇİ


__________________
Benim Kişisel GeliŞim Yolculuğum: http://www.hayatimdegisti.com/forum/...olculugum.html



Hayatın düşüncelerinin aynasıdır.

sweeet isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla