Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-01-2012, 05:42 PM   #2 (permalink)
maxhealth
Üsteğmen
 
maxhealth - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Nov 2011
Bulunduğu yer: Somewhere
Mesajlar: 194
Tesekkür: 1,271
189 Mesajinıza toplam 516 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
maxhealth is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Kuantum Tipoloji

2-YOK GİBİ OLANLAR

TEMEL DUYGU TONU

Ben kimim ?

NEGATİF ÇEKİRDEK İNANÇ
Kendimi fark ettirmez, görünmez olursam yaşamımı güvenle sürdürürüm.

EN ÇOK KULLANILAN SÖZCÜK

Kendimi arıyorum.

BİRİNCİL NEDEN

Ya çok kalabalık bir ailede büyümüştür ve arada kaynayıp gitmiştir.Hani şu çocuklarının adını bile hatırlamayan ebeveynlerin olduğu ailelerden ya da ölen bir kardeşten sonra doğan çocuklarda görülür bu seçimler.
Büyük şiddet ve baskı gören çocuklarda bu baskıdan kurtulabilmek için görünmez olmayı seçmiş olabilirler.
Bir başka sebep de, düşük ve kürtajlardan etkilenen çocuklarda olur.Sorun sadece düşük ve kürtajın yapılmış olması değildir.Bunun nasıl yapıldığı çok önemlidir.
Özellikle hamileliğin üçüncü ayında aldırılan bebekler, kalan çocuklarda bu etkiyi yapar.
Kürtajlara bir varlık muamelesi değil de, bir et parçası muamelesi yapıldığında yine aynı sonuç olur.
Bazen de bu durum annenin ölen kardeşleri sebebiyle ortaya çıkar.
Ya da çok sevilen, önem verilen, unutulmak istenmeyen bir kişinin hatırasını sürdürmek için, doğan çocuğa o kişinin isminin verildiği durumlarda da, kişi yok gibi olmayı seçebilir.
Bazen kişi cinsel kimliği dolayısıyla ikinci sınıf vatandaş muamelesi görüyordur.Kız beklenirken erkek olarak doğan çocuklarda ya da erkek beklenirken ve arzu edilirken kız olarak doğan(bu tip olaylar çok olur) çocuklarda bu seçim görülür.
Ya da ailede aşırı sorumluluktan, tacizden, azarlanmaktan, kurtulmanın yolu olarak görünmez olmak stratejisi seçilmiş olabilir.
Söylemeye gerek yok, bu ilkel bir stratejidir ve ilkel beyine kaydedilmiş kişinin o an için kendini savunmak amacıyla seçtiği ilkel bir karardan kaynaklanır.

HAYAT AMACI

Kendi olmak, kendini ifade etmenin, kişi olmanın, aslında mutluluk verici bir seçim olduğunu fark etmek.Hem kendi hem de başkaları için.
Başkalarınında kendini ifade etmesine belirgin ve görünür olmasına izin vermek.

İŞ

Bu kişiler çok fazla ortalıkta olmayan, insan ilişkilerinin yoğun olmadığı işler seçerler.Arşiv memuru, teknisyen, muhasebeci gibi.Haklarını aramakta zorlanırlar bu düşük maaşla uzun süre(hatta ömür boyu) aynı iş yerinde çalışma eğilimindedirler.

İLİŞKİ

İlişkilerinde de kendilerini yok sayan kişileri seçerler.Aslında seçilirler.Yani görücü usulü ile evlenmek, evlenmeye mecbur bırakılmak ya da mantık evliliği yapmak gibi.

SAĞLIK

Sağlıklı olmaktan söz etmek böyleleri için çok zordur.Daha çok hastalıklarının sayısı ve seyrinin ne olduğunu, size uzun uzun anlatabilirler.
Örneğin böyle bir vakada ortaya çıkan sağlık sorunlarının listesini şöyle sıralayabiliriz.Ayaklarda sinir sıkışması, aşırı kilo, uyurken dişleri sıkma, unutkanlık, sırt ağrıları, tansiyon, diz ağrıları, faranjit, toza alerji, zaman zaman ağlamalar, mide ağrıları, boğazda ağrılar, çeşitli korku ve fobiler.

YENİ EYLEM

Tabiri caizse biraz gıcıklık yapmaları gerekir.Örneğin kendilerine sunulan kahveyi beğenmemek, yerine yenisini istemek gibi.
Renkli canlı kıyafetler giymek.
İsmini defalarca vurgulayarak tekrar etmek(tabii bunu yalnızken yapmalı) ve bu arada ne hissettiğine bakmak.
__________________
Görelim Mevlam Neyler, Neylerse Güzel Eyler
everything is possible
maxhealth isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla