Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-01-2012, 10:08 PM   #14 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: PARA PARA PARA

Alıntı:
maviinci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben millet değilim, para için kimseyi satıcak da değilim. Neptün le birbirimizi tanıyoruz, kendisini tanıyorum. Bugün milletin birbirini satıyor olması benim de arkadaşlarımı, yoldaşlarımı satacağım anlamına gelmez.. O lafı demişler, doğrudur ama akrabanla demişler. Ve, bu sitedeki ya da iş yapmak istediğim insanlarla aramdaki tek akrabalık Adem le Havva dan olan :) Ben polyannacılığımı yaparım, ama gider bi işe girerim, ben bunu göze almışsam zaten sonucuna katlanmayı da göze almışım demektir.. yola çıktığım insanları seçeyemeyek kadar da özürlü değilim. Ee si, elime 2 3 kuruş para geçince onu alıp ortadan kaybolucak kadar şerefsiz de değilim. İşin garip yanı ne biliyor musun; ben polyannacı da değilim, polyanna da değilim :D Ortak arayışım haram para peşinde koşacağım anlamına gelmez, gasp yapmayacağız ya da hırsızlık yapmayacağız. Bir elin nesi var, iki elin sesi var demişler.. Kazancımız yine alınteri olucak.. Allah'ın kelamını biliyorum, haklısın da nitekim.. Ama ben çalışırım, çırpınırım, para da kazanmaya çalışırım; ilim için de okumalar yaparım, kendimi geliştiririm. Allah'ın parayı kendi dilediğine vermesi, eğer beni dilerse oturduğum yerde paranın beni bulacağı anlamına gelmez.. Çalışmak, didinmek, uğraşmak zannımca pek de kötü değil. Bunda hemfikir olduğumuzu düşünüyorum. Hıı,, eğer Rabbim nasip etmezse etmez; hayırlısıysa eğer olur ama değilse olmasın zaten. Benim amacım yatlar katlar almak ya da ferrariler porscheler almak değil.. İnşallah değişmeyecek de, bu hislerim.. Öküz öldü ortaklık bozuldu sözüne gelince; çiftçi olsaydım ve ortaklarımla beraber tarla sürdüğümüz 2 3 öküzümüz olsaydı, o zaman bi anlam yükleyebilirdim,, ama durumla pek de uygun düşmüyor sanki?? Hayatın gerçeklerini ben de az çok tanıyorum, ailem olsun çevremdekiler olsun onlar da görmüş geçirmiş insanlar.. Oyunu kurallarına göre oynamak gerektiğinin farkındayım, ve pes etmek niyetinde de değilim. Eğer hâlâ neden bu kadar ısrarcı olduğumu anlayamadıysan Abraham Lincoln'ün hayatını okumanı tavsiye ederim.. Ve bi şarkı sözüyle bitirmek istiyorum; Bir umuttur yaşatan, insanı.. Saygılarr,, sevgilerr :))
O sazı elinden bırakmaman dileğiyle... Anladın sen ne demek istediğimi.

Hayatın her alanında zorluklarla ve kötü insanlarla ya da olumsuz düşüncelerle karşılaşabiliriz. Ama bu insanlara hep kuşkucu yaklaşmamızı ve uzak durmamızı gerektirmez. Zaten bu tarz düşüncelerin Allah'ın adının olduğu bir cümlede kullanılmasını da çelişkili buluyorum. İnsan ilişkileri sosyal hayatın olmazsa olmazları arasındadır. İş dünyası için de bu aynen geçerlidir. Doğal olarak yaniiii... :)

Hayallerinden sıfır alan çocuğu hatırladım nedense. Bu tür insanlarla karşılaşabiliriz. İş yerimizde, okulumuzda, ailemizde... Ama bizi biz yapan hayallerimizdir. Bunları görünce sevin... Yerinde saymayı seçmediğin, büyümeye ve gelişmeye açık ve istekli olduğun için.

Genellikle ülkemizdeki gençlerde (Eeee tabii ben de gencim ayol :D) eksik olan şey girişimcilik ruhudur. Sebebini anlatmama gerek yok bence. :D Sadece söyleyeceğim sen bu ruha ve cesarete sahipsin.

Tebrik ederim.

Sevgilerimle.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla