Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-01-2012, 04:54 PM   #12 (permalink)
maviinci
Binbaşı
 
maviinci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Feb 2010
Mesajlar: 1,549
Tesekkür: 5,267
1,458 Mesajinıza toplam 5,344 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
maviinci is a name known to allmaviinci is a name known to allmaviinci is a name known to allmaviinci is a name known to allmaviinci is a name known to allmaviinci is a name known to all
Standart Cevap: PARA PARA PARA

Alıntı:
müjde&müjde Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
sevgili arkadaş:) bu cümleleri tebessümle karşılıyorum... işin içine para girdi mi dostluk da bozulur... ahlak da etik de... MİLLET BİRBİRİNİ GİTTİ GİDİYORDAN DAHA HIZLI SATARKEN ... kaldı ki tanımadığın etmediğin insanlarla iş yapacaksın:).. ne demişler... akrabanla ye iç alışveriş etme:) yok kardeşim çık bu pollyyannacılıktan.. alınterinle kazanıyorsan kazan... sen sen ol kimseyle para ortaklığına girme:) ALLAH ne diyor.."". ilimi çalışana gayret edene... PARA'yı rızkı istediğime veririm....""".. kısaca öküz ölür ortaklık bozulurmuş:) hayat gerçeklerini birinin söylemesi gerekiyordu... söyledim:) sevgiler saygılar ...:)
Ben millet değilim, para için kimseyi satıcak da değilim. Neptün le birbirimizi tanıyoruz, kendisini tanıyorum. Bugün milletin birbirini satıyor olması benim de arkadaşlarımı, yoldaşlarımı satacağım anlamına gelmez.. O lafı demişler, doğrudur ama akrabanla demişler. Ve, bu sitedeki ya da iş yapmak istediğim insanlarla aramdaki tek akrabalık Adem le Havva dan olan :) Ben polyannacılığımı yaparım, ama gider bi işe girerim, ben bunu göze almışsam zaten sonucuna katlanmayı da göze almışım demektir.. yola çıktığım insanları seçeyemeyek kadar da özürlü değilim. Ee si, elime 2 3 kuruş para geçince onu alıp ortadan kaybolucak kadar şerefsiz de değilim. İşin garip yanı ne biliyor musun; ben polyannacı da değilim, polyanna da değilim :D Ortak arayışım haram para peşinde koşacağım anlamına gelmez, gasp yapmayacağız ya da hırsızlık yapmayacağız. Bir elin nesi var, iki elin sesi var demişler.. Kazancımız yine alınteri olucak.. Allah'ın kelamını biliyorum, haklısın da nitekim.. Ama ben çalışırım, çırpınırım, para da kazanmaya çalışırım; ilim için de okumalar yaparım, kendimi geliştiririm. Allah'ın parayı kendi dilediğine vermesi, eğer beni dilerse oturduğum yerde paranın beni bulacağı anlamına gelmez.. Çalışmak, didinmek, uğraşmak zannımca pek de kötü değil. Bunda hemfikir olduğumuzu düşünüyorum. Hıı,, eğer Rabbim nasip etmezse etmez; hayırlısıysa eğer olur ama değilse olmasın zaten. Benim amacım yatlar katlar almak ya da ferrariler porscheler almak değil.. İnşallah değişmeyecek de, bu hislerim.. Öküz öldü ortaklık bozuldu sözüne gelince; çiftçi olsaydım ve ortaklarımla beraber tarla sürdüğümüz 2 3 öküzümüz olsaydı, o zaman bi anlam yükleyebilirdim,, ama durumla pek de uygun düşmüyor sanki?? Hayatın gerçeklerini ben de az çok tanıyorum, ailem olsun çevremdekiler olsun onlar da görmüş geçirmiş insanlar.. Oyunu kurallarına göre oynamak gerektiğinin farkındayım, ve pes etmek niyetinde de değilim. Eğer hâlâ neden bu kadar ısrarcı olduğumu anlayamadıysan Abraham Lincoln'ün hayatını okumanı tavsiye ederim.. Ve bi şarkı sözüyle bitirmek istiyorum; Bir umuttur yaşatan, insanı.. Saygılarr,, sevgilerr :))
maviinci isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla