Konu: yardım
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-09-2008, 06:04 AM   #2 (permalink)
sagrons
Teğmen

Tesekkür: 0
16 Mesajinıza toplam 40 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
sagrons is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: yardım

Düşüncelerin kesinlikle saçma değil. Öncelikle bu düşünceyi aklından çıkarmaya çalış. Bir çok insanın başına gelen, yaşadığı durumlar bunlar ve atlatmak da senin elinde.. Ben de lise dönemlerinde oldukça utangaç ve sıkılgan bir insandım. Sınıfta hoca soru sorduğunda kıpkırmızı kesilirdim; ve neredeyse konuşamayacak kadar sıkılırdım.

Sana tavsiyem; sosyal yönü kuvvetli, sosyal ortamlarda bulunmayı seven bir arkadaşınla mümkün olduğunca fazla vakit geçirmen. Tabi birden fazla arkadaşınla ortak bir grup içinde bulunman daha güzel olacaktır. Tek başına veya etrafındaki arkadaşlarınla katılabileceğin etkinlikler de oldukça etlidir. İnsanlarla mümkün olduğunca fazla temas kurabileceğin ortamlar oluşturmalısın.

Bir de mümkün olduğunca kitap okumanı öneririm. Kişisel gelişim kitaplarının çok faydalı olacağını söyleyebilirim. Kitap okumanın insanın kendine olan güvenini ve öz saygısını kazanmasını sağladığını düşünüyorum ve hatta bundan eminim. Çok fazla bilimsel terim içermeyen psikoloji kitapları da faydalı olacaktır; özellikle çocuk ve ergenlik üzerine yazılmış ilgini çekecek kitaplar yaşadığın sorunların kaynağını bulmana yardımcı olacaktır. Çünkü şu bir gerçek ki; davranışlarımız, doğumdan itibaren yaşadığımız her anın yansıması olarak ileriki hayatımızda şekillenmektedir.

Son olarak bir uzmana mutlaka görün. Eğer içinde bulunduğun bu durumlar seni rahatsız ediyor ve hele ki hayatı çekilmez kılıyorsa kesinlikle bir psikolog yardımı, hatta gerekiyorsa psikiyatri desteği almalısın.

Tüm bunlardan sonrası ve daha fazlası da sana kalıyor zaten... Başarılar dilerim... Işık ve sevgiyle...
sagrons isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla