Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-12-2011, 06:26 PM   #18 (permalink)
Merto
Site Yaşam Koçu
Mert Ölçer
 
Merto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Aug 2006
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 660
Tesekkür: 1,067
471 Mesajinıza toplam 3,964 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Merto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Yaşam koçu arıyorum (Tavsiye?)

Mesajların başlamasından itibaren yeterli süre geçtiğini düşünerek bende bir şeyler yazmak istedim.
Beni yaşam koçu olarak öneren ve yaşamına yansıttığı faydaları paylaşan arkadaşlarıma çok teşekkür ederim.
Bu siteden bir çok arkadaşla bir çok defalar paylaşımlarımız oldu, fayda gören yada yaşamına yansıtanlara ne mutlu, benim içinde keyifliydi. Profesyonel olarak benden koçluk alan arkadaşlarımında değerli geri dönüşleri için teşekkür ederim.

Zümrüdü anka Zen gerçekten içindeki potansiyeli ortaya çıkararak yaşamına sokma konusunda inanılmaz başarılı biri, içinde bulunduğu imkan ve şartlarla yarattığı harikalar beni inanılmaz mutlu etmiştir.
Bilge inan ise yaşamında yoluna çıkan durumlarla ilgili aldığı koçluk seanslarını sindirme konusunda harikadır. Kendi eylemlerinin sorumluluğunu almayı ve seçtiği yolda ilerlemeyi harika başarmasıyla beni etkilemiştir. Diğer arkadaşlarımda kendi içlerindeki gücü görüp kullanma konusunda taşıdıkları endişeleri aşarak yaşamlarında çeşitli değişimler yaşamışlardır.

Asıl bahsetmek istediğim şey bir yaşam koçu seçerken ne gibi kriterlere dikkat vermemiz gerektiği;

Bir defa sizi iyi dinleyip, etkili geri bildirimler vermeli, sizi sizden öğrenip size geri yansıtabilmeli, sempatik değil empatik olmalı, eğitimini almış ve profesyonel anlamda etik kurallara hakim olmalı, tedavi etme gibi bir derdi olmamalı, herkezin mükemmel olduğunu bilmeli ve bunu hissetmenizi sağlamalı, sizi yaşamınız hakkında düşünmeye itecek sorular sorabilmeli.... Bunlar genel kabul görmüş kriterlerdir, yanısıra sizin tarzınıza uygun biri olmalı.....

Sevgi ve saygılarımla ...
__________________
HERŞEY MÜMKÜNDÜR İMKANSIZ ZAMAN ALIR.

http://www.mertolcer.com/
http://www.facebook.com/yasamkocum
http://www.facebook.com/vizyongelistirme
Merto isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla