Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-12-2011, 10:01 PM   #5 (permalink)
sweeet
Administrator
 
sweeet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2009
Mesajlar: 4,053
Tesekkür: 19,481
3,779 Mesajinıza toplam 10,280 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
sweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to behold
Standart 02.04.2011 Eve Dönüş :))

Aslında forumu bir süre daha sessiz takip ettim. Sonra da sessizliğimi 02.04.2011 tarihinde bozup yaşadıklarımı paylaşarak aranıza katılmayı seçtim. İşte ilk mesajım şöyleymiş :)):

http://www.hayatimdegisti.com/forum/...-iste-ben.html

Forumla tam anlamıyla tanışmadan önce sosyal fobi ile ilgili çok az bilgim varmış. Bende de gizli sf vardı sanki. Öyle ki bazen yorum yazmaya bile çekiniyordum, hatta günlük açmaya bile. Sonraları çekinmesem de kendime bir türlü fırsat yaratamadım arkadaşlarım bunun için tekrar özür diliyorum. Oysa ben artık kendimi sıkılmadan ifade edebilecek kadar güvene sahibim. Aslında sf dediğime bakmayın. Kendime güven sorunum hep oldu. Sonra ben bu sorunu başkalarının güvenini kazanarak aştım yani başkaları bana güveniyorsa ben de kendime güvenebilirim. Halbuki en başından yalnızca kendime güvenebilsem yeterli olacakmış. Oysa insan en iyi kendini bilir. Başkalarından onay almak niye kendini tanımak için?

“Bir şeyi başarmak için senin kendine inanman yeterli.”

Diğer insanların sana olan inançları da güç verir tabi ki.

İlk yazımı yazdığım o tarihten sonra artık herşeyin daha çok farkındaydım. Dinlediğim telkinlerin etkilerini gördüm. Diğer telkinleri de indirdim. Ertelemeyi bırak telkini, kendine güven, sosyallik arttırıcı telkinler benim için en faydalı telkinler oldu. Resmen eylem insanı oldum. 3 ay düzenli dinledim. Kalıcı etkileri de oldu geçen etkilerde hala ihtiyaç duydukça telkin dinliyorum. Ama olumlu düşünceyi hayat tarzı haline getirdiğiniz zaman kendi telkininizi sesli veya sessiz(içinizden yaptığınız konuşmalar) kendinize verebilecek hale gelebiliyorsunuz. Telkinleri dinlemek sadece işimizi kolaylaştırıyor. Forumu da okudum insanları tanımaya çalıştım. Elimden geldiyse yardımcı olmaya çalıştım, hala da öyle yapıyorum.
__________________
Benim Kişisel GeliŞim Yolculuğum: http://www.hayatimdegisti.com/forum/...olculugum.html



Hayatın düşüncelerinin aynasıdır.

sweeet isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla