Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28-10-2011, 09:54 PM   #24 (permalink)
papatyagibiyaşamak
Üsteğmen
 
papatyagibiyaşamak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Dec 2010
Mesajlar: 266
Tesekkür: 242
240 Mesajinıza toplam 719 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
papatyagibiyaşamak is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Büşra'nın yeni hayat günlüğü...

Merhaba günlüğüm, seni çok özledimmm. Uzun zamandır yazmadım.
Kendimi geliştirme serüvenim devam ediyor... Artık daha olumlu düşünüyorum yinede çok olumlu olduğum söylenemez ama eskisi gibi değilim. Daha da olumlu olacağım inşllh. İnsanlara karşıda böyle olumlu bakabilmeyi seçiyorum. Aslında insanlara bakış tarzıda bir yönüyle hayata bakış açısı. Çünkü hayat ve insan çok yakın şeyler...
Mesela ben,insanlar beni sevmiyor diyordum,erkekler bana karşı itici. Aslında bunlar benim kendimde hoşlanmadığım şeylerin birer yansımasıymış. Bunu bir yazı da okudum bu akşam biraz önce..
Diğer yüzlerde gördüğüm öfke, aslında kendi öfkem. Görüyorum çünkü benim içimde öyle. İnsanların sevgisi yerine nefretini görüyorsam,bu bende sevgiden çok nefretin olduğunu göstermez mi?..
Şöyle yazıyordu yazının sonunda:Diğerleri hakkındaki acımasız eleştirileriniz, kendiniz hakkında kabul etmeniz gerekenlerdir.

Bunu yapabilir misiniz?


Evet itiraf ediyorum bunu yapmak zor. Diğerleri hakkında acımasız eleştirilerimin aslında kendi hakkımda kabul etmem gerken şeyler olduğunu bilmek. Ve kabul etmek...
Ama ben değişiyorum, herzaman değişimin içerisindeyim. Ve biliyorum bu özelliğim, bu halimde değişebilir ozaman. Değiştirmek istiyor muyumm?... Evettttt... Çokkkkk...
Tamam. O halde ilk önce bunu kabul etmeliyim. Öfkemi, sevgisizliğimi. Bu diğer insanlarda deil, bende bulunan bir şey. Diğer insanlar aynadır, bana ayna yapıyorlar, benim öfklemi, sevgisizliğimi aynalıyorlar. Evet o halde artık asla böyle şeyler demeyi bırakıyorum. Bu benle ilgili birşey.
Bir eksiklik, meziyet eksikliği belki, bilmiyorum. Peki neyapabilirim?.. Hiçbirşeyi biranda yok edemem. Bunu da.... İlk olarak böyle söylemeyi ve düşünmeyi bırakıcam.
Evet bu çok kötü bir düşünce. Bu düşünceyi nasıl kafamda taşıyabilirim?.. Bana hiçbir faydası yok ve çok kötüü... Bu düşüncelerin hepsi benim sevgisizliğimden.
Bu düşünceyi bırakmak kolay olmayacak.Ama bırakmayı seçiyorum. Bolluk olumlamalarından önce sevgi olumlamaları yapmalıyım bence.
Bu düşüncelerinle nasıl hayatını istediğin gibi yaşayabilirsinki?.. Durumlar kötü olabilir, hoşuna gitmeyen şeylerde olabilir ama düşüncelerinden sen sorumlusundur. Ve hayatını şekillendiren şey düşüncelerindir.
Yeni bir düşünce tarzı edinmen gerekiyor. İnsanlar beni seviyor gibi. Evet daha sevgi dolu olacaktım, dünyamı daha güzel yapmanın yolu, artık böyle daha yapıcı ve güzel düşünceler kurmak. Bütn eski, olumsuz inançlarımı değiştiriyorum. Yerine yeni ve güzel olanları koyuyorum.
Kendimle ilgili bu gerçeği kabul ediyorum evet. Kendimi daha sevgi dolu yapmak zaten isteğimdi. O halde bu durum deişecek. Bunu dönüştürücem. Nasıl mı?.. Oda sevgiyle olacak tabi. Daha çok sevgi alacağım hayattan, kendimden. Daha çok seveceğim kendimi. Daha çok sevgi vereceğim. Daha çok sevgiyi düşüneceğim. Daha çok sevgi olacağım. Ve beni yansıtan yüzleri göreceğim. Bu akşam buna niyet ediyorum... <3 Hoşcakal günlük. Değişimler, gelişimler olursa bununla ilgili, seni haberdar ederim.
papatyagibiyaşamak isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla