Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-08-2011, 07:01 PM   #24 (permalink)
ELPARANOID
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Feb 2009
Mesajlar: 106
Tesekkür: 146
188 Mesajinıza toplam 669 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
ELPARANOID is just really niceELPARANOID is just really niceELPARANOID is just really niceELPARANOID is just really niceELPARANOID is just really nice
Standart Cevap: İnsan iliskilerinde puf noktalar

İLETİŞİMİN NASIL DEVAM ETMESİNİ İSTİYORSANIZ, ÖYLE BAŞLAYIN

Bir kişiyle yaptığınız görüşmenin nasıl bitmesini istiyorsanız, öyle başlamak gerektiğinizi akılda bulundurduğunuz sürece, diğer kişinin davranışlarını ve tutumunu büyük ölçüde kontrol ede bilirsiniz. Sizi ciddiye almasını istiyorsanız ilk kelimelerinizde ciddi tutum kullanmalısınız. Karşınızdakı kişi duruma ayak uyduracaktır.
Tüm görüşme boyunca savunmada kalmak istemiyorsanız özür diler tutumla başlamayanız. Mesela: Bir satıcı bir evin zilini çaldığında kapıyı açan kişiye "rahatsız ettiğim için özür dilerim" veya "fazla zamanınızı almayacağım" derse, farkında olmadan o kişinin tutumunun kontrolu altında kalmaktadır. O kişinin ancak rahatsız edilen ve zamanı boşa harcanan bir insan rolü oynayabileceği bir sahne oluşturmaktadır.

Bir başkasıyla konuşmaya başladığınızda bir sahne oluşturmaktasınız. Komediye uygun bir sahne hazırladığınızda ciddi bir dram oynamasını beklemeyin.
ELPARANOID isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla