Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-07-2011, 11:27 PM   #7 (permalink)
house
Yüzbaşı
 
house - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Feb 2011
Bulunduğu yer: Evren ;)
Mesajlar: 420
Tesekkür: 192
502 Mesajinıza toplam 1,995 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
house is a jewel in the roughhouse is a jewel in the roughhouse is a jewel in the roughhouse is a jewel in the rough
Standart Cevap: Alaaddin'in Sihirli Lambası :)

Alıntı:
cixili Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
senin yazını bir cümle ile yazmıştım beğendim diye. yazacağım konu uzun olduğu için senin paylaşımına çok fazla yer ayıramadım. ben yazını çok beğendim. şu yada bu şekilde her ne şekilde olursa olsun insan doğasının gereği kendini olgun seviyeye çekecek her akıma karşı değilim. zaten hepsinin özüne baktığımız zaman genelde aynı gözüküyor. kapatalizm :D falan yazarken keşke bu kelimeyi kullanmasaydım diyorum. belki biraz ağır kaçmış olabilir. kısaca anlatmak istediğim orada doğunun felsefesini alıp, makyajlayıp pazarlıyor olayıydı. gerçi buna katılan olur katılmayan. ama araştırıp irdelemenizi tavsiye ederim.

sakın yanlış anlaşılma olmasın. kimseyi aman bu akımlara kapılmayın gelin , müslümanlığa islamiyete tasavvufa gelin amacı ile yazmadım. kimseye bunu, şu veya bu şekilde yapmam. yaşam tarzıma bile aykırıdır. böyle anlaşıldı isem özür dilerim. ben sadece karşılaştırma yaptım.

neyse kişisel gelişim iyidir. insanı kemale erdirir. forum da hepimizin çok aşırı sıkıntılara varacak olaylarla karşılaştıklarını görüyoruz.
belirli aşamalardan geçiyoruz. daha dayanıklı olmaya çalışıyoruz. sen gibi insanların ve her paylaşım yapan kişinin yorumları tecrübeleri , sıkıntı içinde olan bir başkasının onu okuması ile hayatı değişiyor. aslında farkında olmadan bile tanımadığımız birinin sıkıntısını gideriyoruz. bu çok büyük bir olay aslında. o yüzden tekrar yazı için saol diyorum.

sıkıntılı olan arkadaşlara Mevlandan güzel bir kaç mısra ile seslenelim....
Mevlana'nın '' Problemle dost olmak'' birinci ilkesidir

Hz Pir şöyle seslenir

Ağrı, sızı ve hastalık hazinedir. Rahmetler ondadır. Deri yırtıldı mı iç tazelenir.
Kardeş, karanlık yere, soğuğa, gama, kırıklığa ve hastalığa sabretmek,
Abıhayat kaynağı ve sarhoşluk kadehidir. Çünkü yücelikler, hep aşağılıktadır.
Baharlar, güz mevsiminde gizlidir, güz mevsimi de baharda. Kaçma ondan!

sevgiyle kalıın. iyilikler, güzellikler, tüm olumlu-pozitif olaylar ve insanlar sizi bulsun.
Lütfen bu güzel alıntılarına devam et, yüreğim ferahlıyor vallahi bende Mevlana'ya ve öğretilerine ilgi duyuorum ama ssenin kadar bilgili değilim malesef buarada bu akımlara kapılmak müslümanlıktan çıkmak değilki, benim amacım müslüman olun demek değil demişsin, çok şükür elhamdürillah müslümanım Allah'a da, peygamberinede, kitabımada sonuna kadar inanıyorum, zaten bu akımlara "kapıldığımda" önce korktum günahamı giriyorum diye ama duamı ibadetimi bir an olsun terketmedim gene Allah'tan diledim içim o yüzden şimdi çok rahat, laflarım sana değil sadece burdan genel bir yanılgıya son noktayı koymayı diliyorum çekim yasası, kuantum düşünce vs vs adı ne olursa olsun buna inanan insanlar dinsiz değildir,amin dediğimiz duanın gerçekleşmeyeceğine inanırsak gerçekleşmez çünkü Allah ondan ve hikmetlerinden şüphe edenin duası kabul etmez bu da onun gibi birşey bizler gene Allah'tan istiyor ona yöneliyoruz, bu kişilerde pek tabi sizin benim gibi müslümandır, kimin ne kadar inançlı olduğunu ne kadar müslüman olduğunu biz yargılayamayız bunu ancak bize şah damarımızdan daha yakın olan Rabbimiz bilir bunlar sadece hayatı ve zorlukları karşılamak için bizim hayatta verdiğimiz kısa molalardır, hem kişisel gelişim yöntemleri ile daha olumlu daha inançlı daha güleryüzlü oluyorsak Rabbimizin bir müminden istediği en güzel şey bu zaten, bırakalım herkes neye inanmak istiyorsa inansın birbirimizi ve kendimizi olduğumuz gibi kabul edip daima birbirimizi sevelim
house isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla