Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-07-2011, 06:13 PM   #6 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia

Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Kadına Şiddet

Bak bakalım sana neler söyleyeceğim şimdi...

Öncelikle bu bir eğitim ve kültür meselesi değil. Bu tam anlamıyla bir farkındalık sorunu... Kendini ne kadar iyi tanıyorsun? Bunu iyice düşünmen gerekiyor. İnançlarını bilmen gerekiyor. Seni geride tutan şey nedir? Bunu iyice düşünüp tartman gerekiyor.

Sağlıklı bir birey olarak yaşamanın en önemli koşulu özgüven sahibi olmaktır. Kendimize güven duymamızı sağlayan faktörler kişiden kişiye değişmektedir. Benim 2 dilmem ya da master yapmış olmam, çok iyi bir cv ye sahip olmam benim için tam bir özgüven yaratabilir ama bu başka birinde aynı duyguyu yaratmayabilir. Dolayısıyla senin durumunda da bu kesinlikle bir kriter olarak alınamaz.

Cahillik olarak değerlendirmek de çok yanlış... Çekirdek inanç çalışması yaptırmanı öneriyorum kesinlikle. Neden insanların sana kötü davranmasına izin verdiğini, kullanıldığını, şiddete rağmen sesini çıkarmamanı anlaman ve kalıcı çözümlere ulaşabilmen için çok yararlı olacaktır.

Senin şimdi ilk olarak farkına varman gereken şey cümlelerinde bizim çok açık görebildiğimiz, senin de bildiğin bir şeyin farkına varman... Kendi kendine yaptığın haksızlığın...

Çünkü ortada olan kendini hiçe sayma ve karşındaki insanı memnun etmeye çalışmaktan başka bir şey değil. Bu güvensizliğe de daha çok aşırı korumacı aileler zemin hazırlıyor. Kişi kendini güvende hissetmediği için devamlı birinin varlığına ihtiyaç duyuyor ve kendisine yapılan her muameleye razı oluyor. Belki çok önemli konumlara gelebilecekken bundan bile vazgeçebiliyor.

Bana kalırsa çoğu zaman kişi kendisine olan güven eksikliğinden dolayı bunları yaşadığının farkında bile değildir. Her zaman cevap arar neden bırakıp gitmiyorum ya da tepkimi koyamıyorum diye. İşte aslında cevap ortada kendine güvensiz olması.

Tabii ki bu da oldukça sağlıksız ilişkilerin ortaya çıkması anlamına geliyor. Kendisini hiçe sayan, değer vermeyen, güven duymayan birini zamanla karşısındaki kişi de yok saymaya, önemsememeye başlayacaktır. Kendini keşfet ve kendine acımasız davranmayı bırak tatlım. Sen zeki bir kadınsın. Yaşamla tek başına başa çıkabilecek gücü ve yeteneği içinde barındırıyorsun. Her şeyin üstesinden gelebilirsin. İçindeki devi uyandır.

Hakettiğin değişimi ve gelişmeyi göstermen ve hiç solmayan umudun çiçeği olmanı dilerim.

Sevgiyle kal, sağlıkla nefes al.