Konu: bu benim
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-06-2011, 02:15 PM   #36 (permalink)
sweeet
Administrator
 
sweeet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2009
Mesajlar: 4,053
Tesekkür: 19,481
3,779 Mesajinıza toplam 10,280 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
sweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to behold
Standart Cevap: bu benim

Öncelikle canım arkadaşım diye hitap ettiğin için çok teşekkür ederim. Canım benim olumlu duygularını ne güzel yansıtmışsın.

Yalnız olayları akışına bırakmadığını düşünüyorum. "Tecrübe etmeleri lazım" derken de onların bu olayın sonuçlarını iyi kötü(daha çok kötü) yaşayacaklarını kendi kendine taahütü vermişsin. Bu bile biraz olumsuz. Ne olursa olsun sonunda hayırlısı ne olacaksa o olsun. Onların ders almasını sen istediğin halde işte yine üzülen sen olmuşsun. Sonra da artık hayırlısı ne ise o olsun demişsin zaten.

Bu arada burcun ne? Çok baskın bir karakterin var sanki anlattıklarından çıkardım bunu. Kontrol sende olsun istiyorsun. Kendi doğruların var. Bir tahmin de bulunayım: "Başak" mı? :))

Bu kadar kontrolcü olmak da yorar insanı. Sevdiklerine, onların aldıkları kararlara güven. "Onlar en doğru kararları alır" diye düşün. Bunun nasıl olacağı ile kafa yorma işte bunu akşına bırak. Egon "bu saçmalık, hep hata yapıyorlar beni dinleseler böyle olmazdı." diye bağırıyor olsa bile. Egonu bu konuda dinleme ego ile çatışma haline girmemek faydalı. Böyle saçma sapan konuştuğumuz çok oluyor.en azından bana oluyor. Onu susturabilmekse benim için harika. İşte o zaman kocaman bir aferin diyorum kendime. O bizim için olumlu konuşuyorsa bırak konuşssun ama şikayete başladı mı, susturulmalı! :D.

Belki şöyle düşünmek huzur verir. "Kaç kere söyledim onlara ama beni dinlemiyorlar" düşüncesi yerine "Ailem düşüncelerime saygı duyar ve değer verir. Karar verme konusunda fikirlerime öenm veriyorlar" Böylece onların seni daha sağlıklı dinleyecekleri yaşantıları kendine çekebilirsin. Tabi bu seni mutlu edecekse bu yaşantıyı kendine çek.

Alacağımız kararlarda evrene en doğru kararı bize seçtirmesi için de yardım isteyebiliriz. Bugün TV 8 de Aykut Oğut Ebruli Programının konuğuydu. Orda bu konudan da bahsetti. Hani bazen karar aşamasında çelişkilere düşeriz, emin olamayız ya. Hani bir ışık, bir işaret bekleriz. O işaretlerin hep geldiğini söyledi. Çok doğru. Bazen ne tesadüf deriz. Bunu düşünmüştüm ve işte karşımda. Gerçekten tesadüf mü? Tartışılır. :))

O işaretler hep gelir fark etsek de edemesek de...

Geçmişe takılı kalmak da(ki benim eskiden çok yaptığım bişeydi) bugünümüzü ve yarınımızı mahvediyor. Şimdi ve burada olan herşey daha önemli. Geçmiş yaşanmış gitmiş işte ne güzel yazmışsın sen de bugünün öneminin farkındasın. Bundan sonra ileriye bakıcaksın. Hayatı sevdiğin her halinden belirli.


Alıntı:
nlg Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
fakat ben böyleyken gülerken ufacık şeylerden haz almaya calışırken canım arkadaşım bir bakıyorsunuz karşınız da olumsuz kaşlar catık mutsuz kişiler evet işte enerji vampiri diyorum
Hem bu "enerji vampiri" yakıştırmasını çok beğendim hem de korktum. Çok güzel bir benzetme yapmışsın. Herşeye rağmen gülmek kendine yatırımdır. Bu da ciddi bir sorun. Sen gülümsemekten vazgeçme. Gülümsemek ilk önce sana faydası dokunan birşey senin gülümsemen o enerji vampirlerini deiyileştirecektir. Sen o vampirleri bitmeyen enerjinle iyileştireceksin. Kendin için gülümse hayata :)) "Prensesin Uykusu" filmini izledin mi canım? O geldi aklıma şimdi onu gözlerim dolarak içim titreyerek izlemiştim. Bana çok etkileyici gelmişit. Onu sana şiddetle tavsiye ederim. Gülümsemek konusunda biraz yardımı dokunabilir.
Sana tavır yaptıklarını sanmıyorum ya sende düşünme öyle. Bunun lay lay lom olmakla ne ilgisi var. Adam kanseri yeniyor deyimi yerindeyse lay lay lom olarak. :D Evet sıkıntılar olabilir hayatlarında onları engelleyen ama hiç mi gülecek bir sebepleri yok. Karnımızı doyurabilecek kadar yiyeceği yeme şansımız varsa hergün bu bile şükretmek ve gülümsemek için yetmez mi? Onların hayatın ne kadar güzel olduğunu hayatın herşeye rağmen güzel olduğunu untumuşlar.
Onlara şöyle yap böyle düşün şöyle konuş demek yerine sen söyle.

-Çok şükür sağlıklıyım(yız).
-Çok şükür bugün de sağsağlim eve vardık.
-Çok şükür bir gün daha güneşin doğduğunu ve battığını görebildiğmiz için.

gibi üzerlerine gitmeden yavaş yavaş savaşmalı o enerji vampileriyle :D

Hapşurunca bile kendime şöyle diyorum: "çok şükür sağlıklıyım." 1 ayı geçer bir süredir. En sık şükrettiğim şeylerden biri sağlık. Ve bir çok kez hastalık belirtileri çaldı kapımı geri yolladım kabul edemem sizi diye:D

Hürrem gibi söyleyeyim sana ilk bölümlerde haremde eğitim aldığı günlerde o yasak bu yasak diyorlardı ya o da "Somurtmak YASAK! YASAK, YASAK!"

Sen doğru yoldasın gelişme kaydettiği düşünüyorum ilk günden beri ki bunun sen de farkındasın. Kim ne yaparsa kendine yapar sen bundan sonra kendine ne yapacağını iyi düşün.

"her şeye rağmen umutluyum her şey eskisin den daha güzel olacak inanıyorum ve biz nefes aldığımız her saniye hayatı yeniden güzelliklerle şekillendiriyoruz cünki bizim enerjimiz gün geçcik ce ve her saniye yenileniyor iyiye ve güzele doğru sevgiyle kal arkadaşım güzelliklerde yaşayalım
"

demişsin işte bu harikasın bunu duymak da harika arkadaşım.

Kendini daha az yormanı ve daha mutlu günlerinin geleceğini umuyorum senin için.

Sevgilerimle güzel günler diliyorum.
__________________
Benim Kişisel GeliŞim Yolculuğum: http://www.hayatimdegisti.com/forum/...olculugum.html



Hayatın düşüncelerinin aynasıdır.

sweeet isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla