Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-05-2011, 04:05 PM   #78 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: BEŞ SEVGİ DİLİ



Sevgi Bir Seçimdir ve Farkı Yaratan Sevgidir

Önemli Düşünceler

Eşimizin diliyle sevmeyi seçmenin birçok yararı vardır. Geçmişteki yaraları tedavi etmeye, özgüven oluşturmaya, önemli ve güvende olma duygusu uyandırmaya yardımcı olabilir. Fakat aşık olduğunuzda içgüdüsel olarak yaptıklarınız, eşinizin derin duygusal gereksinimlerini karşılamak için yaptığınız bilinçli seçimlerden çok farklıdır.

1- Bölüm 10'da adı geçen Brent'te olduğu gibi, nedenini bilmememize rağmen sevgi depomuz neredeyse tamamen boşalmış olabilir. eşimize zarar vermeyi istemeyiz ama bu gereksinimi karşılamak için uygun olmayan birçok yol izliyor olabiliriz. Karşılanmamış gereksinimlerinizin ışığında bu düşünceleri ve eylemleri dürüstçe değerlendirin. Gereksinimlerinizin karşılanması için daha iyi bir yol var mı? "Verin, size de verilecektir." atasözünü sınamak için iki ayınızı vermeye istekli misiniz? Neden bugünden başlayıp sonucun ne olacağını görmüyorsunuz?

2- Almanın değil vermenin doyumu için sevmek, daha yüce bir hedeftir. Yakın geçmişte eşinize sevginizi ifade ettiğiniz zamanları düşünün. Karşılığında ne beklediniz? Sonuç olarak bir şey almadıysanız, bu gerçek sizin davranışınızı değiştirdi mi? Bazen acil sonuçlar bekleriz. unutmayın: "Roma bir günde inşa edilmedi." Sevgi Roma'yı inşa etmekten daha önemlidir. Sabırlı olun.

3- Eşinizin hoşuna gideceğini bildiğiniz, fakat içinizden gelmeyen sevgi davranışlarına odaklanın. Belki bu davranışları bastırıyorsunuzdur ve eşinizin bunlardan çok hoşlandığını hatırlamaya ihtiyacınız vardır. Bu davranışları uygulama seçiminde bulunun ki, eşinizin deposu dolsun ve size daha çok yakınlaşsın.

4- Özgüven, önemli olma duygusu, güvende olma duygusu... Bu üç şey hepimiz için hayati önem taşır. Birbirinize karşı açık ve hassas olun. Sözleriniz ve davranışlarınızla eşinizin sevgisi olmadan bunlara tamamıyla ulaşamayacağınızı karşılıklı ifade edin.

5- Yanlış sevgi dilini kullanmak zararsız bir davranış değildir; aksine çok zarar verebilir. Bölüm 11'deki Jean ve Norm'a bakın. Otuz beş yıl boyunca devam eden uç noktadaki anlaşmazlık, basit bir yanlış anlamaya dayanıyordu. Anlaşmazlıklarınızı gözden geçirin. Sadece ve sadece anlamsız bir ısrarla yanlış sevgi dilini kullanmanızdan kaynaklandıklarını görün.

Kapsamlı Grup Tartışması İçin

çiftler sık sık güvende olduğunu bilmek ve özgüvene duydukları gereksinimi karşılamak için birbirlerini zorlar. Diğer yandan, karşınızdaki kişiye elinizden gelenin en iyisini içtenlikle vermek, karşılığında sevgi alacağınızı garantilemez. Elinizden geleni yaptığınız halde, sizin gereksinimlerinizin karşılanmaması riskini tartışın. Sevgi dilinin dışında hangi prensipler evliliği zenginleştirmeye yardımcı olur.

__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla