Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-04-2011, 07:36 PM   #265 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: İçindeki Devi Uyandır Kitabından Alıntılar



"İstemeyerek oldu; gemimi batırmışlardı."

JOHN F. KENNEDY (nasıl kahraman olduğu sorulduğunda)

Pek çok insan, sorun ya da zorlukların gölgesinden bile kaçınmak ister, oysa zorlukların üstesinden germek, karakteri oluşturan şeydir. Nice kişi, karşısına büyük bir zorluk ya da hayat tehdit eden bir olay çıkıncaya kadar kendisinin kahraman olduğunu hiç fark etmemiştir. Ancak o zaman ellerinden geleni yapmaya kalkışmışlardır, çünkü başka çareleri kalmamıştır. Gelecek sefer kendinizi bir zorlukla yüzyüze bulduğunuzda, bir fark yaratmaya karar verip eyleme geçir. Olay o sıra gözünüze ne kadar küçük ve önemsiz görünürse
görünsün, yapın bunu. Hangi sonuçlar zincirini başlatacağınızı kim nereden bilebilir? Kendinizi bir kahraman olarak tanımlayın ki gerçekten kahraman gibi davranabilesiniz.

Mother Teresa'ya bakan nice kişi, onun kahraman olmak için doğmuş biri olduğunu düşünür. Onun inanılmaz düzeyde manevî değerlere sahip bir kadın olduğuna, yoksullara yardım etmeye adanmışlığı nedeniyle zaten yaratılıştan farklı olduğuna inanırlar. Gerçi Mother Teresa'nın büyük cesarete ve merhamete sahip bir kadın olduğu doğrudur, ama onu çağımızın en büyük katkıcılarından biri olarak tanımlayan bazı çok önemli ve kritik olaylar olduğu da doğrudur. Mother Teresa başlangıçta yoksullara yardım etmek için yola çıkmış bir insan değildir. Bir kere, yirmi yıl boyunca Kalküta'da en zengin ailelerin çocuklarına öğretmenlik yapmıştır. Kendi çalıştığı zengin mahalleyi çevreleyen yoksul gecekonduları görmezden gelmiş, o ufacık etki alanının dışına çıkmaya uzun süre cesaret edememiştir.

Bir gece sokakta yürürken bir kadının imdat istediğini duymuş, ölmek üzere olan bu kadın Mother Teresa'nın kollarına yıkıldığı anda, kahramanımızın kaderi de bir anda ve ebediyen değişmiştir.

Kadının durumunun ciddi olduğunu anlayan Mother Teresa onu hastaneye yetiştirmiş, orada hastaya oturup beklemesi söylenmiştir. Derhal ilgilenilmezse kadının öleceğini anlayan Mother Teresa, onu kapıp bir başka hastaneye götürmüştür. Hastaya orada da beklenmesi söylenmiştir, çünkü ait olduğu kast sınıfı, onun önemini azaltmakta, önce önemli hastalarla ilgilenilmesini şart koşmaktadır. Sonunda Mother Teresa çaresizlik içinde, kadını evine götürmüştür. Gecenin geç saatlerinde kadın, Mother Teresa'nın sevgi dolu kollarında ölmüştür.

Mother Teresa'nın "tanımlayıcı an"ı o zaman gerçekleşmiştir. Elimi uzatabileceğim kimselere bir daha böyle bir şey olmasına asla izin vermeyeceğim, kararına o zaman varmıştır. O andan başlayarak, hayatını tümüyle çevresindekilerin acılarını hafifletmeye adamaya karar vermiştir. Yaşasalar da, ölseler de, gururla yaşayıp ölmelerine yardımcı olacaktır. Ömürleri boyunca görmedikleri kadar iyi muamele görmeleri, her insanın hakkı olan sevgiyi ve saygıyı görmeleri için elinden gelen her şeyi yapacağına karar vermiştir.

__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla