Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-04-2011, 03:11 PM   #2 (permalink)
sweeet
Administrator
 
sweeet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2009
Mesajlar: 4,053
Tesekkür: 19,481
3,779 Mesajinıza toplam 10,280 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
sweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to behold
Standart Cevap: Kilolarımı nasıl bırakacağımı bilmiyorum lütfen yardım edin

Merhaba ecot, canım "Benim aslında düşüncelerimi degistirmem gerekiyor" demişsin bu çok güzel, çok önemli bir farkındalık.

Hepimizin bizi engelleyen kötü etkileyen düşünceleri değiştirmeye ihtiyacı var. "Beni mutlu eden hiç bir şey olmadıgı icin sadece yemekle mutlu oluyorum." derken ise seni mutlu eden diğer şeylerin farkında değilsin. Mesela yürüyüşe çıkmak, hele de şimdi mevsim bahar, rüzgarın tenine değmesi, ciğerlerini oksijenle doldurmak, spor yapmak(bilim adamları bunun mutluluk hormonu sentezlemeye yardımcı olduğunu kanıtlamış durumda), insanlarla selamlaşmak, sonra bir çocuğun gülümsemesi, güneşin doğması, yakın arakadaşlarla yapılan muhabbetler, güzel bir kitap okumak hatta okuduklarında kendini ya da kendine faydalı birşeyler bulmak, bu sitede yazılanları okumak...

Bir kağıt al ve seni mutsuz eden şeyleri yaz, onlar olmasaydı nasıl olurdu ve sen kim olurdun bunları yaz. Başka bir kağıda da seni mutlu edecek şeyleri yaz ve kendi yapabileceklerini gerçekleştirmeye çalış. Kendine ve içindeki potansiyele güvenen ve bunu ortaya çıkarabilecek bir kişiyken olumsuz düşüncelerinin sen engellemesine asla izin verme. Değerlisin ve kendin için düşündüğün en iyiyi olmayı hak ediyorsun.

Telkinleri dinliyor musun? Eğer hiç dinlemediysen öncelikle Ego ve Suçluluk duyguları telkinlerini sonra da kilo verme, kendine güven ve ertelemeyi bırak telkinlerini dinleyebilirsin. Ben siteyi 2 yıl önce keşfetmiştim ego ve suçluluk telkinlerini indirdim kısa bir süre dinledim ama değişimin farkına varamamıştım. Kuş ve su sesleri hoşuma gidiyordu, o zamanları biraz rahatlamış hissediyordum. Sonra bıraktım bu iki yıl içinde okuduklarım ve yaşadıklarım beni tekrar bu siteye yönlendirdi diyebilirim. Burdada bir çok yazı okudum. Sonra telkinleri tekrar dinlemeye başladım. Çok faydasını gördüm. Farkındalıklarım arttıktan sonra telkinlerin faydalarını daha rahat görmüş olabilirim. Değişimi yaşamak çok keyifli. Sen de yaşadığın zaman bu hissi anlayacaksın. Bunu başarabileceğine eminim, herkes yapabilir yeter ki yeteri kadar istekli olsun.

34 beden baya iddialı bu kilonun senin için ideal olduğuna emin misin bu da seni engelliyor olabilir. İdeal kilo hesaplama bir çok sitede yer alıyor. Arkadaşların 34 beden diye sen de öyle olmak zorunda değilsin sen sağlıklı ve zinde olacağın bedende ve kiloda olmayı düşün. Zayıflasam ne olacak? deme biliyorsun aslında olacakları. Zayıflamak istediğine göre bunu sadece arkadaşların zayıf diye istemiyorsun. En azından kendini daha iyi hissedeceksin belki kendine güvenin artacak.

"Beynim beni sevmiyor" ne demek? Sen ve beynin aynısınız. Kendini sevmelisin kendini sevdiğin zaman hayatının daha da güzelleşeceğine eminim.

"Bunları aslında paylaşmak istemiyorum cünkü insanların beni sürekli aciz, sürekli problemli, sürekli mutsuz, sürekli sorun anlatan biri olarak görmelerini istemiyorum" burda kimse seni aciz görmez. Bu site paylaşmak için var paylaştıkça birşeyleri çözdükçe, sen de burda başkalarına yardımcı olabileceksin. Kilolarını veridğinde sen de bugün senin gibi bu sorunu yaşayan insanlara yardım edebileceksin. Bu harika olmaz mı?

Yemek yemeği sevmek için yavaş yemek de bir çözüm olabilir. Yemek yerken mümkün olduğunca yavaş yemek yemek daha az yemek yemene ve daha erken doymana yardımcı olaçaktır. 20 dk yemeğin başlangıcı ve bitiş süresidir. Bu sürede doyma hissi sinyalleri beyne gider. Bu 20 dk nasıl kullanacağımız bize kalıyor. Hızlı ve çok yemek yemek veya yavaş keyfine vara vara az yemek. :)

Hem telkinleri dinler hem de az ve sık yemek yersen, yediklerinin kalorisine dikkat edersen(ki sırf kalori hesabı yaparak kilo verenler de var), egzersiz yapmaya başlarsan kilo vermek için önemli bir adım atmış olursun.

Yapman gerekenlerin farkındasın. Farkındalık yetmez hadi harekete geç, şimdi, daha ne kadar erteleyeceksin olmak istediğin kişi olmayı. "Değilşmeye üşeniyorum" demek "Yaşamaya üşeniyorum" demek. (etelemeyi bırak telkinini de tavsiye ederim.)

Yapabilirsin kendine inan.

Pozitif yönde ve bol değişimli günler diliyorum.
__________________
Benim Kişisel GeliŞim Yolculuğum: http://www.hayatimdegisti.com/forum/...olculugum.html



Hayatın düşüncelerinin aynasıdır.

sweeet isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla