Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-04-2011, 02:51 PM   #220 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: İçindeki Devi Uyandır Kitabından Alıntılar



"İnsan doğruyu ancak yüreğiyle görür; önemli şeyler gözle bakınca görülemez."
ANTOINE DE SAINT-EXUPERY

Yoksa hayatımızın en kötü günleri en önemli dersleri anlatan en güçlü günler olabilir mi? Başınıza gelmiş en kötü olaylardan birini düşünün. Şimdi dönüp o olaya baktığınızda hayatınıza herhangi bir olumlu etkisini bulabiliyor musunuz? Belki işinizden koyulmuştunuz, saldırıya uğramıştınız, araba kazası geçirmiştiniz. Ama o tecrübeden belki yeni bir kararlılık kazandınız, sizi kişi olarak büyüten yeni bir bilinçlenme edindiniz, katkıda bulunma yeteneğinizi büyük ölçüde artırdınız.

Biliyorum, bazı durumlarda iyi bir şey hissetmek çok zordur, ama kitabın bu noktasında, siz de artık pek acemi sayılmazsınız. Hayal gücünüzü esnetmiş, güçlendirme kaslarınızı çalıştırmış biri sayılırsınız. Durumunuzu nasıl yöneteceğinizi, odağınızı nasıl daha iyi sorulara çevireceğinizi biliyorsunuz. Çocukken size kötü davramldıysa, çok sınırlayıcı bir çevre içinde büyüdünüzse, belki bunlar sizi, başkaları için özgürlük mücadeleleri vermeye itmiştir. Hiçbir zaman yeterince sevgi görmediğinize inanmıssanız, belki şimdi verici biri haline gelmişsinizdir. Ya da belki o "korkunç" olay size yeni kararlar verdirmiş, hayatınızın yönünü değiştirmiş, dolay isiyle kaderinizi de değiştirmiştir. Belki o en kötü günler, aslında en iyi günlerinizdir.

Şimdi itiraz edebilir, "Hayır, Antony geçmişimde öyle şeyler var ki, hiç amaçsız oldukları besbelli. Onların etkisinden asla kurtulamam. Her zaman o acıyı duyarım" diyeceksiniz. Çok haklısınız. Size haksızlık edildiği, asla yerine gelmeyecek bir şey kaybettiğiniz inancını sürdürdüğünüz sürece, gerçekten de acıyı hep yaşayacaksınız. Ama unutmayın, kayıp hayalî bir şeydir. Evrende hiçbir şey yok olmaz, yalnızca biçim değiştirir. Sizi hâlâ yaralayan bir şey varsa, nedeni ona bağladığınız anlamdır. Belki yapmanız gereken, bir inanç geliştirmek, "Bunun neden olduğunu bilmiyor olsam bile, güvenmeye istekliyim. Günün birinde, zamanı gelince, nedeni de anlayacağım" diyebilirsiniz.

Sınırlı referanslar, sınırlı bir hayat yaratır. Hayatınızı genişletip zenginleştirmek istiyorsanız aramadıkça hayatınıza girmeyecek fikir ve tecrübeleri kovalayarak referanslarınızı genişletmeniz gerekir. Unutmayın, iyi bir fikir durup dururken gelip karşınıza çıkmaz. Onu aktif biçimde aramanız gerek. Güçlendirici fikir ve tecrübeler, ancak peşine düşülürse elde edilir.

__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla