Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-04-2011, 12:44 PM   #204 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: İçindeki Devi Uyandır Kitabından Alıntılar



ÇÖZÜM

Çözüm çok basittir. Hayatımızın güzel işlemesi için tek yapacağımız, yeni bir değerlendirme sistemi kurup kuralları da ulaşılabilir kılmak, kendimizi iyi hissetmeyi kolaylaştırıp kötü hissetmeyi zorlaştırmaktır. O zaman bunlar bizi hep gitmek istediğimiz yöne doğru çeker. Tabii ki bize acı verecek bazı kurallarımız da bulunmak zorundadır. Bazı sınırlar gerekir bize. Bizi güdecek bir baskı da gerekir. Taze sıkılmış portakal suyu içebilmek için bana bardak gerekir... bardak o suyu sınırlayan bir şeydir.

Hepimizin sınırları vardır. Toplumların da, bireylerin de. Ama başlangıçta, en azından bizi bağlayan kabloları çözüp yeniden bağlamalıyız ki hayatımızda zevki daha çok yaşayabilelim. İnsanlar kendilerini her zaman iyi hissederlerse, başkalarına da iyi davranma eğiliminde olurlar, insan olarak kendi potansiyellerini de en üst düzeye yükseltirler.

O halde nedir bizim amacımız? Değerlerimizi tasarımlarken, zevki yaşamak için kendimize ne gibi kanıtlar sunacağımıza da karar vermeliyiz. Bizi değerlerimize doğru çekecek kurallar tasarımlamalıyız, bu kurallar kesinlikle ulaşılabilir olmalı, kullandığımız kriterler de şahsen kontrol edebileceğimiz şeyler olmalı ki, kapıyı çalan biz olalım, dış dünya gelip çalın diye beklemeyelim.

Bu gereklere dayalı olarak, Laurie de değerlerinden bazılarını değiştirdi, bunlara ulaşma kurallarını da büsbütün değiştirdi. İşte yeni değerleriyle kuralları:

__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla