Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-04-2011, 12:42 PM   #203 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: İçindeki Devi Uyandır Kitabından Alıntılar



LAURİE'NİN ESKİ KAÇINMA DEĞERLERİ VE KURALLARI

Reddedilme: Biri benim inançlarımı paylaşmazsa, birisi görünüşe göre benden daha çok şey bilirse kendimi reddedilmiş hissederim.

Başarısızlık: Biri benim iyi bir insan olduğuma inanmazsa kendimi başarısız hissederim. Kendime ve aileme iyi bakamadığımı görürsem kendimi başarısız hissederim.

Öfke: Yaptığım makbule geçmez, beğenilmezse, insanlar beni tanımadan yargılarsa, öfkelenirim.

Bu kaçınma kuralları da bir o kadar hareketsizleştirici, daha doğrusu felç edici. Kendini kötü hissetmesinin ne kadar kolay, iyi hissetmesinin ne kadar zor olduğuna bir bakın. Eğer kendini reddedilmiş hissetmesi için, birisinin onun inançlarını paylaşmaması yetiyorsa, demek epey acı çekecek. Ya insanların sizi tanımadan yargılaması? Bu ne kadar sık olur sizce? Yüzde yalnızca yüzü! Böyle kurallarla, onun yerinde olmak nasıl bir şey, düşünebiliyor musunuz? Hep acı içindeydi, bunun en büyük kaynağı da, kurallarına bakınca görürsünüz, insanlardı. Ne zaman insanlar arasında olsa, ya inançlarını paylaşmayacaklar, ya onu sevmeyecekler, ya da onu yargılayacaklar. Kaçıp saklanması boşuna değil yani! Bir noktada ben dayanamadım, "Bence böyle değerleri ve kuralları olan biri sonunda ülser olur" dedim. "Bende zaten ülser var" dedi.

Ne yazık ki Laurie tek değil. Evet, gerçi bazı kuralları biraz daha yoğun. Ama sizin kendi kurallarınız arasında da ne haksızlıklar bulunduğunu görünce şaşacaksınız! Kaderle Randevu'da bazen ülkenin en başarılı insanlarından bazıları aramıza katılır. Beceri düzeyleri ve etkileri kültürümüzde eşsizdir. Ama yine de, yalnızca dıştan başarılıdırlar. Çoğu hak ettikleri kadar mutlu değildir, doyumlu değildir. Nedeni de her zaman ya değer çelişkileri ya da uygunsuz kurallardır.

__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla