Konu: dalgalanma
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-04-2011, 12:27 PM   #4 (permalink)
cixili
Teğmen
 
cixili - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Feb 2011
Mesajlar: 32
Tesekkür: 16
26 Mesajinıza toplam 85 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
cixili is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: dalgalanma

öncelikle Allah huzur versin içine. sıkıntını azaltsın.
ancak benim fikrim bunlar yap demiyorum. kendin karar ver.
ilk öncelikle 2 travma geçirdim diyorsun. bun geçirdiğin travmaları anlatabilcek kadar cesaretin var mı? hep kaçıyorsun. sen kaçtıkça peşinden kovalıyor onlar.
tabiiki anlatmak kolay olan bir durum değil. ama kendini aşman için bunu göze almalısın. kimse senden daha iyi anlayamaz bu durumu elbetteki. ama sen hayatın gidaşatını değitirmek istiyorsan bunu göze almalısın.
telkin dinledim diyorsun. kimsenin düşüncelerini önemsememeyi dinlediysen bunu yapabilmelisin.

güzelliklere giden yollar sıkıntılardan geçer. benim de oluyor. ben de 2.5 aydır diniliyorum. bir aralar gelip gidiyordu. geçen 1 hafta boyunca çok fena daraldım. patlayacaktım. bu arada iyiyim. zaman zaman sebepsiz sıkıntılarım oluyor.

ama yukarda yazdım anlatmaktan bile çekiniyorsan onu kırmalısın önce.
şemsle mevlananın yaşadığı bir olayı hatırladım. şems mevlanaya gururunu yenmesi için nefisle olan mücadelesini üst seviyelere çıkarır. tasavvufta nefis terbiye edilmelidir. bu da ancak kim nederse umrunda olmamak durumlarını içerir. önemli olan Allahın gerçeği bilmesidir. Şems Mevlanayı bir şarapçıya yollar. mevlana önce karşı çıkmasına karşın Şemsin dediklerini yapacağına söz verdiğinden kabul eder. konyada çarşıda bulunan bir şarapçıya gider. şarapçı Mevlanayı görünce şaşırır. mevlana utana sıkıla bir şarap ister. bu durumda mevlananın yaşadığı sıkıntıyı düşününüz. şarapçı ermiiş bir kişidir bir bildiği var der. hemen şarap şişesini elbisesin altına saklar ve şemsin yanına dönmek için yola çıkar. mevlana çarşıda ilerlerken içine düşen sıkıntı ' herkesin bunu öğreneceği ve birazdan kulaktan kulağa yayılacağı endişesi ile sıkıntısı iyice artar. tam çarşının kalabalık kesiminden geçerken şişe kayar ve kırılır. herkes dönüp baktığında mevlanın şarap şişesi ile dolaşmasına şaşırırlar. itibar sahibi din bilgini bir kişi niye saklı saklı içki taşır diye garip bir şekilde bakarlar. Mevlanın
bu durumda yaşadığı nefis fırtınası eminim ki kimsenin yaşamak istemediği ve üst mertebelerdeki bir nefis kademesi olarak anlatılır tasavvufta.

durumun ne kadar kötü olursa olsun kendini aşmak için içinden çıkar bu durumu. sadece sen yaşamışsın , başkaları mükemmel yaşıyor diye düşünme. etrafları ile alay edenler aslında sosyal bir maskenin arkasına sığınmış kişiler. alayları ile kendi gerçeklerini örtmeye çalışırlar. aldanma onlara. başın dik dursun. yaşadıklarından utanma. unutma aynı şeyleri yaşama ihtimali onlarında var. anlat çıksın içinden. dilde söyle.

R. Şanalın olumlaması var.

' Geçmişte yaptığım ve yapamadığım herşey için kendimi affediyorum, kendimi çok seviyorum '

bunu uyumadan tekrar et. her gün 10 defa de. sonra

' sabah bütün vucudum dinlenmiş bir şekilde kalkıyorum. yeni bir gün. yaşamak ne kadar güzel. bugun çok güzek geçecek ' diyerek sabahın o anını bunları dediğini hayal ederek bir kaç kere tekrar et.

uykuya dalmadan önceki an alfa seviyesinde beyin. en rahat kavrayacağı seviye. koşulsuz kabul eder.

bunları dene ben fayda gördüm. Allah sana da huzur versin.

.............................
bir de ekstra bir şey yazayım.
http://www.ekitapmerkezi.com/eKitapl...syonungucu.asp

bu kitabı oku. faydasını görürsün inşallah. konstantrasyonun gücü kitabın adı. ne alaka deme. okudukça birşey bulursun.

sevgiyle kal.

Gül Düşünürsen Gülistan Olursun, Diken Düşünüren Dikenlik Olursun Mevlâna K.s.
__________________
Her şey üstüne gelip, seni dayanamayacağın bir noktaya getirdiğinde,
sakın vazgeçme!
Çünkü orası gidişatın değişeceği yerdir.

Mevlana
cixili isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla