Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28-03-2011, 05:17 PM   #77 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: BEŞ SEVGİ DİLİ



Birincil Sevgi Dilinizi Keşfetmek

Önemli Düşünceler


Birincil sevgi dilinizi keşfetmek için sormanız gereken bazı temel, fakat gerekli sorular vardır. Eşinizden en çok neyi rica ediyorsunuz? Size sevildiğinizi en çok hissettiren şey nedir? Sizi en çok üzen şey nedir? En çok neyi arzu ediyorsunuz? Bu sorular size kritik ipuçları verir.

1- Çoğumuz seksi karşılıklı bir zevk haline getirmek için çabalarız. Bazen teknik, sıklık ve çeşitlilik üzerine odaklanırız. Oysa bu mücadele daha çok sevgi depomuzun durumuyla ilgilidir. İlişkinizi ve ilişkinizin duygusal yanına daha çok odaklanarak fiziksel ilişkinizi de geliştirebilmenin yollarını düşünün.

2- genellikle eşimizin dilini öğrenmek yerine, sevgimizi kendi birincil sevgi dilimizde ifade ederiz. Geriye dönüp sevginizi gerçekten gösterebildiğiniz zamanlara bakın. Bunu kendi birincil dilinizde mi, yoksa eşinizinkiyle mi yapmıştınız? Eşinizin birincil sevgi dilini konuşma konusunda yeni bir girişimde bulunmaya istekli misiniz?

3- Eğer hala sevgi dilinizin ne olduğunu bulmakta güçlük çekiyorsanız, duygusal deponuz ya çok boştur ya da çok doludur. duygularınızı gözden geçirin ve bu iki durumdan hangisinin sizin için geçerli olduğuna karar verin. Eğer deponuz boşsa, "Hayatım boyunca sevildiğimi hiç hissettim mi?" diye sorun. Eğer yanıt "Evet" ise, ne zaman? Size sevildiğinizi hissettiren şey neydi? Yanıtınız, sevgi dilinizi açığa çıkaracaktır.

4- Eğer sevgi deponuz çok doluysa, flört ilişkinize geri dönün ve anıları uyandırın. Bu eşinizi seçmenizde neyin etkili olduğunun temeline inmenize ve bu gizemi çözmenize yardımcı olacaktır. O zaman sevgi dilinizi bilecek ve ilişkinizi daha da güzel hale getirebileceksiniz.

5- Eğer sevgi deponuz tamamıyla boş veya çok dolu ise, sevgi dilinizi bilseniz de, bilmeseniz de gelecek ay "Depo Kontrolü" oyununu oynayın. Haftada üç akşam eşinizden on üzerinden bir puan isteyin ve bu rakamı yükseltme konusunda eşinizin önerilerini alın. Eğer eşiniz sürekli on puan veriyorsa kendinizi kendinizi tebrik edebilirsiniz. Fakat sevmekten asla vazgeçmeyin.

Kapsamlı Grup Tartışması İçin

Birbirimizin gereksinimini karşılamak çoğunlukla yeni şeyler öğrenmeyi gerektirir -bu çamaşır yıkamak gibi basit bir şey olsa bile-. Eşlerin evliliklerinde maksimum doyuma ulaşmak için nasıl sabırlı ve eğitici olmaları gerektiğini tartışın.

__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla