Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-03-2011, 05:12 PM   #3 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Senin diline ne oldu?

Konuşmalarda dikkat edilmesi gereken bir başka nokta da nezaket bana göre. Bazı kelimelerin çok kaba şekilde telaffuz edilmesi (Burada dilin dönmemesi ya da şiveden bahsetmiyorum) inanılmaz derecede itici oluyor. Dilin küflenmesi güzel bir tabir olmuş. Ben dilin küflenmesi tabirini bu tür konuşmalar için de kesinlikle kullanabilirim.

Site içinde bu tür şeylere rastlamamızın nedeni günlük yaşantımızla ilgili tamamen. Argo bir ifadeyi mesajın içinden sildiğim için işitmediğim laf kalmamıştı. Onu anımsadım. Bazen öyle bir hale getiriyoruz ki küfürün, argonun konuşmalarımızı eğlenceli ve daha samimi bir hale getirdiğine inanıyoruz. Bir ara gördüğüm imla yanlışlarını düzeltiyordum. Sonra korktum.

Yazım yanlışı veya imla hataları hepimiz yapabiliriz. Bu çok normal bir şey. Ancak ben şu şekilde düşünüyorum. Diyelim ki tamamen özensiz bir mesaj var. Kelimeler tane tane "dğl de şu şklde yzlmş." Bazen kullanılan kelimeleri kavrayamıyor insan. Ben bu tür mesajlarda kişinin iyi ya da kötü deneyimlerini, hislerini önemsemediği duygusuna kapılıyorum. Ya da küreselleşmenin başka bir boyutu mu bu da diyorum. Zaman mekan sıkışmasından söz ediyoruz. Her şey hızlandı. Hızlı yemekler tüketiyoruz. Sabah kahvaltısını İstanbul'da, akşam yemeğini Paris'te yiyoruz. Alışverişlerimizi internet üzerinden yapıyoruz. Hatta internet aracılığıyla üniversite eğitimi alıyoruz. Yazmaya vakit ayıramıyor muyuz? Hepimiz çok mu meşgulüz? Pratik çözümler arıyoruz her konuda. Bu da öyle bir şey mi acaba? :)

İlginç şeyler... Bakalım daha neler göreceğiz?

Sevgiler.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla