Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-02-2011, 05:49 PM   #75 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: BEŞ SEVGİ DİLİ



Sevgi Dili 4: Hizmet Davranışları

Önemli Düşünceler

Eşinizin sizin için bir şeyler yapmamasını eleştirmeniz, hizmet davranışlarının birincil sevgi diliniz olduğunun bir işareti olabilir. Hizmet davranışları hiçbir zaman zorlanmamalı, özgürce yapılmalı ve arzu edildiği gibi gerçekleştirilmelidir.

1- Eşimizin ricalarını yerine getirmeyi dilediğimiz zaman bile, bunu kendi şartlarımızla kendi yolumuzla yapmayı isteriz. Sevgi hizmeti, eşimizin beklentilerine karşılık vermek demektir. Eşinizin yapmanızı arzu ettiği şeyleri öğrenin ve tam olarak sizden isteneni yapın.

2- Yapmaktan hoşlanmadığınız, fakat eşinizin yapmanızı istediğini bildiğiniz üç basit iş seçin. Bunları o istemeden yaparak eşinizi şaşırtın.

3- Birçok çift, ilişkilerinde cinsiyet rolleri kalıplarını aştıklarını hisseder fakat bilinçsizce aynı şeyleri yapmaya devam ederler. Aranızda işbölümü yapın ve eski sisteminizin mi, yoksa yenisinin mi daha iyi olduğunu tartışın.

4- Mark ve Mary'nin rica edilen hizmet davranışları listesine bir kez daha bakın. Eşinizin sizin için yapacağını umduğunuz dört iş seçin. Eşinizin de aynı şeyi yapmasını isteyin. Zorlama ya da adil bir değiş-tokuştan ziyade, karşılıklı sevgiye dayanan ayarlamalar yapın.

5- Birçok sorun, evlilikten sonra "flört davranışını" terk etmemiz gerektiği inanışından doğar. O süreçte düzenli hizmet davranışlarının sonucu olarak ortaya çıkan büyük sevgi ve yakınlığı hatırlamaya çalışın. Yakınlığı yeniden kazanmak amacıyla aynı hizmet davranışlarını tekrar yapmayı deneyin ve yakınlığın oluşmasında gerçekten katkısı olup olmadığına bakın.

Kapsamlı Grup Tartışması İçin

Bireylerin ve toplumların asırlar boyu sahip oldukları şu iki farklı görüş açısını inceleyin:

1- Doyum ve mutluluk, zirvede olmanız ve çevrenizdeki insanların size hizmet etmesi demektir veya

2- Doyum ve mutluluk, çevrenizdeki insanlara hizmet etmek ve sevginin anlamını onlara gönüllü olarak hizmet etmekte bulmaktır.

__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla