Konu: arkadaşlık
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-02-2011, 02:39 AM   #2 (permalink)
schizophren84
Teğmen

Tesekkür: 50
43 Mesajinıza toplam 111 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
schizophren84 has a spectacular aura aboutschizophren84 has a spectacular aura aboutschizophren84 has a spectacular aura about
Standart Cevap: arkadaşlık

birisine 20 lira borc verip o kisiyi bir daha hic görmediyseniz, bu 20 liraya deger... arkadaslik icinde bu öyle, vermeden bir seyler olmaz, arkadaslik paylasim demektir. bir seyleri paylasmak demektir. paylasacaginiz seyin derinligi arkadasliginizin derinligini belirtir. ve paylastiginiz seylerin derinligine göre aldiginiz karsilik arkadasliginizin kuvvetini samimiyetini belirtir. birisine cok önemli bir sir söylersin o gider yarin bir gün yayar ve anlarsin. arkadaslik paylasimdir ama beklenti icin olmadan bir paylasimdir. zira sizin paylastiginiz seye göre o kisiden bir hareket davranis beklemek hata olur. herkesin huyu düsünce yapisi degisiktir. insanlara icten yaklasmadiginiz sürece icten bir insani nasil bulabilirsiniz. zengin olan bir insan fakir kiligina girip zengin birisiyle tanisabilirmi hayir, sadece girdigi kiliktaki insanlarla yani yine fakirlerle beraber olur. sonrada karsima hep fakir cikiyor diye isyan eder. ve kimse sizin zengin oldugunuzu o fakir kiyafetlerle görmüyorsa. kim size zenginsiniz diyebilir. demek istedigim karsindakinden ne bekliyorsan onu ver, koruma kalkanlarini bir kenara birakin, ama tabi kendinizi hemen arakdasinizin kollarina birakmayin. temkinli ama yinede vermeye acik olun. sizdeki özelligi görmeden karsinizdakini bunun tahmin etmesini bekleyemezsiniz. zaten uyusmayincada anlarsiniz zamanla olmadigini. en son tanisitigim arkadasim benim hayatimdaki en samimi arkadasim. cünkü benimle olunca hic bir seyi ayirmaz etmez. eger kendisinde varsa verir, bende ona ayni sekildeyim. gün geldi sordum, bir gün ya almanyadan gidersem ne olacak dedim, ben seni yine bulurumki dedi bana. bu cümleyi laf olsun diye baskasida der ama ben onu tanidigim samimiyetini bildigim. kimseden görmedigim arkadasligi ondan gördügüm icin söyledigi sözün dogru oldugunu biliyorum.

arkdaslik, kisi karsisindakiyle ne yasamak istiyorsa o dur. artik ayrintilar size kalmistir, arkadasligin derinligi size kalmistir.

saygilarimla