Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-01-2011, 11:48 AM   #10 (permalink)
vittoria è nostra
Yüzbaşı
 
vittoria è nostra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jul 2009
Bulunduğu yer: İstAnbul
Mesajlar: 501
Tesekkür: 9,013
553 Mesajinıza toplam 1,445 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
vittoria è nostra is a name known to allvittoria è nostra is a name known to allvittoria è nostra is a name known to allvittoria è nostra is a name known to allvittoria è nostra is a name known to allvittoria è nostra is a name known to all
Standart Cevap: sıcak su zayıflatırmı?

ben her zaman neskafe vs. yapmak istediğim zaman yarım litre kadar su kaynatırdım ve neskafeden geri kalan suyu ılınınca gunluk tuketmeye çalışırdım. bana sankı ılık suyu içmenın içimi daha kolay geliyor. diğer normal suları içmiyorum /içemiyorum. bir istemsizlik doğuyor ilaç içtiğim bir bardak suyu zoraki bitiriyorum. bu yaklaşık 5 sene öncesinde başladı universitede o zamanlar çay ve kahveyı ders çalışırken ayık kalmak amaçlı aşırı derecede tüketirdim. o zamandan beri suya karşı bir anti-patık durumum soz konusu oldu. son 1 yıldır su tuketmeye yıne kaynattıgım ve ılınınca içtiğim sularla başlamıştım. ama bununda zararını gördüm. kaslarım kasılmaya başladı sık sık ve kemiklerim zayıfldı, güçsüz kaldı adeta. normal süt ürünleri harıcınde kalsiyum magnezyum takviyesi almaya başladım ek olarak ilaç şeklinde. bu sefer kalsiyum dengesini tutturamadım fazla kaçırmışım kas agrılarım gunde 3-4 defa olmaya geceleri uyutmamaya başladı. (bilirsiniz kalsıyumun fazlası kasları gerer, magnezyumda gevşetiyor) sanırım benım kalsıyum oranım magnezyum alımımdan bıraz fazla kaçmıştı. doktor takviye kalsıyum haplarını kullanmamamı söyledi, bıraktım. son bir hafta içinde kaynanmış sudakı vitamın ve minerallerın oldugunu dinledim haberlerde. bir gıdacı olarak bılıyordum ama uygulamıyordum. bu biraz sigaranın zararını bilip içmeye benziyordu.

şimdi kaynamış suyu bıraktırmaya çalışıyorum kendıme gunde 1,5 litre içemesemde şu aşamada yarım litre satın alınan sudan içmeye çalışıyorum bunun yanında sade maden suyu aldım gunde bir tane ondan içmeye çalışıyorum. günde 3 hatta bazen 4 öğün süt ürünümü eksıltmıyorum.


Magnezyum İçeren Besinler: Soya fasulyesi, süt ve ürünleri,balık, yeşil yapraklı sebzeler, kuru baklagiller, yağlı tohumlar, incir, hurma, kuru kayısı, kuru meyveler, işlem görmemiş hububat.

Kalsiyum İçeren Gıdalar:

En iyi kaynak süt ve süt ürünleridir. Susam, pekmez, badem, fındık, yumurta, balık lahana, karnabahar, havuç, ıspanak, mercimek, kuru meyveler, yeşil yapraklı sebzeler.


kalsıyum magnezyumun bir kaynağı olarakta günlük içtiğimiz su ve maden suyu diyelim.

sevgi ve ışıkla kalın.

ayrıca nottta düşeyim zayıflatma vs etkisini göremedim ben sıcak su içmenın.
vittoria è nostra isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla