Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-01-2011, 01:59 PM   #22 (permalink)
vittoria è nostra
Yüzbaşı
 
vittoria è nostra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jul 2009
Bulunduğu yer: İstAnbul
Mesajlar: 501
Tesekkür: 9,013
553 Mesajinıza toplam 1,445 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
vittoria è nostra is a name known to allvittoria è nostra is a name known to allvittoria è nostra is a name known to allvittoria è nostra is a name known to allvittoria è nostra is a name known to allvittoria è nostra is a name known to all
Standart KARAKALEM-4

Kalemin ve Şovalenin Kullanımı (Resim tahtası)

Kalemin kullanılması diyorum evet bu konuda sıkça yapılan hatalardan dolayı bu konunun bilinmesi gerektiğini düşünüyorum, öğrencilerim çizime başlarken muhtemelen sizinde düşeceğiniz aynı hataya düşerek kalemi yazı yazma pozisyonunda tutuyorlar. Halbuki kalemi tutarken bir fırça tutar gibi yada uç bir çubuk tutar gibi tutmayı deneyin tutarken kalemi fazla sıkmayın ve kasmayın sert çizgilere gerek yok! Rahat ve serbest bir tutuşla kağıt üzerinden yumuşak çizgilerle çizim yapın böylelikle elinize de kramplar oluşmamış olacak.

Konu basit gelebilir ama bilinmesi gereken bir püf noktadır. Çizim yaparken en iyi yöntem ayakta durmaktır. Bunun içinde bir şovalenizin olması gerekmektedir. Şovalenizi kullanırken yada çizim yaptığınız masa veya tahtanın üzerinde çalışırken bilmeniz gereken bir diğer püf nokta ise zaman zaman biraz uzak durarak çiziminizi uzaktan yapmayı alışkanlık haline getirmenizdir. Resmin içine girerek çok yakın mesafeden çizilen resimde hatalarınızı fark edemeyebilirsiniz ve bundan dolayı istediğiniz formu yakalayamazsınız. Aşağıda verilen örneğimizde size Şovaleniz ile aranızdaki mesafeyi gösteren resmi inceleyiniz.




Alıntı:
KARAKALEM34 (link veremıyorum site kapatıldıgından dolayı)
vittoria è nostra isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla