Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-01-2011, 01:37 PM   #18 (permalink)
vittoria è nostra
Yüzbaşı
 
vittoria è nostra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jul 2009
Bulunduğu yer: İstAnbul
Mesajlar: 501
Tesekkür: 9,013
553 Mesajinıza toplam 1,445 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
vittoria è nostra is a name known to allvittoria è nostra is a name known to allvittoria è nostra is a name known to allvittoria è nostra is a name known to allvittoria è nostra is a name known to allvittoria è nostra is a name known to all
Standart Cevap: RESİM YAPMAYA BAŞLAMAK

jaunty ve Özlem hanım bunlar çok güzel paylaşımlar hayran kaldım herbirine. yüreğinize emeğinize sağlık.

Özlem hanım bende ressam bob ross un resimlerini yapışını hayranlıkla izleyen biri olarak paylaşımlarınızı görünce yüzümde bir tebessüm oluştu, yeniden görmekten çok mutlu oldum.

jaunty verdiğin bilgilerin her biri pırlanta değerinde. resme gönül verenlerin ilgi alanına göre öğrenecekleri çok şeyler mevcut.

bende resim yapmayı çok seviyorum, hatta ortaokulda ve liseye kadar kendımı baya geliştirmiş güzel resimler çıkarır hale gelmiştim. bunda her boş vaktımı resim çizerek değerlendirmemin etkisi büyüktür. boşderslerde tenefus aralarında sürekli bişiler çizittirirdim.ancak lise 1deki resım hocamın psıkolojimi olumsuz etkilemesi beni teşvik edecegine yermesi nedeni ile soğudum bıraktım. ve yaklaşık 11 sene hiç resim çizmedim. elim köreldi haliyle. şimdi bir çizik bile atamıyorum gibi geliyor. keşkelerleyim ama yılmadım içimdeki yeteneğin hala mevcut oldugunu düşünüyorum. alıştırmalar pratikler yaparsam yenıden elimin iyileşeceğine inanıyorum.

ben renkli çalışmalardan ziyade karakalem çalışması yapan biriydim. belki ilerletseydim zamanla renklerede alışır o yönümüde geliştirebilirdim. ama zararın neresinden dönülse kardır derler. henüz bişi kaybetmış değilim. içimde bu istek varken 11 yılı sıkı çalışmayla sadece birkaç yılda kapatabilirim. yeniden resim yapma düşüncesinden sonra kendimce çevremde resim ve grafiker arkadaşlardan tavsiye aldım bir süre. sonrasında kişilerle iltibatımı kaybettıgım için yarım kaldı çalışmalarım. geçen ay nette çok güzel bir paylaşıma rastladım. tam da bana gösterilen pratık yapma cinsinden alıştırmalardı. (hanı daha ziyade kara kalem çalışmasına agırlıklı olacak cinsten uygulamalar) onlarla yine yeniden elimi geliştirme alıştırmalarıma başlıyacagım.

kim bilir karakalemde istediğim kadar elimi geliştirdikten sonra sizin bilgilerinizden yararlanarak renkli çalışmalarlada ilgilenmeye başlarım. ama önceliğim karakalem. tek renk, siyAh (ki siyAh renk benim için huzur demek kabul edilenin aksine siyAh giysiler siyAh kalemler hepsi içimii huzurla dolduruyorlar) çalışmalarda daha rahat kendimi ifade ediyorum, gibi geliyor bana.

bu güzel başlık için ayrıca teşekkürler. ilginizi bilgilerinizi eksik etmeyin.

bende bahsettıgım çalışmaları bir sonrakı mesajlarda ekleyecegım. bana ışık/umut oldugu gibi nice arkadaşlarada teşvik olur inşAllah..

nice güzel paylaşımlara. sevgiyle ve ışıkla kalın.
vittoria è nostra isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla