Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-01-2011, 09:50 PM   #6 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: İçindeki Devi Uyandır Kitabından Alıntılar


4. Finansal Hakimiyet:

Çoğu insanlar altmış beş yaşına vardıklarında ya meteliksizdirler ya da ölmüşlerdir! Oysa ileriye, emekliliğin altın yıllarına baktığımızda, aklımızdan geçen hiç de bu değildir.

Ama iyi bir planın desteklediği finansal refahı hak ettiğinize inanmadan, o değerli senaryonuzu nasıl gerçeğe dönüştürebilirsiniz? Bu kitaptaki dördüncü ana ders size, hayatın sonbaharında, hattâ şimdi bile, sağ kalabilme amacının
ötesine nasıl geçebileceğinizi öğretecektir. Bizler kapitalist toplumda yaşamak gibi bir talihe sahip olduğumuza göre, her birimizin hayallerimizi gerçekleştirme gücü var demektir. Yine de çoğumuz parasal baskıları sürekli olarak hissederiz, daha çok paraya sahip olmanın bu baskıyı hafifleteceği hayaline kapılırız. Bu, bizim kültürel yanılgımızdır. Size bir konuda güvence verebilirim: ne kadar çok paranız varsa, baskıyı o kadar çok hissedersiniz. İşin kilidi yalnız servet peşinde koşmak değil, bu konudaki inanç ve tutumlarınızı değiştirmek, bunu mutluluk için nihaî amaç olarak görmek yerine, bir katkıda bulunma imkânı olarak görmektir.

Bir parasal bolluk kaderini oluşturabilmek için, önce hayatınızda kıtlığını çektiğiniz şeylere neyin sebep olduğunu öğrenmeniz, sonra da servetinizi kazanacak ve sürekli olarak geliştirecek değer, inanç ve duyguları sürekli olarak yaşamanız gerekir. Ancak o zaman amaçlarınızı tanımlayabilir, rüyalarınızı mümkün olan en yüksek refah düzeyini elde edebilmeye dönük olarak biçimlendirebilirsiniz, içinizi huzurla doldurur, hayatın getireceği tüm olanaklara heyecanla bakmaya başlarsınız.

5. Zaman Hakimiyeti:

Şaheserlerin yaratılması zaman alır. Ama zamanı iyi kullanmayı kaçımız biliyoruz ki? Ben zaman yönetiminden söz etmiyorum. Zamanı fiilen elinize alıp çarpıtmaktan, biçimlendirmekten, düşmanınız olacağı yerde dostunuz olmasını sağlamaktan söz ediyorum. Bu kitabın size öğreteceği beşinci ana ders, önce kısa dönemli değerlendirmelerin nasıl uzun dönemli acılara yol açabileceğidir. Gerçek bir kararın nasıl verileceğini, çabucak elde etme arzunuzun nasıl yönetileceğini, bu yolla fikirlerinizin, yaratacaklarınızın, hattâ kendi potansiyelinizin olgunlaşmasına ve meyve vermesine nasıl olanak tanınacağını öğreneceksiniz. Onun ardından, kararınızı izlemeniz içingereken haritaları ve stratejileri nasıl tasarımlayacağınızı, büyük çapta eyleme geçme isteğinizle onu nasıl gerçekleştireceğinizi öğreneceksiniz. Aradaki zamanda sabırlı olmayı, gerektikçe yaklaşımınızı değiştirecek esnekliği gösterebilmeyi öğreneceksiniz. Zamana bir kere hakim oldunuz mu, insanların bir yıl içinde yapabileceklerini gözlerinde ne kadar büyüttüğünü, buna karşılık on yıl içinde yapabileceklerini nasıl da azımsadıklarını anlayacaksınız.

Ben bu dersleri sizinle, bütün cevapları ben bilirim, benim hayatım mükemmel ve sarsıntısız geçmiştir, diyebilmek için paylaşmıyorum. Benim de elbette çok zor dönemlerim oldu. Ama bunlar olurken, ben hep öğrenmeyi, sebat etmeyi, yıllar içinde sürekli olarak başarı sağlamayı öğrendim. Ne zaman karşıma bir zorluk çıksa, öğrendiklerimi kullanarak hayatımı yeni bir düzeye getirdim. Ve bu beş alandaki hakimiyetim, tıpkı sizin hakimiyetiniz gibi, hâlâ ilerlemeyi ve gelişmeyi sürdürüyor. Ayrıca benim hayat biçimimde yaşamak, sizin için uygun olmayabilir. Benim amaçlarım ve rüyalarım sizinkilere benzemeyebilir. Ama bence rüyaları gerçeğe çevirme konusunda, soyut'u alıp somut hale getirmek konusunda öğrendiklerim, her düzeyde kişisel ya da profesyonel başarıyı sağlamak için esastır. Ben bu kitabı bir eylem rehberi olarak yazdım. Hayatınızın kalitesini yükseltmeniz ve ondan alabileceğiniz zevkleri artırmanız için bir ders kitabı olmasını istedim, İlk kitabım olan Sınırsız Güç'ten tabii ki çok büyük gurur duyuyorum. O kitabın dünyanın her yanındaki insanların hayatlarına yaptığı etki de bana sevinç veriyor. Ama bence bu kitap da size birtakım yeni ve benzersiz kuvvet farklılıklarını öğretecek, bunlar hayatınızı bir sonraki düzeye ulaştırmanızda size yardımcı olacaktır.

Bu temel ilkelerin bazılarını yine gözden geçireceğiz, çünkü becerinin temeli tekrarlardır. Bu nedenle, bu kitabı tekrar tekrar okuyacağınızı, ara sıra geri dönüp yine elinize alacağınızı, içinizde zaten var olan şeyin tetiğini çekmek için zaman zaman ondan yararlanacağınızı umuyorum. Yine de, bu kitabı okurken unutmayın ki, içindeki her şeye inanmak, hepsini kullanmak zorunda değilsiniz. Size yararlı gözüken şeylere sarılın, onları hemen uygulamaya koyun. Büyük değişiklikleri yaratabilmek için bu kitaptaki stratejilerin hepsini uygulamak, sunulan araçların hepsini kullanmak zorunda değilsiniz. Ama hepsinin hayat değiştirme yolunda potansiyel özgünlükleri vardır, bir arada kullanıldıkları zaman da patlama sayılabilecek sonuçlar getirebilmektedirler.

Kitabın içi, arzuladığınız başarıyı elde etmek için kullanabileceğiniz stratejilerle, kültürümüzün bazı en güçlü ve en ilginç insanlarından alıp modellendirdiğim organizasyon ilkeleriyle doludur. Çok çeşitli insanlarla tanışmak, konuşmak, onları modellemek olanağını buldum. Bunlar büyük etki yapan, benzersiz karaktere sahip kimselerdi. Norman Cousins'dan Michael Jackson'a, Koç John Wooden'dan finans sihirbazı John Templeton'a, sanayi liderlerinden taksi şoförlerine kadar...

Daha sonraki sayfalarda, yalnız benim tecrübelerimden yararlanmakla kalmayacak, hayatımın son on yılı içinde topladığım binlerce kitabın, kasetin, katıldığım seminerlerin ve yaptığım röportajın getireceklerinden de yararlanacaksınız. Üstelik ben bu tempoyu hâlâ ömrümün her gününde, bir öğrenme ve büyüme seferinin parçası olarak sürdürmekteyim.

Kitabın amacı, yalnızca size hayatınızda belli bir değişikliği yaptırmak değil, hayatınızı yeni düzeylere yükseltmek için bir başlangıç noktası sunmaktır.

Kitabın odağı, global değişiklikler yaratmaktır. Bununla ne demek istiyorum? Eh, insan hayatında değişiklik yaratmayı öğrenebilir. Bir fobiyi yener, bir ilişkinin kalitesini yükseltir, her işi yarına bırakma huyunu tedavi edebilir. Bunların hepsi de çok değerli becerilerdir. Eğer Sınırsız Güç'ü okumuşsanız, çoğunu zaten öğrenmişsiniz demektir. Ama bu sayfaları okumayı sürdürürken, hayatınızda bazı kaldıraç noktaları bulunduğunu, o noktada ufacık bir değişiklik yapmakla, daha sonraki hayatınızın her yönünü birden değiştirebildiğinizi öğreneceksiniz.

Bu kitap size, şu an için yalnızca hayalini kurduğunuz bir hayatı yaratma, yaşama ve ondan zevk alma stratejilerini sunmaktadır.

Siz bu kitaptan birtakım basit, belirli stratejiler öğrenecek, bunları kullanarak, karşınıza çıkan zorluğun üzerine gidecek ve onu en az bir çabayla değiştirebileceksiniz. Örneğin, sık kullandığınız belli bir kelimeyi, kelime dağarcığınızdan çıkardığınız anda, hayatınızın duygusal haritasını değiştirebileceğinize inanmak size zor gelebilir. Bilerek ya da bilmeyerek kendinize sık sık sorduğunuz soruları değiştirmekle, neye odaklandığınızı değiştirebilir, dolayısıyla da hayatınızın her gününde giriştiğiniz eylemleri değiştirebilirsiniz. Ya da bir tek inancınızı değiştirmekle, mutluluk düzeyinizi büyük ölçüde değiştirebilirsiniz. İnanmak şimdi size ne kadar güç gelirse gelsin, bunu izleyen bölümlerde bütün bu tekniklerin de, daha başka pek çok tekniğin de ustası olmayı öğrenecek, bunlarla arzuladığınız değişiklikleri gerçekleştirebileceksiniz.

Sizinle aramızdaki ilişkiye büyük bir saygıyla başlıyorum. Birlikte bir yolculuğa çıkacağız, en derin, en gerçek potansiyellerimizi hayata geçireceğiz. Hayat bir armağandır. Bize imtiyazlar, fırsatlar ve sorumluluklar sunmaktadır, karşılığını da daha büyüyerek ödememizi beklemektedir.

__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla