Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-01-2011, 09:49 PM   #5 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: İçindeki Devi Uyandır Kitabından Alıntılar


1. Duygusal Hakimiyet:

Yalnız bu alana hakim olmak bile, diğer dördüne hakim olma yolunda size yolun kabasını aldıracaktır! Bir düşünün. Kilo vermeyi neden istiyorsunuz? Yalnızca vücudunuzda daha az yağ olsun diye mi? Yoksa o istenmeyen kiloları attıktan sonra kendinizi nasıl hissedeceğinizi düşünerek, kendinize daha çok enerji ve canlılık kazandırarak, başkalarına daha cazip göründüğünüzü hissederek güveninizi ve özsaygınızı göklere yükseltmek için mi? Yaptığımız her şey, kendimizi nasıl hissettiğimiz konusunda değişiklik yaratmak içindir. Ama yine de çoğumuz, bunu hızlı ve etkin biçimde yapabilme konusunda pek az eğitilmiş ya da hiç eğitilmemişizdir. Komutamız altındaki zekâyı çoğu zaman, kendimizi yararsız, duygusal durumlara sokmak için kullanmamız, her birimizin içinde zaten var olan bir yığın yeteneği unutmamız, şaşırtıcı bir şeydir.

Pek çoğumuz kendimizi, kontrol edemeyeceğimiz dış olayların insafına bırakırız, duygularımızın kontrolünü elimize almayız oysa o duygular, bizim kontrolümüzde olan şeylerdir. Bunu yapacağımız yerde, kısa dönemli sahte-çarelere başvururuz.

Dünya nüfusunun yalnızca %5'i ABD'de yaşarken, dünya kokaininin %50'sini bizim tüketiyor olmamız başka nasıl açıklanabilir? Şu anda milyarlarca dolara varan Milli Savunma bütçemizin, yılda alkole harcadığımız paraya eşit oluşunu nasıl açıklayabiliriz? Her yıl 15 milyon Amerikalının klinik düzeyde depresyon durumunda oluşunu, yazılan reçetelerin 500 milyon dolardan fazlasının Prozac adlı depresyon ilacıyla ilgili oluşunu nasıl açıklayabiliriz?

Bu kitapta, hep yaptığınız şeyleri neden yaptığınızı keşfedecek, en sık hissettiğiniz duyguların tetiğini nelerin çektiğini öğreneceksiniz. Ardından size adım adım uygulanacak bir plan verilecek, hangi duyguların güç verici, hangilerinin güç tüketici olduğunu teşhis edebileceksiniz ve her ikisini de kendi avantajınıza kullanarak duygularınızın size bir engel oluşturmayıp, tersine, en yüksek potansiyelinize ulaşmada işinize yarayacak bir araç olmasını sağlayacaksınız.

2. Fiziksel Hakimiyet:

Başlangıçtan beri hayallerinizde yaşattığınız her şeye sahip olmak, ama bunların zevkini çıkaracak sağlıktan yoksun kalmak, istenecek bir şey midir? Her sabah kalktığınızda kendinizi enerji dolu, güçlü, yeni bir günü göğüslemeye hazır hissediyor musunuz? Yoksa uyandığınızda dün geceki kadar yorgun, ağrılar ve sızılar içinde, her şeye yeniden başlamak zorunda olduğunuz için kızgın mı oluyorsunuz? Şimdi yaşamakta olduğunuz hayat biçiminiz, sizi bir istatistik olmaya mı götürecek? Her iki insandan biri koroner hastalığından, her üç insandan biri kanserden ölmektedir. On yedinci yüzyıl doktoru Thomas Moffett'in bir sözüne kulak verelim: "Kendi mezarlarımızı kendi dişlerimizle kazıyoruz," diyor, çünkü vücudumuza fazla yağlı, besleyici değeri az olan yiyecekler sokarak, bünyemizi sigaralarla, alkolle, ilaçlarla zehirleyerek, televizyonun karşısında hareketsiz oturarak yaşadığımıza inanıyor.

Bu ikinci hakimiyet dersi, fiziksel sağlığınızı kontrolünüz altına almanıza, yalnız iyi görünmekle kalmayıp aynı zamanda kendinizi gerçekten iyi hissetmenize, hayatınızın kontrolünü kendi elinizde hissetmenize, çevreye canlılık yansıtan ve kendi sonuçlarınızı elde etmenize izin veren bir vücuda sahip olmanıza yardımcı olacaktır.

3. İlişkilerde Hakimiyet:

Kendi dugularınıza ve fiziksel sağlığınıza hakim olduktan sonra, ilişkilere hakim olmaktan daha önemli bir şey... Doğrusu aklıma gelmiyor. Bunlar romantik, aile, iş ve sosyal hayat ilişkileri olabilir. Ne de olsa, öğrenmeyi, büyümeyi, başarılı ve mutlu olmayı herkes ister ama bunların hepsini tek başına yapmayı kim ister ki?

Bu kitaptaki üçüncü ana ders, kaliteli ilişkiler yaratmanın sırlarını ortaya serecektir -önce kendinizle, sonra da başkalarıyla-. Önce neye en çok değer verdiğinizi, beklentilerinizin neler olduğunu, hayat oyununu hangi kurallara göre oynadığınızı, bunun diğer oyuncuları nasıl etkilediğini öğreneceksiniz. Ondan sonra, bu çok önemli beceride hakimiyet kazandıkça, insanlarla en derin düzeyde ilişki kurmayı ve hepimizin istediği bir şeyle ödüllendirilmeyi de öğreneceksiniz. Hepimizin istediği o şey, bir katkıda bulunmuş olma duygusu, başkalarının hayatında bir fark yaratmış olma duygusudur. Ben kendi açımdan, en büyük kaynağın ilişkiler olduğunu belirledim, çünkü ihtiyacım olan her kaynağın kapısını açan odur. Bu konudaki hakimiyet, size büyümek ve katkıda bulunmak konusunda sınırsız kaynaklar kazandıracaktır.

__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla