Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-01-2011, 09:19 PM   #3 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: İçindeki Devi Uyandır Kitabından Alıntılar


Benim bütün hayatım, her zaman için, tek ve belli bir odağın gücüyle güdülmektedir: İnsanların hayat kalitesi arasındaki farkları yaratan nedir? Nasıl oluyor da çoğu olayda, sıfırdan başlamış, çok aşağılardan yükselmiş insanlar, hepimize ilham veren hayat biçimlerini her şeye rağmen yaratabilmişlerdir?

Bir de bunun tersine, imtiyazlı çevrelerde doğmuş olan, başarının her türlü kaynağını parmaklarının ucunda hazır bulan nice insan, neden şişman, çaresiz, kimyasal tiryakiliklerin kurbanı durumunda yaşar? Bazı insanların hayatını bir örnek, bazılarınınkini bir uyarı yapan şey nedir? İhtiras dolu, mutlu, güzel hayatlar yaratırken, beri yanda bazılarına da, "Hepsi bumuymuş?" dedirten o sır nedir?


Benim kendi tutkum, birtakım basit sorularla başladı.

"Hayatımın kontrolünü nasıl bir anda kendi elime alabilirim?

Fark yaratacak bir şeyi -kendime ve başkalarına kaderlerini biçimlendirmekte yardımcı olacak bir şeyi- nasıl bugün yapabilirim? Nasıl gelişebilirim, nasıl öğrenebilirim, nasıl büyüyebilirim, bu bilgileri nasıl edip de anlamlı ve zevkli bir şekilde paylaşabilirim?"

Daha çok erken yaşlarda, hepimizin dünyaya benzersiz katkılarda bulunmak için geldiğimize, hepimizin içinde bize özgü bir armağan bulunduğuna inanmıştım. Anlıyorsunuzdur, ben hepimizin içinde uyumakta olan bir devin varlığına inanıyorum. Hepimizin bir istidadı, bir yeteneği, kapısının açılmasını bekleyen bir dehası var. Bu belki resme ya da müziğe yönelik bir yetenektir. Belki sevdiklerinizle çok özel biçimde ilişkiler kurabilmektir. Belki bir satış dehası, bir onarım dehası, işinizde ya da mesleğinizde ileriye doğru uzanma dehası olabilir. Ben bizi yaratan gücün kimseyi kayırmadığı inancını seçmiş bir insanım. Hepimiz farklı yaratılmışızdır, ama hepimize hayatımızı dolu dolu yaşayacak eşit fırsatlar verilmiştir. Ben uzun yıllar önce, hayatımı önemli bir biçimde yaşayabilmek için, hayatımdan daha uzun süreli bir şeye yatırım yapmam gerektiğine karar vermiştim. Ben yok olduktan sonra varlığını sürdürecek bir şeye katkıda bulunmam gerektiğine karar vermiştim.

Bugün fikir ve duygularımı gerçek anlamda milyonlarca kişiyle paylaşmak gibi inanılmaz bir imtiyaza sahibim. Bunu bana kitaplarım, kasetlerim ve televizyon programlarım sağlıyor. Yalnızca son birkaç yıl içinde, kendim şahsen çeyrek milyon insanla ilgilendim. Kongremizdeki milletvekillerine, şirket başkanlarına, çeşitli ülkelerin cumhurbaşkanlarına, yöneticilere, annelere, satış elemanlarına, muhasebecilere, avukatlara, doktorlara, ruh hekimlerine, danışmanlara, profesyonel sporculara yardımcı oldum. Fobiklerle, klinik düzeyde depresyon geçirenlerle, birkaç kişilikli kimselerle, kendilerinde hiç kişilik olmadığına inanmış kimselerle uğraştım. Şimdi de bütün öğrendiklerim arasından en iyilerini, sizlerle paylaşmak gibi benzersiz bir imtiyaza erişmiş bulunuyorum. Bu fırsattan dolayı son derece heyecanlıyım ve içim minnetle dolu. Bütün bunların arasında, bireylerin elinde, hayatlarında istedikleri her şeyi bir anda değiştirebilecek gücün var olduğuna inanmayı da hep sürdürdüm. Rüyalarımızı gerçeğe çevirmek için ihtiyaç duyduğumuz kaynakların, bizim uyanıp doğal hakkımızı almamızı bekler durumda olduğunu öğrendim. Bu kitabı bir tek nedenle yazdım: Hayata bağlı olup, Tanrı'nın verdiği gücü daha iyi kullanmak isteyenler için bir uyandırma zili olarak işlev görmek istedim. Bu kitapta sizlere, gerek kendinizde ve gerekse başkalarında belirli, ölçülebilir, kalıcı değişiklikler yaratmanız için yardımcı olacak fikirler ve stratejiler bulunmaktadır.

Farkına varmışsınızdır, ben sizin gerçekte kim olduğunuzu bildiğime inanıyorum. Sizin ve benim birbirine benzer ruhlar olduğumuza inanıyorum. Sizi bu kitaba getiren, büyüme ve genişleme isteğinizdir. Elinizi görünmez bir kuvvet bu kitaba uzattırmıştır. Hayatınızda şu anda nerede bulunuyor olursanız olun, daha fazlasını istediğinizi biliyorum! Çok başarılı olmuş olsanız da, çok büyük sorunlarla yüzyüze bulunsanız da, içinizin derinliklerinde, hayat tecrübenizin şimdikinden çok daha büyük olabileceği konusunda bir inanç var. Sizin yazgınız, kendi benzersiz büyüklüğünüze yönelik. Belki sivrilmiş bir profesyonel olarak, belki öğretmen, işadamı, anne ya da baba olarak. En önemlisi, buna yalnızca inanmakla kalmıyorsunuz, eyleme de geçmişsiniz. Bu kitabı satın almanın yanında, şu anda pek değişik bir şey yapıyorsunuz onu okuyorsunuz! İstatistiklerin gösterdiğine göre, kitap satın alan insanlar içinde ilk bölümden sonrasını okuyanlar, yüzde 10'muş. Ne inanılmaz bir israf! Elinizde, hayatınıza dev değişiklikler getirebilecek dev bir kitap var. Ve belli ki siz de bu konuyu ikinci plana iterek kendi kendine kazık atacak tiplerden değilsiniz. Bu kitaptaki her bölümden yararlanarak, kendi potansiyelinizi en yükseğe çıkarma yeteneğinizi garantiye alacaksınız. Sizden bu kitabın tümünü okumanızı (yarıda bırakan kalabalıklara benzememenizi) istiyorum, ama onun dışında, bu kitaptaki öğretileri her gün, en basit şekilde öğrenmenizi de istiyorum. İstediğiniz sonuçları yaratabilmeniz için atmanız gereken en önemli adım budur.

__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla