Konu: Reiki Nedir?
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14-01-2011, 05:43 PM   #13 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Reiki Nedir?

İstemeyen bir kişiye Reiki uygulaması yapabilir miyiz?

Daha önceki sorunun cevabında da belirttiğim gibi; Reiki kimsenin özgür iradesine müdahale edecek şekilde çalışmaz. Genellikle kendimizde faydasını görelim ya da görmeyelim hemen bir başkası için ona da fayda getirebileceğini düşünerek Reiki uygulaması yapmakta ısrar ederiz. Çünkü bize göre o kişinin kesinlikle bu desteğe ihtiyacı vardır. Fakat o buna hazır değildir ve istemez. Bu durumda da yaşanabilecek tatsız olaylar, gereksiz gergin ortamların oluşmasına neden olur. Dolayısıyla, Reiki ne kimseye zorla öğretilir, ne de zorla o kişiye bir Reiki enerji çalışması yapılır. Hiç bir konuda kimsenin özgür iradesine müdahale etme hakkına sahip değilizdir.

Reiki'nin günah olduğu, Allah'a şirk koşmak olduğu söyleniyor. Doğru mu?

Reiki uyumlaması alan kişi evrensel yaşam enerjisinin kaynağına bağlanmış olur. Böylece, Reiki uygulayan kişi sadece ve sadece Yaratan'dan gelen bu evrensel yaşam enerjisine aracı olur. Uygulama sonucu üzerinde herhangi bir etkisi yoktur. Eğer alıcı hazırsa Reiki enerjisi onun "kendi içsel iyileşme gücünü" harekete geçirir. Beden istiyorsa kendisinde şifayı oluşturur. Çünkü her insan sadece kendisini iyileştirebilme potansiyeline sahiptir. Dolayısıyla bir iyileşme meydana geldiğinde Reiki uygulayıcısı bunun kendi becerisiyle olmadığının da bilincindedir.

Reiki eğitiminin tüm aşamalarına tek bir eğitmenle devam etmek şart mıdır?

Hayır. Kişi, Reiki eğitiminin herhangi bir aşamasında eğitmenini değiştirebilir.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla