Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-01-2011, 03:23 PM   #79 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar

Gözlemci Olun

EFT ile öz imgede degisimler geleneksel yöntemlere oranla çok daha hızlı ve çok daha güçlü bir sekilde gerçeklesir. Ancak degisimler fobiler ve üzücü anılar kadar hızlı gerçeklesmez. EFT sık bir sekilde öz imge degisikliklerinin tamamlanmasının genellikle haftalar sürdügü anıları ele alır. Bunun nedeni, öz imgelerdeki degisimlerin sayısız olumsuz duygunun (agaçlar) zaman alan tek seferde yok edilmesinin sonucu olmasıdır.

Öz imgenin tam olarak degismesinin genellikle haftalar sürecegini söylerken, bu süre içerisinde hiçbir sey olmayacagını söylemiyorum. Aksine, ormandan çıkartılan her agaç kisinin öz imgesinde meydana gelen bir degisikliktir. Ancak, bu bir agacın çıkartılması ile meydana gelen ani duygusal özgürlük genellikle çok daha büyük olan öz imge sorununda hemen fark edilmez. Ancak, bir çok agacın çıkartılmasıyla meydana gelen birikmeli degisiklik, ne oldugu hakkında iyi bir “gözlemci” olursanız fark edilebilirdir.

İçinizde meydana gelen degisiklikler asamalı, gizli ve güçlüdür. Degisikligin meydana geldigini fark edemeyeceginiz kadar dogal görünürler. Sonuç olarak, arkadaslarınız sizdeki degisiklik hakkında yorumlar yapacak ve tartısılmaz bir kanıt elde edeceksiniz. Ancak, o ana kadar bir “gözlemci” olmalı ve kendinizi olan seylere açmalısınız.

Örnegin, yakın zamanda olan bir geri çevrilmeyi eskiden olanlara oranla ne kadar normal karsıladıgınızı fark edin. Nasıl daha sık bir sekilde konustugunuzu ve kendinize nasıl daha iyi baktıgınızı gözlemleyin. Kendi konusmalarınızın tonunun nasıl olumluya dogru döndügünü dinleyin. Daha güvenli bir öz imge yayarken digerlerinin size karsı olan tepkilerini izleyin.

O olmadan bir seylerin oldugu sonucuna varamayacagınız ve süreçten vazgeçeceginiz nedeniyle “gözlemci” olmak önemlidir.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla