Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-01-2011, 03:20 PM   #78 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar

Orman ve Agaçlar Metaforu

İste bu kavramı daha fazla anlamanıza yardımcı olacak bir metafor. Olumsuz duygularınızın veya belirli olaylarınızın bir olumsuz öz imge ormanındaki agaçlar oldugunu düsünün. Geçmisteki geri çevrilmelerinizin, iskencelerinizin, basarısızlıklarınızın, korkularınızın suçluluklarınızın vs. yansımaları olabilirler. Yüzlercesi olabilir ve bir cangıla benzer sekilde çok kalın olabilirler.

Öz imge ormanınızda 100 tane hastalıklı agaç oldugunu varsayalım. EFT ile etkisiz hale getirerek bir tanesini keserseniz geriye 99 tane kalır. O bir agacı ortadan kaldırarak dikkate deger ve takdir edilir bir duygusal rahatlama yasarken, öz imge ormanınıza henüz çok fazla giris yapmadınız.

Yöntemsel olarak her gün bir agacı kesseniz ne olur? Yavas yavas ormandaki agaçlar azalır. çerisinde hareket edecek bir alana sahip olursunuz ve oturmak için daha serbest bir yer olur.

Sonuç olarak, EFT’nin ısrarlı kullanımıyla bütün agaçlar yok olur ve yerlerine sizin için çok daha duygusal bir bosluk saglanır. Orman veya cangıl yok oldugunda ve yeni öz imge ortaya çıktıgında dünya daha farklı görünür.

Genellestirme

Neyse ki sonuç almak için 100 agacı birden kesmenize gerek yok. Bunun nedeni, belirli çesitte birkaç olumsuz duygunun etkisiz hale getirilmesi için EFT’nin kullanılmasının aynı çesitteki geri kalan olumsuz duyguları genellestirme egiliminde olacagıdır.

Örnegin, “sövgü dolu deneyimler” olarak bilinen 10 agaçlık bir kümenin oldugu bir ormanda oldugunuzu varsayın. Bu kümedeki en büyük (en yogun) agaçları ilk olarak alın ve EFT ile kesin. 3 veya 4 tanesini kestiginizde, genellikle geri kalan 6 veya 7 tanenin kendiliginden düstügünü göreceksiniz. Bazı agaçlar için enerji sisteminin dengelenmesi aynı çesitte diger agaçlara da yayılır.

Bu genellestirme kavramını “basarısızlıklar” veya “geri çevrilmeler” olarak adlandırılabilecek diger kümelerde tekrar edebilirsiniz. Bu sekilde, 100 agaçlık orman yaklasık 30 agaç keserek temizlenebilir.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla