Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-01-2011, 02:39 PM   #73 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar

Ne Beklemeli?

Yukarıda tarif edildigi sekilde EFT’yi uyguladıgınızda, birinci günde tutkularınız çarpıcı bir sekilde azalmalı ve sonraki günlerde daha yumusamalı ve daha az sıklasmalıdır. Sonuç olarak hiçbir tutkuya sahip olmamalı ve içerilen bagımlılıklar itici görünecektir. Özgür olacaksınız. Buna karsı olan tutumunuz degisecek ve ilk olarak bagımlılıkta ne buldugunuzu merak edeceksiniz.

Bunlar saglık isaretleridir. Bu noktaya ulastıgınızda, birkaç gün daha “bunu kilit altına almak” için bütün günlük rutine devam etmelisiniz.

Ancak, bagımlılıktan kurtuldugunuzda hala yeniden bagımlı olmaya açıksınızdır. İleride istek uyandırabilecek seylerden kaçınılması tavsiye edilir. Bu, bütün bagımlılıktan kurtulmalar için geçerlidir.

Sorular ve Cevaplar

S. Bagımlılıgımdan kurtulmam ne kadar sürecek?


Bu çok farklılık gösterir. Deneyimlerime göre, çikolata, kahve, alkolsüz içecekler ve çesitli gıdalar gibi nispeten daha yumusak maddelere olan bagımlılık genellikle birkaç gün içerisinde geçer. Bagımlı için itici gelmeye baslarlar. Kısa bir zaman önce alkolsüz içecekler, domuz pastırması, sogan halkaları, çikolata, yapıskan sekerler ve kızarmıs patateslere karsı bagımlılıgı olan bir bayanın her bir madde için bir veya iki kısa Temel Reçete gezintisiyle üstesinden gelmesine yardım ettim. Artık bunlara özenmiyor. Elbette diger insanlar daha da uzun sürebilir.

Sigara, alkol, kokain vs. gibi güçlü maddelere olan bagımlılıklar genellikle daha uzun sürer, belki bir veya iki hafta. Uzun yıllar süren alkol bagımlılıgı olan bir adamın bagımlılıgını 3 veya 4 kısa Temel Reçete gezintisiyle yok ettim. Bu sonuç nadir degildir, ama sizin için tahmin edebilecegim bir sey degildir.

Burada katı veya hızlı kurallar yoktur. Bittigi zaman biter ve bunun ne zaman oldugunu bilirsiniz, çünkü artık o maddeyi istemeyeceksiniz. Çekilme semptomları çok düsük olmalıdır.

S. Temel Reçetede aynı kısa gezintiyle birden fazla bagımlılıgı belirleyebilir miyim?

Hayır, her seferinde sadece bir bagımlılıgı belirleyebilirsiniz. Temel Reçete içerisinde aynı kısa gezintide iki veya daha fazla bagımlılıgı birlestirmeyin. Her bir bagımlılık için ayrı bir kısa gezinti kullanın.

Ancak, dikkatli bir sekilde takip edilen bir bagımlılıgın diger bagımlılıkları da yok ettiginde sasırmayın. Vurusun bir endiseye bir sakinlestirici olarak hiçbir seye gerek olmayacak sekilde düsmesi nedeniyle bu bazen olabilir. Bu nispeten keyifli fenomeni tahmin etmek için bir yol yoktur, ama meydana gelir.

S. Kilo verme konusunda EFT nasıl yardımcı olur?

Kilo vermek istiyorsanız, temel nedeni belirlemelisiniz. Ve bu neden, diger bagımlılıklarda oldugu gibi, endise tarafından neden olunan gıdaya karsı olan bagımlılıktır. Aslında, Amerika’daki bir numaralı bagımlılık yaratıcı madde gıdadır. Tütün, alkol vs.ye benzer bir sekilde endiseyi geçici olarak gizler. Aslında aç olmadıgınız zaman buzdolabına kaç kere akın ettiniz? Bunu neden yaptınız? Bir endise duygusunu gizlemek için mi? Bunu endise olarak adlandırmayabilirsiniz. Bunu bir sıkıntı veya “sinirden yemek” olarak adlandırabilirsiniz, ama yine de bu bir endise çesididir.

Gıdaya veya diger madde veya davranıslara bagımlılıga neden olan endise bir çok yerden gelebilir. Ailedeki veya is yerindeki bir gerginlikten gelebilir veya sövgü dolu çocukluk deneyimleri ya da travmatik anılardan gelebilir.

Kilo vermek için, asırı yeme davranısına neden olan endiseyi yok etmelisiniz. EFT’den baska kullanılacak daha iyi bir araç var mı? Yukarıda anlatılmıs olan Kisisel Huzur Prosedürüne ek olarak, temelde yatan endise azalacak sekilde asırı yeme davranısınız için günde 25 kere ısrarlı bir sekilde Temel Reçeteyi uygulayın. Bunu ortaya çıktıklarında gereksiz gıda tutkularını azaltmak için tekrar kullanın (Bu turtayı çok istesem de...) ve zamanla gıda bagımlılıgınızın nedeni ve böylece fazla kilo durumunuz yok olacaktır.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla