Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-01-2011, 02:31 PM   #72 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar

Kisisel Huzur Prosedürü

Herkese merhaba,

Sizin için gözler önüne serecegim Kisisel Huzur Prosedürü sadece bir “biraz daha huzurlu hissetme” yolu degildir. Düzgün bir biçimde anlasıldıgında, bu teknik dünya üzerindeki her insan için iyilestirme merkezi olmalıdır. Dünyadaki bütün doktorlar, terapistler, ruhsal danısmanlar ve kisisel performans koçları digerlerine ve kendilerine yardım etmede bunu temel araç olarak kullanıyor olmalıdır.

Esasında, Kisisel Huzur Prosedürü kisinin yasamındaki bütün rahatsız edici BELİRLİ OLAYLARIN bir listesinin yapılmasını ve etkilerinin yok edilmesi için sistematik olarak EFT’nin uygulanmasını içerir. Bunun dikkatli bir sekilde yapılmasıyla, bütün olumsuz agaçları duygusal ormanlarımızdan çekip çıkartır ve böylece duygusal ve fiziksel rahatsızlıklarımızın en önemli nedenlerini yok ederiz. Bu elbette her bir bireyi güçlü bir sekilde dünya huzuruna katkıda bulunan kisisel huzura dogru yönlendirir.

Asagıda bazı kullanımlarını bulacaksınız...

1. Bir doktor veya terapistle yapılan seansların arasında bir “ev ödevi” olarak. Bunun iyilestirme sürecini hızlandırması ve derinlestirmesi kesindir.

2. Bir ömür boyu birikmis olan duygusal döküntüyü toplayıp atmak için bir günlük prosedür olarak. Bu öz imgeyi gelistirecek, kendinden süphe etmeyi azaltacak ve derin bir özgürlük hissi saglayacaktır.

3. Önemli bir hastalıgın büyük bir yardımcısını yok etmek üzere bir araç olarak (tek neden degilse). Kisinin belirli olayları arasında bir hastalık olarak görünen öfkeler, korkular ve travmalar vardır. Bunların hepsinin belirlenmesiyle, hastalıktan sorumlu olan bu seyleri örtmeniz olasıdır.

4. Ana sorunları bulmak için faydalı bir yedek olarak. Bütün belirli sorunları etkisiz hale getirirseniz, otomatik olarak ana sorunları da buna dahil edeceksiniz.

5. Bir sürekli rahatlama aracı olarak.

6. Mümkün olanı göstermek üzere digerlerine örnek olmak için.

Bu basit kavram bütün iyilestirme alanını degistirmelidir. Bunu bir cümle olarak ifade edebilirim.

Duygusal ve fiziksel sorunlarımızın bir çoguna, büyük bir kısmının EFT ile kolaylıkla idare edilebildigi çözülmemis belirli olaylar neden olur veya katkıda bulunur.

Sadece bir mühendis için hiçte kötü degil. Bütün iyilestirme pratisyenleri ve hastaları tarafından benimsenirse, bu cümlenin (1) maliyetlerimizi yüksek derecede düsürürken (2) sasırtıcı bir sekilde iyilesme oranlarımızı arttırması muhtemeldir.

Lütfen bu düsüncenin tıbbi model tarafından ileri sürülenler gibi kimyasal nedenlere önem vermedigine dikkat ediniz. Bu nedenle ilaçların ve diger kimyasal solüsyonların kötü bir sekilde basarısız oldugu hastalarda defalarca gelisme gördüm.

Ancak, o ilaçların, düzgün beslenmenin ve benzerinin yeri olmadıgı anlamına gelmemelidir. Çogunlukla hayati bir öneme sahip olabilirler. Bununla birlikte, deneyimlerime göre, çözülmemis belirli olaylarımızın hastalıgın temel nedeni olması diger seylere göre daha yakındır. Bu yüzden asıl dikkatimizi onlara vermemiz gerekir.

Ne kadar açık! Deneyimli EFT uygulayıcıları, zihinsel duvarlarımızdan olumsuz belirli olayları çıkartıp atmada EFT’nin yeteneginin farkındadırlar. Burası en yüksek basarı oranlarının ortaya çıktıgı yerdir. Ancak, bugüne kadar çabalarımızı fobi, bas agrısı veya travmatik olay gibi belirli bir rahatsızlıgın temelinde yatan bu olumsuz belirli olaylara odakladık. Bu iyidir, çok iyidir ve bunu yapmaya devam etmeliyiz. Diger yandan, neden EFT’yi birkaç tanesi asagıda verilmis olan daha genellestirilmis, ama oldukça önemli sorunların arkasında bulunan diger BÜTÜN belirli olaylar için kullanmıyoruz...

- Öz imge
- Endise
- Depresyon
- Sürekli uykusuzluk
- Bagımlılıklar
- İçtepkiler
- Terk edilmislik duyguları

Belirli olaylarınızdan duygusal çantayı çıkardıgınızda elbette sisteminizin mücadele etmesi gereken çok daha az iç çatısmaya sahip olursunuz. Daha az iç çatısma daha yüksek bir kisisel huzur seviyesine ve daha az duygusal ve fiziksel acıya dönüsür. Bir çogu için, bu prosedürün diger yöntemlerin yanına bile yaklasamadıgı bir ömür boyu süren sorunların tam olarak kesilmesi ile sonuçlanması muhtemel olacaktır. Bir paragrafta huzur için bu nasıl?

Aynısı fiziksel rahatsızlıklar için de geçerlidir. Burada bas agrıları, solunum güçlükleri ve sindirim güçlüklerinden AIDS, MS ve kansere kadar her seyden söz ediyorum. Fiziksel hastalıklarımızın çözülmeyen öfkeler, travmalar, suçluluk duygusu, keder ve benzeri seyler tarafından neden olundugu veya katkıda bulunuldugu giderek daha fazla kabul edilmektedir. Geçmis yıllarda doktorlarla bir çok tartısmalarım oldu ve bir çogu duygusal çatısmayı ciddi hastalıkların en önemli nedeni olarak tekrarladı. Ancak, su ana kadar bu saglık haydutlarını yok etmek için etkili bir yöntem olmadı. Bunları ilaçlarla gizleyebiliriz, ama gerçek tedavilerin bulunması güçtür. Neyse ki, EFT ve bir çok kuzeni artık hastanın yerine hastalıgın temel nedenlerini öldürmede ciddi saglık pratisyenlerine yardımcı olacak kolay ve zarif araçlar sunmaktadır.

Burada paylastıgım sey ne kaliteli EFT egitimi için bir yedek ne de uzman EFT pratisyenlerinin kaliteli yardımına bir yedektir. Aksine, düzgün olarak uygulandıgında çok çesitli iyilesmeler saglayabilecek bir araçtır (kaliteli egitim veya kaliteli yardım etkinligine katkıda bulunacaktır). Basitligi ve çok genis kapsamlı etkinligi, en zor sorunlar için bile yardım arayan kisiler için zorunlu bir yöntem adayı olmasını saglar. Bunun cesur bir ifade oldugunu biliyorum, ama on yılı askın süredir bunun içerisindeyim ve bu ifadenin söylenmesinin kolay oldugunu gösteren çok çesitli sorunlarda çok fazla etkileyici sonuçlar gördüm.

Buradaki yöntem basittir (EFT’yi nasıl uygulayacagınızı bildiginizi varsayıyorum).

1. Hatırlayabildiginiz bütün rahatsız edici belirli olayların bir listesini yapın. Yapamıyorsanız, en azından 50 tanesini çıkartın, aksi takdirde bir baska gezegende yasıyor olmalısınız. Bir çok insan yüzlercesini bulacaktır.

2. Listenizi hazırlarken, bazı olayların o anda rahatsızlıga neden olmadıgını görebilirsiniz. Bu normaldir. Yine de bunları listeye dahil edin. Bunları hatırlıyor olmanız gerçegi çözüm için bir ihtiyaç oldugu izlenimini bırakır.

3. Her bir belirli olaya bir mini filmmis gibi bir baslık verin. Örnekler: Babam mutfakta bana vurdu – Suzie’nin sandviçini çaldım – Neredeyse Büyük Kanyon’da kayıp düsüyordum – O konusmayı yaptıgımda üçüncü sınıf arkadaslarım benimle alay etti – Annem beni 2 gün tuvalete kilitledi – Bayan Adams bana aptal oldugumu söyledi.

4. Liste tamamlandıgında, olumsuzluk ormanınızdan en büyük kızılagaçları çıkartın ve bunlara gülene veya “bunlar hakkında artık düsünemiyorum” diyene kadar her birine EFT uygulayın. Ortaya çıkabilecek bakıs açılarının farkında olun ve bunları olumsuzluk ormanınızdaki ayrı agaçlar olarak düsünün. Her birine bu sekilde EFT’yi uygulayın. Çözülene kadar her bir olaya devam ettiginizden emin olun.

Belirli bir filmde 0-10 yogunluk seviyesini elde edemezseniz, bunu bastırın ve düsünebildiginiz her açıdan buna 10 tam tur EFT uygulayın. Bu size çözmek için yüksek bir olasılık saglar.

Büyük kızılagaçlar yok olduktan sonra, bir sonraki büyük agaçlara geçin.

5. 3 ay boyunca günde en az bir tercihen üç, film (belirli olay) yapın. Günde sadece bir dakika sürer. Bu hızla 3 ay içerisinde 90 – 270 kadar belirli olayı çözmüs olacaksınız. Ardından vücudunuzun nasıl daha iyi hissettigini fark edin. “Üzülme esiginizin” nasıl daha düsük olduguna dikkat edin. İliskilerinizin ne kadar iyi olduguna ve terapi tarzı sorunlarınızın kaç tanesinin artık olmadıgına dikkat edin. Bu belirli olayların bir kısmını yeniden tekrarlayın ve daha önceden yogun olan bu olayların nasıl hiçbir seye dönüstüklerini görün. Kan basıncı, nabız ve solunum kabiliyetinizdeki gelismelere dikkat edin.

Bunları bilinçli olarak fark etmenizi istiyorum, çünkü bunu yapmazsanız geçirmis oldugunuz kaliteli iyilesme fark edemeyeceginiz kadar gizli kalır. “O kadar sorun degildi” diyerek bunu kafanızdan bile çıkartabilirsiniz. EFT’de bu defalarca meydana gelir ve bu yüzden bunun farkına varmanızı istiyorum.

6. İlaç tedavisi görüyorsanız, bunlara devam etmeme istegi duyabilirsiniz. Bunu SADECE nitelikli bir doktorun tavsiyesiyle yapın.

Kisisel Huzur Prosedürünün dünya çapında bir rutin olması benim umudumdur. Günde sadece birkaç dakika okul performansı, iliskiler, saglık ve yasam kalitemizde muazzam bir farklılık yaratacaktır. Ancak, düsünceyi pratige koymadıgınız sürece bunlar anlamsız kelimelerdir.

Herkese Kisisel Huzur, Gary

__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla