Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-01-2011, 02:08 PM   #69 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar

Çekilme sorunu

Bu beni EFT’nin çekici bir özelligine götürür. Çekilme acısını çarpıcı bir sekilde azaltır ve genellikle tamamen yok eder. Bu, EFT’yi diger bütün yöntemlerden ayıran bir çok özellikten sadece biridir.

Çekilme hem fiziksel hem de duygusal etkenlerden olusur. Kisi bagımlılık yaratıcı bir maddeyi bıraktıgında, buna dair fiziksel ihtiyaç genellikle 3 gün içerisinde yok olur. Bu, vücudun kendini istenmeyen toksinlerden kurtuldugu dogal bir süreçtir. Ancak duygusal etken (endise) haftalarca veya aylarca sürme egilimindedir ve kimi zaman asla terk etmez.

Deneyimlerime göre, çekilmenin en büyük bölümü endisedir. Birkaç dakika içerisinde endise genellikle sıfıra indiginden, EFT’yi uyguladıgınızda bu belirgindir. Ve endise terk ettiginde, çekilme semptomlarının büyük bir kısmı da terk eder.

Simdi çözüme dönelim. Bu el kitabının ilk bölümlerinde ögrenmis oldugunuz seyleri uygulayarak baslayacagız. Lütfen EFT’nin üzerine kurulu oldugu bulus ifadesini hatırlayın:

“Bütün olumsuz duyguların nedeni vücudun enerji sisteminin bozulmasıdır.”

Endise olumsuz bir duygu oldugundan, vücudun enerji sisteminin bozulmasını takip eder. Ve Temel Reçeteyle kolaylıkla belirlenebilir. “zzzzzt”ı yok ettiginizde tutkuyu da yok edersiniz. Neredeyse bu kadar basittir.

Neredeyse diyorum, çünkü eksiksiz olması için yolunuzdaki bir baska önemli engel olan Psikolojik Tersine Çevrilmeyi ele almalıyım. Önemini vurgulamak için, bu el kitabının önceki bölümünde PTÇ’ye bütün bir kısmı ayırdım. Bagımlılıkları önemli sekilde içerdiginden su anda tekrar okumanızı isteyecegim.

PTÇ’nin kendini sabote etmenin nedeni oldugunu hatırlayınız. nsanların kendi çabalarını engellemeleri ve kendi en iyi çıkarlarına ters bir sekilde davranmaları bu nedenledir.

Bütün bagımlılar, kendi bagımlılık yaratıcı davranıslarının onları yanlıs yöne dogru götürdügünü bilirler. Bir çogu defalarca bunun üstesinden gelmeye çalısır ve bir ilerleme kaydetmis olsalar bile önceki davranıslarına geri dönerek kendilerini bozguna ugratırlar. Bu, PTÇ’nin klasik bir örnegidir.

Bütün bagımlılık yaratıcı davranısların %90’ında PTÇ meydana gelmektedir. Bu nedenle bagımlılıkları arkamızda bırakmayı bu kadar güç görüyoruz. Enerji sistemimiz polaritesini degistirmekte ve iyi yöndeki çabalarımıza karsı gizli bir sekilde çalısmaktadır.

Ayrıca, bu nedenle bagımlılık yaratıcı tutkuları yok edemiyoruz ve bagımlılık yaratıcı davranısımızı bırakmayı güç buluyoruz. Bunun biraz garip göründügünü biliyorum, ama bu sürekli olarak meydana gelmektedir. Defalarca bir bagımlılıgı arkanızda bırakmada basarısız olduysanız, PTÇ’nin en önemli etken oldugunu garanti edebilirim.

Etkili olabilmek için, hem acil tutkuları hem de Psikolojik Tersine Çevrilmeyi yok etmeliyiz. Bizim aracımız Temel Reçete olacaktır. PTÇ için yerlesik bir düzeltme olan Düzeni içermesi nedeniyle görevimize tam olarak uymaktadır.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla