Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-01-2011, 01:52 PM   #67 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar

Sorular ve Cevaplar

S. Birden fazla travmatik anım varsa ne yapmalıyım?


Her seferinde birini belirleyin. lk olarak en siddetli duygunuzu alın ve bir sonrakine geçmeden önce onu sıfırlayın. Bütün travmatik anılarınız etkisiz hale getirilene kadar bu sekilde devam edin. Travmatik anılarınızı “çantaya” koyma sürecinde, coskuyu sınırlayabilecek bir özgürlük hissetmeniz muhtemel olacaktır. Bunun gibi gereksiz bagajları bosaltmak için inanılmaz bir hediyedir.

Savas gazileri gibi bazı kisiler yüzlerde travmatik anıya sahip olabilir. Siz de bunlardan biriyseniz, genellestirme etkisinin sizin için ise yaramasını bekleyebilirsiniz. Örnegin, yüz tane travmatik anınız varsa, muhtemelen bunlardan sadece 10 veya 15 tanesini belirlemeniz gerekecektir. Bunun ardından, geri kalanlar üzerinde duygusal yogunluk yasamada zorlanmanız olasıdır. Genellestirme etkisi onları etkisiz hale getirmistir.

S. Duygusal sorunların hızlı bir sekilde yok edilmesi kisiden derindeki sorunun incelenmesinin ve “temeline inmenin” önemini çalabilir mi?

Geleneksel yöntemler bu “derine koyulmus” duygusal sorunların nedeninin bir sekilde kesfedilmesi ve ortaya çıkartılması gereken zihnin bazı gizli yerlerine dayandıgını varsayar. Bunun aksi hastayı “aldatmak” ve sorunu çözümsüz bırakmaktır. EFT bu düsünceyi tamamen görmezden gelir.

Travmatik anılar konusunda bazıları oldukça siddetli olan yüzlerce kisiye yardımcı oldum. EFT’yi kullandıktan sonra, tek bir kisi bile daha fazla incelemek veya “temeline inmek” istemedi. Onlar için, sorun tamamen çözüldü ve minnettar bir sekilde bunun yükünden kurtuldular.

Benim deneyimlerime göre, EFT sorunun temeline inmektedir ve bunu oldukça güçlü bir sekilde yapmaktadır. nsanların anı hakkındaki tutumları anında degismektedir. Onun hakkında daha farklı konusurlar. Sesleri korkudan anlayısa döner. Davranıs ve durusları anı hakkında çarpıcı bir sekilde degistirilmis bir yapıyı açıga vurur. Bakıs açısına koyulmus oldugundan konuyu daha fazla açmazlar. Bunların tamamı EFT rahatsız edici “zzzzzt”ı enerji sisteminden çıkarttıgında meydana gelir. Bu yüzden “zzzzzt” gerçek nedendir.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla