Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-01-2011, 01:48 PM   #66 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar

Travmatik Anılarda EFT’nin Kullanımı

(Savas, Kaza, Tecavüz, Travma Sonrası Stres Bozuklugu (PTSD) ve Bütün Geçmis İskenceler Dahil.)

Bu bölüm bütün geleneksel yaklasımların sert bir sekilde karsısındadır. Burada, neredeyse sonsuz duygusal sorunlar listesini travmatik anılar olmak üzere tek bir kategoride topluyoruz ve bunları benzermis gibi ele alıyoruz. Aslında, hepsi aynı nedene sahip oldukları için benzerdirler... Vücudun enerji sisteminde bozukluk.

İnsanlar hatırladıklarında, travmatik anılar çok çesitli duygusal tepkiler üretirler. Bazıları oldukça siddetli olur. Bas agrıları veya mide agrıları çekerler. Kalpleri küt küt atar. Terlerler. Aglarlar. Cinsellik açısından görevlerini yerine getiremeyebilir, kabus, keder, öfke, depresyon ve diger duygusal veya fiziksel sorunlara sahip olabilirler.

Bu el kitabının önceki bölümlerinde ögrendiklerimizi uygulamakla baslayalım. Lütfen EFT’nin üzerine kurulu oldugu bulus ifadesini hatırlayın:

“Bütün olumsuz duyguların nedeni vücudun enerji sisteminin bozulmasıdır.”

Bu yüzden, bir travmatik anıya iliskin bütün olumsuz duygulara enerji sisteminizdeki bir “zzzzzt” tarafından neden olunmaktadır. Bu, sorununuzun çözümünün kavramsal olarak oldukça kolay oldugu anlamına gelmektedir. Sadece “zzzzzt”ı giderin ve ardından duygusal etki sıfıra düsecektir. Bas agrısı yok... Küt küt atan kalp yok... Ne olursa olsun sorun yok... Elbette o anıya hala sahip olacaksınız. Ama bu kadar. Duygusal yük etkisiz hale getirilecektir.

Bunun için aracımız Temel Reçetedir. Bunun üzerinde birkaç kısa yolculuk rahatlama saglamalıdır. Ancak, kaç kısa yolculuga ihtiyaç duydugunuz bellegin kaç bakıs açısının olduguna baglıdır.

Bakıs açıları önemlidir. Hatırladıkça, bakıs açıları duygusal yogunlugunuza katkıda bulunan anıların farklı bölümleridir.

Bir çok travmatik anının sadece bir bakıs açısına sahiptir. Bu yüzden, Temel Reçetede 1-3 arasında kısa gezinti genellikle yetecektir. Ancak, fazladan kısa gezintilerin gerekli olması durumunda, burada genellikle sadece dakikalardan bahsetmekteyiz. Belki 5 veya 6 dakika yerine 20 veya 30 dakika.

İhtiyacımız olan sey kesinlikle bu bakıs açılarını bulmak için bir yoldur. Bu yol bulundugunda, anının bütün bakıs açıları etkisiz hale getirilene kadar sadece bunları tek tek belirlemek gerekir. Bunu “zihninizde kısa film” kavramını kullanarak daha etkili bir sekilde yapabiliriz.

Zihninizde kısa bir film. Zihninizdeki sinemada kısa bir film olarak oynayan bir travmatik anı düsünün. Bir baslangıcı vardır. Ana karakterleri ve olayları vardır. Ve bir sonu vardır.

Genellikle, “film” büyük bir hızla geçer ve iyi bilinen bir istenmeyen duyguyla biter. Film çok hızlı oynadıgından, olumsuz duyguya katkıda bulunan farklı bakıs açıları olabileceginin farkında olmayız. Filmden bir bütün olarak gelmis görünür.

Filmi yavas çekimde oynatırsak, farklı bakıs açıları bulunabilir ve ardından belirlenebilir. Bizim yaptıgımız da iste budur. Filmi yavas çekimde oynatırız.

Filmi anlatın. Bunu yapmanın en iyi yolu filmi SESL bir sekilde anlatmaktır. Bir arkadasınıza veya bir aynaya ya da bir ses kaydedicisine anlatın. Ve en önemlisi bunu ayrıntılı olarak anlatın. Bu, otomatik olarak filmi yavaslatır, çünkü kelimeler düsüncelerden çok daha yavastır.

Siz ayrıntılı olarak anlattıkça, her bir bakıs açısı kendini bilmenizi saglar. Herhangi bir yogunluk hissettiginizde durun (burada acıyı en aza indirdigimizi hatırlayın) ve ayrı bir travmatik anıymıs gibi üzerinde Temel Reçeteyi uygulayın. Aslında, ayrı bir travmatik anıdır. Sadece daha büyük bir filmin içerisinde kaybolmustur.

Ardından, bütün hikayeyi hiçbir olumsuz duygu olmadan anlatana kadar her birini sıfırlayarak bakıs açılarıyla devam edin.

Daha önceden ifade edildigi üzere, bir çok travmatik anının sadece tek bir bakıs açısı vardır. Digerleri 2 veya 3 tane bakıs açısına sahip olabilir. Nadiren 3’ten fazladır ama olabilir. Eger bu sekildeyse ısrarcı olun. İyilesme uzak degildir.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla