Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-01-2011, 01:41 PM   #65 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar

Sorular ve Cevaplar

S. Fobi yok edildiginde, sonuç kalıcı mı olacak?


Evet. Ancak, “geri gelecek” olursa bunun her zaman nedeni ilk seferde düzgün olarak belirlenmemis olan yeni bakıs açılarının olmasıdır. Hastayı ne oldugu konusunda sorguya çekerseniz, genellikle korkudan farklı bir biçimde söz ettiklerini duyacaksınız. Örnegin, yılan fobigi yılanın hareket eden dili hakkındaki ters tepkisini ele alabilir. EFT’yi kullanırken bu bakıs açısı ortaya çıkmazsa bir sorun olarak kalmaya devam eder. Hareket eden dil için EFT’nin kullanılması bu bakıs açısını yok etmeli ve bir baska belirlenmeyen bakıs açısı olmadıkça fobiden tamamen kurtulma saglamalıdır.

Diger durumlarda, çok yeni bir travmatik deneyim fobiyi tekrar bastan baslatabilir. Bu durumda, yeni bir fobiymis gibi sadece süreci tekrar etmeniz gerekir. yilesme birkaç dakika kadar yakındır.

S. Birden fazla fobim varsa ne yapmalıyım?

Her seferinde bir tanesini belirleyin. Örnegin, klostrofobinizi belirlemeden önce örümcek fobinizin tamamen etkisiz hale getirildiginden emin olun. Ardından, araba sürme fobinizi belirlemeden önce klostrofobinizin tamamen etkisiz hale getirildiginden emin olun, vs.

Bazı fobiler, bir fobinin içerisinde birkaç fobinin olması nedeniyle karmasık olarak nitelendirilir. Uçma korkusu (1) klostrofobi, (2) düsme korkusu, (3) ölme korkusu, (4) türbülans korkusu, (5) kalkıs korkusu, (6) inis korkusu, (7) insan korkusu vs. içerebildiginden kimi zaman bu sekilde bir karmasık fobidir. Bunları zihninizde ayırabilirseniz, farklı bakıs açıları olarak nitelendirilirler ve ayrı olarak belirlenmelidirler.

Karmasık bir fobiniz var ve bunun farkında degilseniz, Temel Reçetenin ısrarlı kullanımı ise yaramalıdır. Ancak, bütün “zzzzzt”lar etkisiz hale getirilene kadar süreçte birkaç kısa gezinti yapılması gerekebilir. “Sahnenin arkasında” farklı bakıs açıları ele alındıgından yogunluk artabilir ve düsebilir.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla