Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-01-2011, 01:21 PM   #63 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar

9 Gamut Prosedürünün Elenmesi

9 Gamut Prosedürü de her zaman gerekli degildir. Aslında, sadece yaklasık %30 oranında gereklidir. Bunun da kimi zaman elenmesi gerekir. %70’înde gereksiz oldugu için çogunlukla bunu elerim. İstedigin ilerlemeyi kaydedemiyorsam her zaman buna geri dönebilirim. Gerekli olmus olsaydı, ilerleme kaldıgı yerden devam ederdi.

Asagıdan Yukarıya Gözü Çevirme

Bu, sorunun yogunlugunu 0’dan 10’a kadar olan bir ölçekte 1 veya 2 gibi düsük bir seviyeye getirdiginizde faydalı bir kestirmedir. Uygulanması sadece 6 saniye sürer ve basarılı oldugunda, bir baska Temel Reçete turunu uygulamaya gerek olmadan sıfıra ulasırsınız.

Bunu uygulamak için, sadece elinizi sabit tutarken Gamut noktasına sürekli olarak vurun ve 6 saniye boyunca gözlerinizi asagıdan yukarıya dogru yuvarlayın. Bunu yaparken anımsatıcı cümleyi tekrar edin.

Kestirme Yapma Sanatı

Biraz sanat içerdiginden, gerçek durumlarda bu kestirmelerin nasıl kullanılacagını kagıda yazmak zordur. Bu kursa sayısız video gösterimi dahil etmemin nedenlerinden biri budur. Bu kestirmeleri sayısız durumda kullandıgımı seyredeceksiniz ve ne sekilde devam edilecegi hakkında bir fikir edinebilirsiniz. Kestirmelerin kullanımı söz konusu oldugunda deneyim en iyi ögretmendir. Bu bölüm basit bir sekilde size temelleri tanıtacaktır.

Bununla birlikte, Temel Reçetenin uygulanmasının sadece bir dakika sürdügünü unutmayınız. Kestirmelere yapmanıza aslında gerek yoktur. Daha hızlı ve daha kullanıslı olmalarının dısında bir sey yoktur.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla