Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-01-2011, 01:16 PM   #62 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar

Kestirmeler

Temel Reçetenin uygulanması sadece birkaç dakika sürdügünden, neden kestirmeler fikrini anlatmak istedigimi merak edebilirsiniz. Buna ragmen, ihtiyacınız olan bir dakikadan ne kadar kısa olabilir?

Bu bölümü tamamen atlamak ve hala EFT’de oldukça etkili olmak mümkün olsa da, bu kestirmeleri arastırmak size iki avantaj saglar:

1. Kestirmelerin büyük bir kısmı süreci parçalara ayırdıgından ve ayrı parçaları ayrıntılı olarak verdiginden, Temel Reçete anlayısınızı arttırabilirsiniz.

2. Terapistler, doktorlar ve insanlara yardımcı olan diger kisiler kapsanan zaman verimliligini takdir edecektir. Genellikle Temel Reçetenin 15 veya 20 saniyelik biçimini uygulayacaksınız ve bir çok hastayla ilgileniyorsanız bu zaman tasarrufu size çok fazla sey katacaktır.

Temel Reçeteyi yeniden ziyaret ederek baslayalım. Asagıdaki biçimi alır...

Düzen:

- Sıra
- 9 Gamut
- Sıra

Bu adımların herhangi birini eler veya daha kısa yaparsak, zaman verimliligi elde ederiz.

Sırayı Kısaltma

Sıra Temel Reçetenin egitim atıdır. Düzen isini yaptıktan sonra bu duygusal bowling lobutlarını devirmede ana yardımcıdır. Ancak, bunu eleyemedigimizden çogunlukla kısaltabilmekteyiz.

Bu yapıldıgında, vücutta dolasan enerji meridyenlerinin tamamı birbirine baglanır ve kazanılan deneyimle bir meridyene vurmanın genellikle digerlerini de etkiledigi görülür. Bu yüzden, deneme ve yanılma yöntemiyle, daha az meridyene vurmanın genellikle ise yaradıgını buldum. KK (kas noktası baslangıcı) ile baslamakta ve KA (koltukaltı noktası) ile bitirmekteyim. Parmak ve el noktalarına vurarak devam etmek genellikle gerekli degildir.

Bütün Sırayı nadiren yapmaktayım. Daha açık olması açısından, Sıranın kestirmesi asagıdaki gibi gözükmektedir:

KK = Kas Noktası Baslangıcı
S = Sakak Noktası
GA = Göz Altı Noktası
BA = Burun Altı Noktası
Ç = Çene Noktası
KK = Köprücük Kemigi Noktası
KA = Koltuk Altı Noktası

Düzenin Elenmesi

Lütfen Psikolojik Tersine Çevrilmenin depresyon, bagımlılıklar ve dejeneratif hastalıklarda her zaman mevcut oldugunu ve bu yüzden bu gibi durumlarda Düzenin uygulanmasının neredeyse her zaman gerekli oldugunu hatırlayınız.

Ancak diger durumlarda, PTÇ’nin yaklasık %40 oranında ortaya çıktıgı görülmektedir. Bu, Düzenin gerekli olmadıgı %60 anlamına gelmektedir. Bunu elemeye ve PTÇ’nin bulundugu %40’ın basarısızlıgını risk etmeye cesaret edebilir miyiz?

Kesinlikle. Bunu yapmanın bir yolu vardır. Ancak, sadece birkaç saniye sürmesi nedeniyle rutin olarak Düzeni genellikle dahil etmekteyim. Ancak, Düzeni atlamayı tercih edersem, hızlı bir sekilde geri dönüp yapmam gerektigini bilmemi saglayan bir prosedür vardır.

Sadece 10 saniye süren kısa biçimiyle Sırayla baslarım ve ardından durup herhangi bir ilerleme olup olmadıgını degerlendiririm. Kisiye yogunlugunun asıl sayıdan (mesela 8) asagı inip inmedigini sorarım. Cevap evet olursa Düzenin gerekli olmadıgını bilirim ve Temel Reçeteye devam ederim.

Düzenin gerekli olmadıgını nasıl biliyorum? Basit... PTÇ’nin takip edilen yolda hareketsiz olan ilerlemeyi engelledigini ve bu örnekte ilerleme kaydedildiginden PTÇ’nin orada olamayacagını biliyorum. Diger yandan, bir ilerleme kaydedilmemis olsaydı, PTÇ’nin bulundugundan süphe duymalı ve bu kez Düzenle baslayarak Temel Reçeteyi en bastan yapmalıydım.

Deneyim kazandıkça siz de bazı insanların bas edilmesi gereken az veya hiç PTÇ’ye sahip olmadıgını göreceksiniz. Bunu kesfetmek zevklidir, çünkü inanılmaz bir hızla genellikle sorunlarını çabucak geçirmektesiniz.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla