Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-01-2011, 01:02 PM   #60 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar

Enerji Toksinlerinden Kaçınma Yolları

EFT’yi çok az bir basarıyla veya herhangi bir basarı olmadan defalarca denediyseniz VE sorunun bütün bakıs açılarını kapsamlı bir sekilde belirlediyseniz VE sorunun temelinde yatabilecek olan belirli olaylara EFT’yi uyguladıysanız, muhtemel suçlu enerji sisteminizi tahris eden ve böylece bu prosedürler ile boy ölçüsen bir enerji toksini biçimi olabilir. Bu, EFT’nin ise yaramaması nedeniyle degildir. Aksine, uygun ortam saglandıgında harika bir sekilde ise yarar.

Sizi etkileyen toksinin ne oldugunu bilmeseniz bile, enerji toksinlerinin etkilerinden kaçınmanın çesitli yolları vardır. Bu yolları asagıda sıraladım:

Enerji Toksinlerinden Kaçınma Yöntemi 1:

Oldugunuz yerden uzaklasın. Kimi zaman, yakın çevrenizde soruna neden olan bir seyler vardır. Bu bir bilgisayar veya TV gibi bir elektronik cihaz veya bir fabrika, halınız veya havalandırma sisteminizden gelen pis kokulu gazlar olabilir. Belki de oturdugunuz sandalyeye karsı herhangi bir hassasiyetiniz var veya belki de bulundugunuz oda yeni boyanmıs olabilir.

Bu nedenle, sadece fiziksel uzaklasma hareketi sizi rahatsız eden seyden uzaklastırabilir. Ayaga kalkmak ve odada baska bir yere gitmek isteyebilirsiniz. Bu basarısız olursa, bir baska odaya gidin veya açık alana çıkın.

EFT’nin uygulanması çok fazla sürmediginden, bir çok farklı yere gidebilir ve EFT’yi deneyebilirsiniz. Uzaklasmayla basarılı olursanız, geri kalanı enerji sisteminizden bazı toksinleri çıkartmanızı saglar. Hala sanslı degilseniz sunu kullanın...

Enerji Toksinlerinden Kaçınma Yöntemi 2:

Kıyafetlerinizi çıkartın ve sabunlanmadan bir dus alın veya banyo yapın. Giydigimiz kıyafetlerin üzerinde enerji sistemimize müdahalede bulunabilecek kimyasallar vardır. Üretildikleri çesitli kimyasallar nedeniyle kumasların kendisi de hassasiyete neden olabilir. Çamasırhaneler ve kuru temizlemeciler tarafından kullanılan kimyasallar ve ayrıca çamasır sabununuzun kalıntıları da enerji sisteminizi tahris edebilir.

Diger sayısız maddeden vücudunuzda kalıntılar olabilir. Parfüm, tıras kremi, sabun, kozmetikler, saç spreyi, sampuan, saç kremi vs. Deneyimlerim bana bir dakika bile zehirli bir maddeye maruz kalmanın bir sorun yaratabilecegimi göstermistir.

Enerji sisteminiz için zehirli olan bir maddenin bir baskası için zehirli olmayabilecegini unutmayınız. Enerji toksinlerinin bireysellestirilmis etkileri vardır.

Bu nedenle, ilerlemenize bu tarz seylerin müdahalede bulunması durumunda, bir dus almanız veya banyo yapmanız ve sabun beziyle sabunsuz bir sekilde ovalayarak temizlemeniz gerekecektir.

Koltukaltı ve cinsel organlar gibi hassas bölgeleri dahil ettiginizden emin olun. Parfüm veya kozmetik uygulamıs olabileceginiz alanlarda daha dikkatli olun. Saçınızı iyice durulayın. Kendi içeriginden kalıntı bırakabileceginden, bu süreçte sabun veya sampuan kullanmayın. Bunların yapılması genellikle vücudunuzdaki kimyasalları çıkartacaktır.

Tazelenmis bir sekilde EFT ile baslayın. Ancak bu sefer tutkulu bir sekilde yapın.

Bunun bir parça garip göründügünü biliyorum, ama bu genellikle ise yarar. Bu sekilde, bütün kimyasallar vücudunuzdan çıkar ve bunların enerji sisteminize müdahale etmesi sansını en aza indirirsiniz. Sandalye, yatak veya diger olası rahatsız edici maddelerle temastan kaçınmak için ayakta durdugunuzdan emin olun. Elbette ayaklarınız çıplak olacak ve sert keresteden yapılmıs bir yerin veya bir tahta ya da bir parça plastik üzerinde durmanız en iyisi olacaktır. Bu sekilde halınızdan ve üzerinde olabilecek kimyasallardan sakınırsınız.

Yukarıdaki prosedür EFT ile basarılı bir sekilde sonuçlanırsa, bir enerji toksininin yolunuza çıkmıs olma ihtimali yüksektir. Ancak, bu çabaya ragmen herhangi bir ilerleme kaydetmezseniz sunu kullanın…

Enerji Toksinlerinden Kaçınma Yöntemi 3:

Bir veya iki gün bekleyin. Yöntemler 1 ve 2 aradıgınız sonuca ulasmanızı saglamazsa, muhtemelen enerji toksinleri üzerinizde degil içinizdedir.

Bu, toksinlerin sindirilmis oldugu anlamına gelmektedir. Bunları ya yemis ya da içmissinizdir. Bir veya iki gün beklerseniz, sindirilen toksinlerin yok edilmesine izin verirsiniz. Ve yok edildiklerinde, bu tekniklerle boy ölçüsmek üzere ortalıkta olmayacaklardır.

Ancak, sindirilen toksin sürekli olarak tükettiginiz bir seyse, sisteminiz EFT’nin basarılı bir sekilde yönetilebilecegi sadece ufak zaman pencerelerine sahip olacaktır. Örnegin, kahve sizin için bir enerji toksiniyse, günlük tüketim EFT’nin ise yaraması fırsatınızı en aza indirecektir. Daha önceden içeride bulunan düsmanla boy ölçüsmeye zorlanacaktır.

Genellikle sürekli olarak tükettigimiz seylere bagımlıyızdır ve bu yüzden bunlardan vazgeçmek bir sorun teskil eder. EFT, bu bagımlılık yaratıcı tutkulardan kurtulmak isteyenler için degerli bir yardım saglar. Bu, kursun bir baska yerinde kapsanmıstır.

Bu bizi ilginç bir noktaya götürür. Enerji toksinleri her zaman sizin için genellikle kötü olarak bilinen seyler degillerdir. Örnegin, kızarmıs patates ülkedeki her besin uzmanının “saglıklı gıdalar listesinde” yer almaz. Ancak bu sizin enerji sisteminize müdahale ettigi anlamına gelmez. Aksine, kızarmıs patatesin çogunlukla bu tekniklerin önünü kesmedigini görmekteyim. Bu elbette yenmesini tavsiye etmez. Diger yandan, diger saglıklı gıdalar enerji sisteminiz için oldukça rahatsız edici olabilir.

Genel bir kural olarak, çok fazla tükettiginiz seyler sizin için enerji toksini olma egilimindedir. Bu en saglıklı yiyecekler, hatta kıvırcık salata için bile geçerlidir. Diger bütün bitkiler gibi kıvırcık salata da yırtıcı hayvanları defetmek için kendi iç toksinlerini yaratır. Bu kendini korumanın dogal bir biçimidir. Ana bitkiyi yedigimizde bu toksinleri sindiririz. Normalde, vücutlarımız bu toksinleri kolaylıkla idare eder. Ancak, çok fazla kıvırcık salata yersek, sistemimizi bu “kıvırcık salata toksinleriyle” asırı yükleriz. Bu asırı toksinler vücudu rahatsız edici olmaya baslarlar ve özellikle vücudun enerji sistemini tahris edebilirler.

Bu patates, bezelye, erik ve yemekte oldugumuz diger gıdalar için de geçerlidir. Kısaca, asırıya kaçtıgımız gıdalar enerji toksini adayı olur. Tüketimlerinin azaltılması tavsiye edilebilir. Neredeyse her sey enerji sisteminiz için zehirli olabilirken, sıklıkla ortaya çıkan bazı maddeler vardır. Sizin açınızdan toksin olabilir veya olmayabilirler, ama yaygındırlar. Bunları asagıda sıraladım:

Parfüm - Rafine - Seker - Alkol
Bitkiler - Kahve - Nikotin
Bugday - Çay - Süt ürünleri
Mısır - Kafein - Karabiber

Hangi gıdaların Temel Reçetenin ise yaramasını engelleyecek kadar enerji sisteminizi tahris edebilecegini nasıl bileceksiniz? Bilemezsiniz. Ancak yukarıdaki maddeleri beslenme biçiminizden bir hafta boyunca çıkartırsanız, Temel Reçetenin harikalarını yaratmaya baslama sansı o kadar mükemmel olur. Eger bu ise yaramazsa, sezgisel olarak kendinize bunun ne oldugunu sorun. Sezginiz genelde dogrudur.

Herkes toksinleri yasar, ama bu tekniklere müdahale edecegi anlamına gelmez. Aksine, bir çok insan bu harika teknikleri bozacak kadar enerji toksini tarafından rahatsız edilmez.

Diger yandan, bazı rahatsızlıklara alerji yapan maddeler veya diger kirlilik biçimleri tarafından neden oldugunu aklımızda bulundurmalıyız. Bu sadece sagduyudur. Yine de, nedeni çevre olsa bile genellikle semptomu iyilestirebiliyoruz. Aslında, kimi zaman EFT’yi kullanarak alerjik reaksiyonun kendisini çökertebiliyoruz. Örnegin…

Bugdaya karsı hassas olsam da…
Kedime karsı alerjik olsam da…
Sabunum cilt tahrisine neden olsa da… Ve böyle devam eder.

EFT’nin kullanımıyla alerjik reaksiyonların tamamen yok oldugu bir çok vaka gördüm. Her zaman durum böyle degildir, ama kesinlikle denemeye deger.

Bazı durumlarda sadece belirli bir maddeyi kisinin beslenme biçiminden veya ortamdan çıkartmanın sasırtıcı iyilesme sonuçları saglayabilecegini belirtmeme izin verin. Örnegin, bir arkadasımın uzun yıllar boyunca depresyon hastalıgı vardı. Prozac ve diger bütün ilaçları kullanıyordu ve sadece sorunu geçici olarak gizleyerek bir sonuç alamıyordu. Sonunda bugdaya karsı hassas oldugunu buldu ve bugdayı beslenme biçiminden çıkarttıgında depresyon tamamen ortadan kalktı. Hap, EFT veya baska bir sey olmadan. Sadece beslenme biçiminden bugdayı keserek.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla