Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-01-2011, 01:09 AM   #55 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar

Bazı Psikolojik Tersine Çevrilme Örnekleri

Ögrenme Güçlükleri:


Yazma sendromu ve bir çok ögrenme güçlügü genellikle PTÇ’nin dogrudan bir sonucudur. Örnegin, bir ögrenci bir tanesi (kimya gibi) hariç bütün konularda basarılı olabilir ve kötü olan konunun arkasında PTÇ olma olasılıgı yüksektir.

Ögrenciler, fenomenin var oldugu hakkında bile bilgileri olmaması nedeniyle psikolojik olarak tersine çevrildiklerini bilmiyorlardır.

Ancak “yetersizlikleri” için nedenler göstermeye egilimdirler. “Kimyaya uygun degilim” veya “Kimyaya konsantre olamıyorum” veya “Kimyadan nefret ediyorum” diyebilirler.

Bu nedenler genellikle hatalıdır. Gerçek neden genellikle PTÇ’dir. Kötü oldukları konu hakkında düsündüklerinde, polariteleri tersine çevrilir ve performans bundan etkilenir. PTÇ düzeltildiginde notlar genellikle düzelecektir.

Bazı ögrenciler genel olarak olus konusunda PTÇ’dir. Bu, kötü notların önemli bir yardımcısıdır ve genellikle belirlenemez. Ögrenciler “yavas” veya “ögrenme özürlü” olarak dikkate alınır. Gereksiz bir sekilde ömür boyu tasınacak bir nitelendirme!

Saglık:

PTÇ kanser, AIDS, çoklu doku sertlesmesi, fibromiyalji, deri veremi, mafsal iltihabı, seker hastalıgı vs. gibi dejeneratif hastalıklarda her zaman mevcuttur. EFT bakıs açısından, iyilesmenin en büyük engellerinden birisidir. Zamanla, batı tıp disiplinlerinin bu gerçegi kabul edecegini ve PTÇ’yi diger kendi tekniklerine katacaklarını tahmin ediyorum.

Düzeni belirli bir rahatsızlıga yönelterek, kisinin kendini normale çevirmesi vücudun dogal iyilestirme sürecinin daha akıcı bir sekilde olmasına izin verir. Vücutta uygun enerji akısının önemini dikkate aldıgınızda bu mantıklı gelir. “Pilleriniz dogru olarak yerlestirildiginde” kırık kemikler daha hızlı iyilesir ve bir çok fiziksel rahatsızlık daha fazla ilerleme kaydeder.

Hastaları tatmin edici bir ilerleme kaydetmeyen doktorlar, akupunkturcular, siropraktörler ve diger pratisyenler kendi hastalarına kendilerini normale çevirmeyi ögretmek isteyebilirler. Bu, daha fazla iyilesme gücü saglayabilir ve iyilesmeyi hızlandırır.

Atletizm:

Yasamlarında bazı ilerleme alanlarında düsük kaldıklarında insanların PTÇ olması kaçınılmazdır. Sporcular bunun baslıca örnekleridir.

Serbest atıslarda kötü olan harika bir basketbol oyuncusunun, serbest atıs atmada PR olması neredeyse kesindir. Geri çevrilmeyi düzeltmenin sasırtıcı bir gelistirme saglaması muhtemeldir.

Aynısı vurucular, yüksek atlamacılar, beysbol vurucuları ve diger her çesit sporcu için geçerlidir. Profesyonel spor takımlarının sahipleri ve koçları bu kolay kavramı harika bir sekilde kullanabilir.

Disleksi:

Bunun hakkında düsünecek olursanız, disleksi klasik bir geri çevrilme örnegidir. Aslında, geri çevrilme asıl semptomudur. Diger seylerin yanında, kisi sayıların ve harflerin sıralarını degistirir ve böylece ögrenme güçlügü çeker.

Seminerlerimden birinde Annie bana yaklastı ve çocuklugundan beri sahip oldugu disleksi konusunda ona yardımcı olup olamayacagımı sordu. 49 yasındaydı. Telefon numaralarını dogru olarak yazamadıgını söyledi. “lk 3 numarayı dogru alıyorum, ama son 4 taneyi karıstırıyorum” dedi.

Ona 10 telefon numarasını ezbere söylettim ve bunları yazmasını istedim. Beklendigi gibi. 10’u da yanlıstı.

PTÇ’sini düzeltmeye yardımcı oldum ve 10 telefon numarasını daha ezbere söylettim. Bu sefer 9 tanesi dogruydu ve hiçbir çaba harcanmamıstı.

Yanlıs bir izlenim bırakmak istemiyorum. Disleksisini tamamen gidermedik. Yapılan sey Psikolojik Tersine Çevrilmesini yoldan çekmek ve o yokken normal olarak yerine getirmesini saglamaktı. Bu, PTÇ’nin gücü hakkında çok iyi bir örnektir. Disleksi durumunda, PTÇ’nin zaman içerisinde yeniden meydana gelmesi muhtemeldir ve bununla birlikte uzun görev yapmaması da gelecektir. Annie’nin daha yapacak çok seyi var. Ancak PTÇ’yi anlamadan, bir ilerleme kaydedecekse bunun çok yavas olması muhtemeldir.

PTÇ ilerlemeyi engeller. EFT açısından önemli yere sahip seylerden biri PTÇ oldugunda vurus prosedürünün ise yaramayacagıdır. PTÇ’nin ilerlemeyi gerçek anlamda engelledigini ve diger tekniklerde oldugu gibi bunun EFT’de de dogru oldugunu unutmayın.

Psikoterapist olan çok fazla arkadasım var ve hepsinin en iyi tekniklere bile yanıt vermeyen sayısız hastası var. Psikolojik Tersine Çevrilmeyi ögrenene kadar bu engelleme onlar için bir gizemdi.

EFT ile uzun yıllar deneyimin sonrasında, artık PTÇ’nin ne sıklıkta ortaya çıktıgını biliyoruz. PTÇ, insanların EFT ile belirledikleri sorunların yaklasık %40’ında mevcut. Ancak, bazı sorunlarda PTÇ neredeyse her zaman ilerlemeyi engellemektedir. Depresyon, bagımlılıklar ve dejeneratif hastalıklar ana örneklerdir. Ancak, bir çok sorun için PTÇ belirli bir bireyde olabilir veya olmayabilir. Örnegin, bir kisi astımdan kurtulma da PTÇ olabilirken bir baskası olmayabilir.

PTÇ ile karsılastıgınızı nasıl bileceksiniz? Bilemezsiniz. Bu nedenle Temel Reçete bunun için otomatik bir düzeltme olan Düzeni içermektedir. Uygulanması sadece birkaç saniye sürer ve PTÇ orada olmasa bile düzeltme herhangi bir zarar vermez. Bu nedenle, PTÇ düzeltilene kadar, bu yöntemlerle basarı oranınız çarpıcı bir sekilde asagı düsecektir.

Bu yüzden PTÇ için düzeltme Temel Reçetenin içerisine yerlestirilmistir.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla