Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-01-2011, 12:44 AM   #54 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar

Mükemmellik Engelleri

Nispeten yetenekli yeni baslayanların ellerinde bile, özellikle kisinin yasamındaki belirli olumsuz olaylara uygulandıgında, Temel Reçete sürenin %80 oranında etkili sonuçlar üretir. Bu olaganüstü bir basarı oranıdır ve sadece birkaç geleneksel teknik aynı iddiada bulunabilir. Ancak, mükemmellik engellerini nasıl ele alacagınızı bildiginizde çok daha yüksek bir basarı oranı mümkündür. Temel Reçetenin sonuçlarını engelleyebilecek dört engel vardır. Bunlar:

1. Bakıs Açıları
2. Psikolojik Tersine Çevrilme
3. Köprücük Kemigi Nefes Alma Sorunu
4. Enerji Toksinleri.

Engel 1: Bakıs Açıları

Daha önceden ele alınmıs olmaları nedeniyle, burada bakıs açıları üzerinde çok fazla zaman harcamaya gerek yoktur. Gerçekte engel olmasalar da, onları burada engellerin içerisine dahil ettim. İlerlemeyi engelleyebilmeleri nedeniyle bunlar açık engellerdir.

Her bir bakıs açısı, sorunun tam bir iyilesme elde edilmeden önce belirlenmesi gereken yeni bir bölümüdür. Ayrı bir sorunmus gibi (ki öyledir) Temel Reçete tarafından ele alınır. Diger engellerin hiçbiri yolunuza çıkmıyorsa, ısrarlı olmak bakıs açılarını sıkça etkisiz hale getirecektir.

Engel 2: Psikolojik Tersine Çevrilme

EFT Kısım I size Dr. Roger Callahan tarafından türetilen, ancak aslında Dr. John Diamond tarafından yayılan bir terim olan Psikolojik Tersine Çevrilme olarak bilinen daha teknik bir fenomen için bir nitelendirici olarak Düzeni tanıtmıstır.

Neden oldugunu hiç düsündünüz mü?

...Sporcular neden düsüs yasarlar? Bu, normal mantıga karsı gelmektedir. Performanslarının bu kadar altına düsmelerinin hiçbir fiziksel nedeni yoktur. Sporcu düsüs öncesinde, sonrasında ve sırasında aynı oldukça antrenmanlı kisidir. Ancak bütün sporcular kariyerleri boyunca bu duruma pek çok kez düser. Neden?

...Bagımlılıkların üstesinden gelmek çok güçtür? Unutulmamalıdır ki, bagımlı genellikle zararlı gidisatlarından uzak olmak ister. Bagımlılıklarının saglıklarına, iliskilerine ve hatta hayatlarına mal oldugunu bilir ve genellikle itiraf ederler! Ama yine de devam ederler. Neden?

...Depresyonun düzeltilmesi çok güçtür? Ele alınabilecek en zor psikolojik sorunlardan biridir. Depresyondan kurtulmak için kisi geleneksel terapi görürse, bunlar genellikle yıllar süren pahalı prosedürlerdir. Ve ilerleme, eger elde edilebilmisse, genellikle ufak adımlarla elde edilir. Neden?

...Kimi zaman neden kendimizi sabote ederiz? Örnegin, kilo vermeyi veya daha hızlı okumayı denedigimizde genellikle “kendimizi durdururuz” ve çok az bir ilerlemeyle veya hiçbir ilerleme olmadan önceki “rahatlık bölgelerimize” geri çekiliriz. Neden?

...İyilesme kimi zaman neden uzun sürer? Bir türlü geçmeyen soguk algınlıgı, iyilesmesi sonsuza kadar süren burkulmus veya kırılmıs kemik, bir türlü geçmek bilmeyen bas agrısı veya agrı. Kimi zaman bazı seyler normal olarak iyilesmez. Neden?

Nedeni vücudun enerji sistemidir. Bu, yaygın bir sekilde kendini sabote etme olarak adlandırılan asıl nedendir. Kimi zaman kendimizin en kötü düsmanı olarak görünmemizin ve gerçekten istedigimiz bu “yeni seviyelere” ulasmamamızın nedeni budur.

Yukarıdaki örneklere ek olarak, insanların genellikle için kibirli görünmeleri ve elde edebileceklerini bilmelerine ragmen diger sayısız ugrasa varamamaları da bu yüzdendir. Ayrıca, psikolojik tıkanıklıklar (“yazma sendromu” gibi) ve ögrenme kısıtlamalarının (disleksi gibi) yardımcısıdır.

Bu bulustan önce, insanların kendileri için belirgin bir sekilde önemli olan alanlarda ilerleme saglayamamasının suçu “irade eksikligi”, “zayıf motivasyon”, “araların açılması” veya diger varsayılan karakter bozuklugu biçimleri gibi seylere atılmıstır. Ancak böyle degildir. Bir baska neden vardır ve düzeltilebilirdir.

Bu neden Psikolojik Tersine Çevrilmedir (veya kısaca PTÇ). Bir çok disiplinde kendi yolunu bulan oldukça önemli ve pratik bir kesiftir.

Psikoloji, tıp, bagımlılıklar, kilo kaybı ve spor ve is performansı dahil olmak üzere sayısız çalısma alanında son derece önemlidir. PTÇ’nin bulundugu durumlarda çok az ilerleme kaydedilir veya hiç ilerleme olmaz. Tam anlamıyla ilerlemeyi engellemektedir.

Psikolojik Tersine Çevrilme Nedir?

Herkes bunu yasar. Vücuttaki enerji sistemi polaritesini degistirdiginde meydana gelir ve genellikle siz farkında olmadan gerçeklesir. Çogunlukla meydana geldigini hissetmezsiniz. Vücudunuzun enerji sisteminde tam bir polarite çevrilmesidir ve EFT Kısım I’de açıklandıgı üzere “pillerinizin ters takılması” gibidir.

İlginç bir sekilde, genellikle psikologların “ikincil kazanç veya kayıp” olarak adlandırdıkları biçimi alır. Örnegin, kilo vermek istedigine bilinçli bir sekilde inanan kisi genellikle “Kilo verirsem tekrar kilo alacagım ve bu bana dolabımı degistirmede çok pahalıya mal olacak” gibi bilinçsiz bir “durdurucu” ile karsılasacaktır. Bu kisi kilo vermeye karsı psikolojik olarak tersine çevrilmistir.

PTÇ Nasıl Bulunmustur?

Psikolojik Tersine Çevrilmenin kökleri Uygulamalı Kinesyoloji olarak bilinen alana dayanmaktadır. Bu disiplinin araçlarından birisi kas testi olarak bilinmektedir. Doktor hastanın gücünü degerlendirmek üzere kolu asagı dogru bastırırken hasta da vücudundan dogru kolunu bükülmeyecek sekilde ileri uzatır.

Daha sonra doktorun hastayla bir diyalogu olur ve hasta ifadelerde bulunurken kolu asagı bastırır. fadeyle ilgili bir bilinçaltı çekismesi olursa kaslar zayıflar ve kol kolaylıkla asagı bastırılır. Aksi takdirde, kol güçlü durmaya devam eder. Bu, doktorun “vücutla konusmasına” izin verir ve sorunun nerede olabilecegini teshis etmesine yardımcı olur.

Dr. Roger Callahan bu teknigi kilo vermek isteyen bir bayanda kullanmaktaydı. Bir bakıs açısı olarak, kitabında bundan su sekilde söz etmekteydi, “Yöneticiler Topluluk Huzurunda Konusma Korkusu ve Diger Fobilerin Üstesinden Nasıl Gelir”.

“Terapi ne kadar etkili olursa olsun veya hasta ve doktor kendilerini görevi ne kadar özenli bir sekilde uygularsa uygulasın, tedavi edilemeyecek bir hastayla karsılasmamıs olan bir terapist yoktur. Tedaviye olan bu direnç terapist için bir engellenme ve hastaları için bir bas belasıdır. Bir çok sekilde adlandırılmaktadır; örnegin: Ölüm içgüdüsü, kaybeden sendromu, kendini bozguna ugratma davranısı veya olumsuzluk. Bu sorunlu hastalar bir çok sekilde adlandırılır: İnatçı hastalar, olumsuz kisilikler, kendine zararlı bireyler – ama durumları her zaman aynıdır, hangi yaklasım kullanılırsa kullanılsın bütün yardımlara direnç gösterirler. Tedavi edilmek istediklerini iddia ederler, ama tedaviye yanıt vermezler.

* İncelmek istedigini açıkça söyleyen asırı kilolu bir kadınla çalısırken bu olumsuz engellemeyle karsılastım. Yıllar boyunca çok az basarı ile diyet yapmaktaydı. Yine de, yemek yemeyi kesmedeki basarısızlıgına ragmen, kilo vermek istedigi konusunda ısrar ediyordu.

Kas testini uygulayarak kendisine istedigi gibi ince halini düsünmesini istedim. Sonuç beni irkiltti. Verdigi kilolarla kendini düsünmede basarılı oldugunda kolu zayıfladı. Her ikimizde sasırdık. Olumsuz sonuçlara ragmen kilo vermek istedigi konusunda ısrarcıydı.

Bu yüzden farklı bir yaklasım denedim. Kendisini su an oldugundan 15 kg daha kilolu olarak düsünmesini istedim. Bu sefer testten güçlü çıkmıstı.

Soruyu daha da dogrudan tekrar ifade ettim. Sesli bir sekilde “Kilo vermek istiyorum” demesini istedim. Test ifadesinin dogru olmadıgını gösterdi.

Bu sefer ondan “Kilo almak istiyorum” demesini istedim. Açık bir sekilde, istedigini söyledigi ve testin ne istedigini gösterdigi arasında bir farklılık vardı.

Meraklı bir sekilde, aylardır veya yıllardır basarısız bir sekilde diyet yapan altı farklı hasta üzerinde aynı testi denedim. Hepsi de aynı modeli gösterdi. Aynı kas testini kullanarak test ettigimde, istediklerini söyledikleri sey istediklerini gösterdikleri seyin tersi oldu.

Bu kesinlikle tedaviye karsı dirençle karsılastıgım ilk sefer degildi. Ancak simdi bunu tanımlayabilmek ve muhtemelen üstesinden gelmek için bir araca sahibim. Bu duruma bir isim vermek ve ayrıca tanımlamak için buna Psikolojik Tersine Çevrilme olarak isimlendirmekteyim.

...Önemli sorunlarına (örn. “Endise nöbetlerimin üstesinden gelmek istiyorum”, “Karım/kocam/sevgilimle daha iyi bir iliskiye sahip olmak istiyorum”, “Cinsel sogukluk/iktidarsızlık/erken bosalmanın üstesinden gelmek istiyorum” veya “Basarılı ve/veya iyi bir oyuncu/sarkıcı/müzisyen/besteci olmak istiyorum” vs.) iliskin olarak diger bütün hastalarımı test etmeye basladım. Her bir vakada hastanın bir ters ifadede bulunmasını istedim (örn. “Endise nöbetlerimin üstesinden gelmek istemiyorum” vs.). Ve her seferinde kol testini kullanarak test ettim.

Bu testlerin sonuçları beni sasırttı. Hastalarımın daha iyi olmayı düsündüklerinde zayıf düsmelerine ve daha kötü olmayı düsündüklerinde güçlü olmalarına üzüldüm.

Psikoterapinin ne kadar güç olduguna süphe yok...”

PTÇ’ye Ne Yol Açar?

Ana nedeni olumsuz düsünmedir. Aramızdaki en olumlu düsünürler bile bilinçaltında olumsuz, kendini bozguna ugratıcı düsünceler tasır. PTÇ olagan sonuçtur. Genel bir kural olarak, bu çesit düsünme ne kadar yayılırsa, psikolojik olarak geri çevrilmeye o kadar egilimli oluruz.

Bazı kisilerde bu tamamen yayılmıs bir fenomendir. Neredeyse her gittikleri yerde onları durdurur. Genellikle bu kisilerin kim olduklarını söyleyebilirsiniz, çünkü onlar için hiçbir sey ise yaramaz. Çok fazla sikayet ederler ve kendilerini dünyanın bir kurbanı olarak düsünürler. Tersine çevrilmenin bu “sınırın ötesi” biçimindeki kisiler agır sekilde tersine çevrilmis olarak adlandırılır.

PTÇ aynı zamanda depresyona ugrayanların kronik esidir. Depresyon, olumsuz düsünme ve PTÇ aynı evde yasarlar.

Lütfen PTÇ’nin bir karakter bozuklugu olmadıgını anlayınız. Bu kisiler vücutlarında bilmeden elektrik polaritesinin bir kronik tersine çevrilmesine ugramaktadırlar. Enerji sistemleri tam olarak onlara karsı çalısır. Sonuç olarak, neredeyse gittikleri her yerde hemen fark edilirler. Onlara karsı olan dünya degil kendi enerji sistemleridir. Pilleri ters yerlestirilmistir.

Bir çok insan, sezgisel de olsa, bu olumsuz düsünmenin ilerlemelerini engelledigini bilir. Bu nedenle olumlu düsünme hakkında pek çok kitap ve seminer vardır. Ancak, su ana kadar, bunu düzeltmekiçin olumsuz düsünmenin bu engelleri nasıl yarattıgını açıklayabilen biri olmamıstır. Psikolojik Tersine Çevrilme her ikisini de yapmaktadır.

Bir çok insanda PTÇ belirli alanlarda ortaya çıkar. Bir kisi hayatının bir çok alanında basarılı olabilir ama, örnegin, sigarayı bırakmak ulasamayacakları bir sey gibi gözükür. Bilinçli olarak bırakmayı isteyebilirler ve bunu yapmayı çok fazla istiyor olabilirler. Aslında, bir süreligine alıskanlıklarını bırakabilirler. Ama PTÇ’lerse, eninde sonunda kendi çabalarını sabote edecek ve tekrar sigara içmeye baslayacaktır. Zayıf degiller. Sadece PTÇ’ler.

Potansiyelimizi gerçeklestirmek istiyorsak vücutlarımızdaki enerji düzgün bir sekilde akmalıdır. Psikolojik Tersine Çevrilme bunun engellendigi önemli yollardan biridir.

Ayrıca PTÇ düzeltilebilir ve EFT’de Düzen olarak adlandırılan bu düzeltme sadece birkaç saniye sürer. Süreç Temel Reçetede ayrıntılı olarak kapsanmıstır.

PTÇ insan çabalarında mümkündür. Tam olarak binlerce olasılık vardır. Sadece örneklemek amacıyla asagıda bazı örnekler vermekteyiz.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla