Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-01-2011, 11:32 PM   #50 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Kendi Kendine Hipnoz Kitabından Alıntılar

Egzema

Egzema derideki kaşıntılı bir iltihaplanmadır. Kendini pulumsu ve kırmızı bir şekilde gösterir. Kaşındığında, etkilenmiş deri sulanmaya meyillidir ve bu da çok rahatsızlık verebilir ve yaraya sebep olabilir. Bu rahatsızlıktan dolayı sıklıkla uyku bozuklukları görülebilir.

Egzemanın gerçek sebebi tam olarak bilinemese de, atopik (alerji geçmişine sahip) bireylerde daha sıklıkla görünmektedir ve bağışıklık temeli alerjik astımınkine çok benzemektedir. Öyle görünüyor ki stres ve duygusal bozukluklar bu rahatsızlığı kötüleştirmektedir. Egzemanın semptomlarını azaltmakla ilgilenmeye başlamadan önce bunun altında yatan muhtemel sebepleri belirlemek önemlidir. Örneğin, bu kitap daha gevşemiş bir insan olabilmek için kendinize yardım etmenizi sağlayacak fikirlerle doludur. Günlük düşüncelerinizde "dur" tekniğini ve olmak istediğiniz sakin insanı denemek ve takviye etmek için kendi kendine hipnozda telkinleri ve tasavvuru kullanabilirsiniz (3. Bölüme bakınız). Ek olarak, 5. Bölümde özetlenen "adım adım gevşeme"yle de ilgilenebilirsiniz.

Egzemayla eşleşen kaşıntı ve iltihap semptomları kendi kendine hipnozda aşağıdaki gibi ele alınır: Sembolik tasavvur (3. Bölüme bakınız) öncelikle rahatsızlığı temsil eden bir hayali görselleştirerek kullanılabilir. Örneğin iltihap derinizin üzerinde böcekler yürüyormuş gibiyse bu böcekleri zihninizde canlandırın. Daha sonra örneğin, etkilenmiş bölgeyi rahatlatarak ve böcekleri yıkayarak, derinizin üzerinde akan serin ve ferahlatıcı bir su hayal edin. Sizi en çok rahatlatan ve en çok işe yarayan hayali seçin. Hipnoz sonrası telkinler kaşınmayı, zedelenmeyi azaltmaya yardımcı olmak amacıyla kullanılabilir. Örneğin, kendinize, "Ne zaman derimde bu rahatsızlığı hissetsem, suyun serin ve rahatlatan duygusunu hatırlayabilirim" veya "Parmaklarım derime dokunduğunda, bu gece ben uyurken olsa bile, zihnimin bir seviyesinde bundan haberdar olabilirim ve elimi bu alandan uzaklaştırabilirim," şeklinde telkin verebilirsiniz.

Aşağıdaki alıştırma Hammond (1990) tarafından dermatolojik rahatsızlığı azaltmak için formüle edilen telkinlerin bir uyarlamasıdır.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla