Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-01-2011, 09:38 PM   #5 (permalink)
halux
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Dec 2010
Mesajlar: 35
Tesekkür: 19
31 Mesajinıza toplam 99 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
halux is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Duyguları Boşaltmak

Alıntı:
Zerynthia Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhabalar halux,

Anlatmak istediğini ne kadar doğru anladım bilemiyorum ancak anladığım kadarıyla yanıtlayayım. Biriken duygularımızdan olumlu nasıl faydalanabiliriz? Ve nasıl değiştirebiliriz?

Öncelikle bize kendimizi kötü hissettiren durum ve kişilere karşı biriktirdiğimiz olumsuz duygularımızdan, yaşadığımız konudan ne öğrenmemiz gerektiğini bulup yolumuza dersimizi alarak devam edersek olumlu bir şekilde faydalanmış oluruz.

Değiştirmek içinse şunu yapabiliriz. Bunu bir örnekle açıklamak istiyorum. Örneğin, bir sınava girdiniz ve düşük not aldınız. Bu size kendinizi başarısız mı hissettirdi? Bu nedenle içinizde başarısızlık, takdir edilmemek, insanlar tarafından kırıcı şekilde eleştirilmek ya da kendinize olan güveninizi kaybetmeniz gibi duygular mı biriktirdiniz? O halde o olayı tekrar yaşayın.

Nasıl tekrar yaşayabilirsiniz? Yazarak... O olayı istediğiniz şekilde yaşadığınızı imgeleyerek defterinize duygularınızı yazın. Aldığınız yüksek notun kendinizi ne kadar iyi hissettirdiğini, kendinize olan inancınızı perçinlediğini vs. ne hissederdiniz onu yazın. Değiştirmek için bu tür çalışmalar yapabilirsiniz.

Umarım doğru anlayıp yanıtlamışımdır.

Sevgilerimle.
Evet anladım , Çok teşekkür ederim
halux isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla