Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-12-2010, 12:31 PM   #37 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar

Vaka Hikayesi 1 – Topluluk Huzurunda
Konusma Korkusu


Sue’nun topluluk huzurunda konusma korkusuyla sonuçlanan bir konusma özrü vardı. Seminerlerimizden birine katıldı ve Adrienne ve benden ögle yemegi arasında yardım istedi. Boynunda gırtlak kanseri ameliyatının gerçeklestigi yerde bir yara izi gösterdi.

Ameliyatının bir sonucu olarak normal konusamıyordu ve onu anlamak zordu. Açık bir sekilde topluluk huzurunda konusmak onu çok korkutuyordu ve daha da kötüsü orduda bir çavustu ve sıkça askerleri önünde “toplu konusma” yapması gerekiyordu.

2 tur Temel Reçete uyguladık ve hiç degilse korkusunu düsünürken birkaç dakika içerisinde korkusunu astı. Seminer tekrar bir araya geldiginde, topluluk huzurunda konusma korkusunu test etmek için onu sahneye davet ettim. Sahneye dogru yürürken korkusunun tekrar ortaya çıktıgını ama bu sefer “sadece 3” oldugunu söyledi. Bu, genellikle hissettigi 10’dan çok daha azdı, ama hala bir parça korku vardı. Bu, mola sırasında düsüncelerinde var olmayan korkusuna ait yeni bir bakıs açısının ortaya çıktıgının önemli bir kanıtıdır.

Yüzü seyirciye dönükken sahnede bir tur daha Temel Reçete uyguladık ve korku sıfıra düstü. Ardından mikrofonumu aldı, oturmamı istedi ve mola sırasında neler oldugu hikayesini anlatırken 100 kisilik bu seyirci toplulugunu büyüledi. Sakinlik ve özgüvenle doluydu. Konusma özrü hala oradaydı. Ama korku gitmisti.

Topluluk huzurunda konusma korkusunun giderilmesi bir insanı harika bir konusmacı mı yapar? Tabi ki hayır. Topluluk huzurunda konusmak bir sanattır ve mükemmel olması için çalısma gerektirir. Yaptıgı sey küt küt atan kalbi, kuruyan agzı ve diger korku semptomlarını ortadan kaldırarak kisiyi topluluk huzurunda konusma becerilerini gelistirmede özgür ve rahat kılmaktır.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla