Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-12-2010, 10:30 PM   #24 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar

Malzeme 3: 9 Gamut Prosedürü


9 Gamut Prosedürü belki de EFT içerisinde en garip görünümlü süreçtir. Amacı beynin “ince ayarını” yapmaktır ve bunu bazı göz hareketleri ve bazı mırıldanmalar ve saymalarla yapmaktadır. Sinirlerin birlestirilmesiyle beynin belirli bölümleri gözler hareket ettirildiginde uyarılır. Benzer biçimde, beynin yaratıcı olan sag tarafı bir sarkı mırıldandıgınızda mesgul olur ve sayısal olan sol tarafı saydıgınızda mesgul olur.

9 Gamut Prosedürü, vücudun enerji noktalarından biri olan Gamut noktasına sürekli olarak vururken bu “beyin uyarıcı” eylemlerin 9’unun uygulandıgı bir 10 saniyelik süreçtir. Uzun yıllar süren deneyimin ardından bu rutinin EFT’ye etkinlik ekledigi ve özellikle Sıra boyunca 2 yolculuk arasında sıkısıldıgında duygusal özgürlüge dogru ilerleyisinizi hızlandırdıgı görülmüstür.

Temel Reçetenin ezberlenmesine yardımcı olacak bir yol da buna bir jambonlu sandviç gibi bakılmasıdır. Düzen jambonlu sandviçin hazırlanmasıdır ve 9 Gamut Prosedüründe oldugu gibi ortasında jambonla iki dilim ekmekten (Sıra) meydana gelir. Şuna benzer:

Jambonlu Sandviç:
Düzen: Sıra (Ekmek)-9 Gamut (Jambon)-Sıra (Ekmek)


9 Gamut Prosedürünü uygulayabilmek için, ilk olarak Gamut noktasını bulmalısınız.

Her iki elin arkasında ve yüzük parmagı ve küçük parmagın tabanındaki eklemlerin arasında orta noktanın yaklasık 1.5 cm gerisindedir. Yüzük parmagı ve küçük parmagın tabanındaki eklemler arasında hayali bir çizgi çizerseniz ve bu çizginin diger kenarların el bilegi yönünde bir noktaya (tepe) dogru yöneldigi bir eskenar üçgenin tabanı oldugunu düsünürseniz, gamut noktası bu üçgenin tepe noktasında olacaktır.

Ardından, Gamut noktasına sürekli bir sekilde vurarak 9 farklı eylem uygulayın. 9 Gamut eylemi sunlardır:

1. Gözler kapalı.

2. Gözler açık.

3. Basınız dik durumdayken gözlerinizi saga dogru indirin.

4. Basınız dik durumdayken gözlerinizi sola dogru indirin.

5. Burnunuz bir saatin ortasıymıs ve siz de bütün sayıları sırasıyla görmeye çalısıyormus gibi gözlerinizi bir daire seklinde yuvarlayın.

6. 5 numarayla aynı, sadece gözlerinizi yuvarladıgınız yönü degistirin.

7. 2 saniye bir sarkıyı mırıldanın (Dogum Günü Sarkısı tavsiye edilir).

8. 1’den 5’e kadar hızlı bir sekilde sayın.

9. Tekrar bir sarkıyı 2 saniye boyunca mırıldanın.

Bu 9 eylemin belirli bir sırada olduguna dikkat edin ve bunları verilen sırayla ezberlemenizi öneririm. Ancak, 9 eylemin tamamını yapmak istediginiz sürece sırayı karıstırabilir ve 7, 8 ve 9’u bir birim olarak yapabilirsiniz. Yani, 2 saniye süresince bir sarkıyı mırıldanıp ardından sayabilir ve daha sonra tekrar sarkıyı mırıldanabilirsiniz. Yılların getirdigi deneyim bunu önemli oldugunu kanıtlamıstır.

Ayrıca, mutsuz dogum günlerine dair anıları canlandırdıgından bazı insanların dogum günü sarkısını söylemeye direnç gösterebileceklerini aklınızda bulundurun. Bu durumda, EFT’yi bu mutsuz anılar üzerinde kullanabilir ve bunları çözebilirsiniz veya bir baska sarkıyı mırıldanmalarını saglayarak bu sorunu simdilik atlayabilirsiniz.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla