Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-12-2010, 08:58 PM   #20 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar



Hassas Nokta


İki adet Hassas Nokta vardır ve hangisini kullandıgınız önemli degildir. Gögsün sol ve sag üst kısımlarında bulunurlar ve bunları su sekilde bulabilirsiniz:

Gırtlagın bir erkegin kravatını bagladıgı alt kısmına gidin. Bu alanı incelediginizde gögüs kemiginin üstünde U sekilli bir çentik bulacaksınız. Bu çentigin üst kısmından göbeginize dogru yaklasık 10 cm asagı inin ve sola (veya saga) dogru yaklasık 10 cm gidin. Su anda gögsünüzün sol (veya sag) üst kısmında olmalısınız. Bu alana yaklasık 6 cm’lik bir yarıçapta kuvvetli bir sekilde bastırdıgınızda bir “Hassas Nokta” bulacaksınız. Dogrulamayı söylerken ovalayacagınız yer burasıdır.

Kuvvetli bir sekilde ovaladıgınızda bu nokta acır, çünkü lenf tıkanması burada gerçeklesir. Ovaladıgınızda bu tıkanıklıgı dagıtırsınız. Birkaç bölüm sonrasında tıkanıklık tamamen dagılır ve acı yok olur. Daha sonra herhangi bir rahatsızlık olmadan ovalayabilirsiniz.

Hissedebileceginiz acıyı abartın demiyorum. Bu Hassas Noktayı ovalarken güçlü, siddetli bir agrı hissetmeyeceksiniz. Kesinlikle katlanılabilir bir agrıdır ve çok fazla bir rahatsızlıga neden olmamalıdır. Oluyorsa, uyguladıgınız baskıyı biraz hafifletin.

Ayrıca, gögsün bu alanında daha önceden herhangi bir ameliyat geçirdiyseniz veya bu alanın etrafını yoklamamanızı gerektiren herhangi bir tıbbi neden varsa, diger tarafa geçin. Her iki taraf da esit derecede etkilidir. Bir süphe olması durumunda devam etmeden önce saglık pratisyeninize danısın veya bunun yerine “Karate Noktası”na vurun.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla